המושב שלי by RONME - Illustrated by איתמר קון ונועם בניימין - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

המושב שלי

by

Artwork: איתמר קון ונועם בניימין

  • Joined May 2016
  • Published Books 2

הרשות המקומית שלי

שם החבל: חבל מודיעין

 

מבני עטרות: מושב בשפלה,5 ק”מ מצפון לנמל התעופה בן גוריון משמעותו של שם החבל: שמו של החבל הוא על שם היישוב מימי החשמונאים אשר נקרא גם הוא מודיעין

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

משמעות הסמל: הלפיד מזכיר לנו את תקופת החשמונאים וענף הזית מזכיר לנו את היונה שהביאה את ענף הזית לתיבה של נוח.

  • אחיסמך– נוסד ב- 1950ביישוב מתגוררים כ- 1236 תושבים, הרכב אוכלוסייה מורכב מנשים, גברים, מבוגרים, ילדים, מושב אחיסמך שוכן בשפלה סמוך לעיר לוד ומזרחית לעיר רמלה,הוא נוסד בשנת 1950 ומייסדיו היו עולים מטריפולי.
  • בית עריף– נוסד ב- 1949 1126 תושבים, נשים, גברים, מבוגרים, ילדים, המתיישבים הראשונים, עולים מבולגריה, נטשו את המקום ב- 1953 ועברו לגינתון: במקומם באו עולים מתימן.
  • ברקת– נוסד ב- 1952 מתגוררים 1604 ילדים, מבוגרים, נשים, גברים מייסדיו היו חברי הפועל המזרחי יוצאי תימן.
  • גמזו– נוסד ב- 1950 ביישוב מתגוררים כ- 200 משפחות ו- 700 תושבים, ילדים, מבוגרים, נשים וגברים חיים בו זה לצד זה חרדים ודתיים.
  • כפר טרומן – נוסד בשנת 1949 על פי נתוני הלשכה לסטטיסטיקה ל- 12/07 בכפר טרומן 618 תושבים ילדים מבוגרים נשים וגברים בתחומו של שטחי המושב התגלו שרידי כנסיה ביזנטית שתורנה ושונתה בתקופה הערבית ובה רצפת פסיפס צבעונית וכתובת יוונית.

 

תפקידי הרשות המקומית: לשכת ראש המועצה: ראש המועצה – שמעון סוסן, עוזר ראש המועצה ומנהל פניות הציבור – יעקב אטיה, מנהלת הלשכה- אסנת אשואל, מזכירת לשכה ופניות הציבור ואחראית תחום עסקים בקהילה- ענת לובטון, יועץ תקשורת ודובר המועצה- אייל אריאל. אגף החינוך: נתן ריגלר מנהל אגף החינוך, מזכירת האגף- אפרת כהן. לשכת מנכ”ל המועצה: יוסי אלימלך מנכ”ל המועצה, מזכירת לשכה- פנינה מפעי, אגף הכספים: שלמה כפרי גזבר המועצה, מזכירת האגף- חלי סלה. אגף קהילה ורווחה: ד”ר רונית לב מנהלת אגף חברה וקהילה. אגף מוניציפאלי: יובל לובטון מנהל האגף המוניציפאלי. אגף תכנון והנדסה: ליאוניד גינזבורג מהנדס המועצה והועדה לתכנון ובניה, סגנית מהנדס הועדה- תמי דותן, מנהלת לשכה- רינה צלנר. לשכת מבקר המועצה: מבקר הרשות- ליאור מלמד.

 

 

 

 

 

 

יוזמות וייחודיות שמפעילה המועצה: המועצה דואגת לתלמידיה ומפעילה בית ספר אזורי, המועצה דואגת לילדי חטיבת הביניים והקימה להם בית ספר מיוחד רק לילדי המושבים ולמועצה היה חשוב לדאוג לילדים שלא מסתדרים כל כך בחברה לפתוח בית ספר דמוקרטי בשוהם ששם  הילדים בוחרים את רוב שעות הלמידה שלהם ואת רוב הדברים שהם רוצים לעשות

 

 

  

 

 

 

 

 

