by aleyna coşkun
Copyright © 2021
Bir insan hayatta bir çok zorlukla karşılaşabilir,bunu yenmesi içinde sevgi,arkasında güvenebileceği bir liman olmalı…
Sevgiyi, güveni en iyi verebilecek olan ise ailedir. Ve benimde en büyük yaram…
Her ay yaptığım gibi bu ay ki kamp hazırlıklarımı da tamamladım.Kamp benim için bir meditasyon,acılarımdan uzaklaşma,kafa dinlemedir.
Kamp yakmak için yola koyuldum.göle yaklaştığımı fark edince eşyalarımı alıp ,havadaki sıcağa rağmen yürümeye başladım.
ayağıma bir şey takıldı o an dengemi kaybedip düştüm ve kafamı taşa çarptım. Başım dönmeye ve ağrımaya başladı,sonrası karanlık…
Gözlerimi açtığımda başımda şiddetli bir ağrı vardı. Etrafa baktığımda hiç bilmediğim bir yerle karşılaştım.Hava kararmış ve etraf ıssızdı az ileride ışıkları yanan evler var.O evlere doğru yürümeye başladım o arada çalıların arasından sesler duyup korkmaya başladım.Yerden bir taş alıp çalılara doğru fırlatacakken çalıların arasından genç çıktı.
– Sen kimsin ?
-Asıl sen kimsin buralılara da benzemiyorsun?
– Şey ben kayboldum sanırım.
-İstersen seni şehir merkezine kadar bırakabilirim evimde oraya yakın zaten.
-Tamam olur
-Beni takip et
biraz ilerledikten sonra sessizliği bozmak adına sordu;
– Adın ne ? dedi.
-Yankı, senin ne ?
– Alaz.
-Nerelerden geldin buralardan tanıdığın var mı?
-Hayır hatırlamıyorum.
-O zaman nereye gideceksin ?
-Onuda bilmiyorum.
-Yanlış anlamazsan kalacak yerin yoksa bize gidebiliriz.
-Tamam, ailenle mi yaşıyorsun?
-Evet ailemle yaşıyorum.
-İstersen bir bakarsın için rahat etmezse kalacak başka yer buluruz.
-Peki
ışıkları yanan mavi bir evin önünde durduk.kapıyı annesi açtı.alaz annesine beni ormanlık alanda bulduğunu ve gidecek bir yerimin olmadığını söyledi.kadın bir anne edasıyla gülümsedi.
-Merhaba kızım ben Aylin Alaz’ın annesiyim.gel bu akşam misafirimiz ol dışarıda kalma. Aylin hanım çok misafirperverdi ancak ilgimi başka bir şey çekti.alazın babası ali bey. Ali bey çok nazik biriydi ve benim bildiğim baba kalıbına uymuyordu.akşam boyunca benim ve alazın günümüzü nasıl geçirdiğimizi sordu, bizimle şakalaştı bir an olsun kırıcı bir söz söylediğini duymadım.
akşam yatma vakti geldiğinde herkes odasına çekildiğinde uyuma alışkanlığım olmadığı için uyuyamadım ve balkona çıktım.öylece manzarayı seyrederken alaz geldi.oda içeri girip bize birer battaniye ve çay getirdi.
-Uyku tutmadı mı
-Evet geceleri pek uyuma alışkanlığım yok
-Peki o zaman bu gece bende sana eşlik edeyim iznin olursa
-Olur tabiki her zaman tek olmak iyi değildir.
kısa bir sessizlik oldu
-Bir şey sorabilir miyim?
-Evet
-Baban benim bildiğim baba profiline uymuyor oldukça nazik,senin nasıl olduğunu soruyor,seninle şakalaşıyor sadece sizin aileye özel mi
-Hayır burada aile eğitimi çok önemlidir ailenin çocuklara karşı ilgisi ,gösterdiği sevgi,öğrettiği ahlak bu bizde bir gelenektir. her anne baba çocuğuna aile kavramının önemini ,ahlaki değerleri öğretir.
-Çok güzelmiş gerçekten de insanın iyi bir ailesi yoksa iyi bir geleceğinin olması da çok zordur.peki bana birazda buranın eğitiminden de bahseder misin ?
-Tabiki .bizim burada eğitim 7 yaşında devletin belirlediği dersler üzerine ilkokul ve ortaokul okunur. sonra lise çağında ise öğrencilerin istediği meslek üzerine dersler alınır.ve böylelikle devam eder.
-Eğitim sisteminiz güzelmiş sanat ve spor alanında nasılsınız?
-Sanatta herkes ilgi duyduğu alana yönelir ve hatta işin ustalarından ders alma imkanı bulur. sporda ise daha çok meditasyon için yoga ve pilates dersleri alınır bunun yanı sıra erkekler arasında futbol ve basketbol popülerdir. ayrıca bilimde de çok iyi faaliyetlerimiz var . devlet bizi her alanda destekliyor ve her yıl bir çok şenlikle insanlar sanatlarını sergileme ,tutkusu oldukları spor dallarını müsabakayla gösterme imkanı ve bilim dünyasında geliştirdikleri icatları sunma imkanı buluyor.
-Bende bir gün görmek isterim.
-Yakın bir zamanda olacak.
-bu arada çay çok güzelmiş. nereden aldınız?
-yerli üretim . ülkemizde ekonomi sosyalizm ile ilerliyor.bu nedenle devlet çiftçiye ve üretene devamlı olarak destek sağlıyor.
-peki yönetim şekliniz nasıl . devlet bu kadar destek sağladığına göre iyi bir yönetim olmalı.
-ülke demokrasi ile yönetiliyor .
-peki hukuk sisteminiz nasıl?
-insanları topluma kazandırmak amacıyla hukuk sistemimiz hafiftir.örneğin biri birini öldürdüğü zaman hapse girer ve yıllarca bunun cezasını orada yatarak çeker .devletimizde bu insanları ıslah evlerinde eğiterek meslek edinmelerini sağlayıp topluma kazandırmaya çalışır.
-sisteminiz gayet mantıklı suçlu insanları toplumdan dışlamak yerine topluma kazandırmak çok daha ahlaklı bir davranış.
-aynen öyle
-peki son bir soru sormak istiyorum
-evet tabiki
-ülkedeki en çok kabul gören din hangisidir?
-farklı dinlerden insanlar olmakla birlikte çoğunluk müslümandır ancak ülkede resmi bir din yoktur.bu insanların birbirine karşı hoşgörülü olmasını sağlar. kimse kimsenin dinini küçümseyemez ve dalga geçemez. hukuk kurallarımız esnek olmasına rağmen bu konuda katı kurallara sahiptir.
-anladım. bu hoş sohbetin için teşekkür ederim ben artık uyuyayım.
-rica ederim ne demek.
kalacağım odaya yöneldim. yatağıma yatıp bu hoş sohbetten sonra güzel bir uyku çekmeyi diledim.
Yüzüme değen ıslaklık ile kaşlarımı çattım.ve gözlerimi açtım karşımda alaz etrafıma baktım her yer orman o an anladım ki her şey bir rüyaymış.
Published: Apr 25, 2021
Latest Revision: Apr 25, 2021
Ourboox Unique Identifier: OB-1117365
Copyright © 2021