2
המושב שלי by RONME - Illustrated by איתמר קון ונועם בניימין - Ourboox.com

מכתב לראש המועצה

29/5/2016

לכבוד: מר שמעון סוסן

הנדון: קירוי מגרש הכדורגל/כדורסל במושב בני עטרות

ברצוננו  לבקש לקרות את מגרש הכדורגל/כדורסל במושב בני עטרות מיפני שכשיורד גשם המגרש נרטב ומבטלים לנו את אימוני הכדורסל ובחורפים גשומים אנחנו כמעט ולא מתאמנים. אנחנו לא יכולים לשחק כדורגל וכדורסל עם חברים כשיורד גשם. הרבה ילדים אוהבים לשחק במגרש וכמעט בכל יום בהיר הם באים לשחק בו. חלקם אפילו פתחו קבוצת וואטסאפ כדי לתאם משחקים במגרש ולהיפגש שם. אם תסכים לקרות לנו אותו נוכל ליהנות ממנו הרבה יותר.

בברכה,

  איתמר קון ונועם בנימין תלמידי כיתה ד’ מבני עטרות

 

4

המושב שלי

מידע אודות המושב שלי

בני עטרות    

השם בני עטרות ניתן ע”י ראשני הישוב, להנצחת מושב עטרות שבהרי ירושלים

(1948-1919) אשר נפל בידי הלגיון הירדני במלחמת העצמאות, ביום הקמת המדינה ב-14.5.48.

משמעות הסמל: הלפיד מסמל את תקופת החשמונאים, השדות מסמלים את המושבים והיישובים השוכנים במועצה וענף הזית מסמל את השלום (יונת השלום).

מיקומו הגיאוגרפי של המושב בני עטרות- שפלה, 5 ק”מ מצפון לנמל התעופה בן גוריון. משתייך לתנועת המושבים.

5
המושב שלי by RONME - Illustrated by איתמר קון ונועם בניימין - Ourboox.com

תולדות היישוב

בני עטרות הוקם בשנת 1948 על ידי משפחות שפונו במלחמת השחרור מעטרות ושאר ישוב, משפחות מבן שמן ,יוצאי קיבוצים ועירוניים

.הישוב נמצא מצפון לנמל התעופה בן גוריון

.סך הכל יש ביישוב כ- 220 משפחות כולל וותיקים וחדשים

7

איכות הסביבה – נושא בחירה

 

משימה א’

 – טיפול באשפה במושב שלי

במושב שלי פעמיים בשבוע באה משאית זבל ומרוקנת את כל פחי האשפה של כל הבתים. אצלנו במושב יש פחים למחזור למשל כמו: פחים לפלסטיק (לבקבוקי פלסטיק), לזכוכית (לבקבוקי זכוכית), למוצרים שכבר לא צריכים ולא חשמליים, לניירות ועיתונים ולשקיות ניילון. אצלנו במושב יש “מנקי רחוב” שבאים כל שבוע לנקות את הרחוב מעלים שנשרו מהעץ מזבל שאנשים זרקו ועוד…

בנוסף פעם בשבוע עוברת משאית גזם לאסוף את כל הגזם של התושבים מהמקומות המיועדים לכך.

המושב שלנו מאוד נקי ומטופח ונעים מאוד לטייל ולחיות בו.

8

סיכום וריפלקצייה

למדנו מהעבודה על מייסדי הישוב שלנו ומדוע הוא נקרא בשמו, “בני עטרות”. למדנו גם על משמעות הסמל של מועצת חבל מודיעין. נהנינו  ממהלך העבודה, למרות שהיה לנו קשה מאוד להיפגש אחר הצהריים, מפני שלכל אחד מאתנו יש המון חוגים.  נלחצנו כשנמחקה לנו כל העבודה שהשקענו בה המון וגם קצת התייאשנו והחלטנו שאנחנו צריכים קצת הפסקה. לאחר כמה ימים החלטנו שאנחנו שוב מתיישבים ועושים את כל העבודה מההתחלה ולא מוותרים.

  היה לנו כיף למרות כל הקשיים, ההרגשה בסוף העבודה הייתה מאוד טובה.

9
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content