by maya zaken
Copyright © 2021
התבגרות-
הדברים שהשתנו בחיי-
ההורים שלי נותנים לי יותר אחריות ומאפשרים לי לקבל החלטות לבד.
דודים שלי התחילו לסמוך עליי יותר בשביל שאני אשמור אל הילדים שלהם לבד.
אני כבר לא מבקשת רשות מההורים על כל דבר
אני יכולה להשתמש לבד בגז בבית
אני עוזרת בבית
בחרתי דווקא את התמונה הזאת כי החלטתי להתייחס דווקא לפורים.
השנה בפורים אני בחרתי לעצמי תחפושת לבד,
ארגנתי מסיבה בבית עם חברות לבד בלי עזרה מההורים
השתמשתי גם בכסף שלי בשביל המסיבה
והרגשתי שם מאוד עצמאית שהסתדרתי לבד והצלחתי לארגן הכל לבד וההורים שלי באמת סמכו עליי שאני אארגן לבד .

מעורבות חברתית-
התחום שבו אני הייתי רוצה לעסוק זה שאנשים חונים על מדרכות. מדרכה נועדה בשביל שהולכי רגל יוכלו ללכת על המדרכה ולא על הכביש ואנשים ברוב חוצפתם חונים על המדרכה ולא משאירים מקום לאנשים ללכת . הייתי רוצה שמשטרת ישראל יתנו דוחות לאנשים כאלה ויבהירו שאי אפשר לחנות על מדרכות. היום לקחתי את בני דודים שלי לטיול בפארק וכל המדרכה מלאה במכוניות חונות ונאלצתי ללכת איתם עם בני הדודים שלי על כביש ולהסתכן שיקרה לי או להם משהו. אני חושבת שזה נושא שחייב להתייחס אליו יותר.

דמויות מופת-
הדמות מופת שבה בחרתי להתמקד היא יעל ארד
- יעל ארד היא אחת מהנשים המשפיעות על הספורט הישראלי, היא הייתה פורצת דרך בתחום זה מכיוון שהייתה הראשונה שזכתה במדליה אולימפית בישראל. יעל ארד נולדה במאי 1967 בעיר תל אביב, היא החלה להתאמן בגיל 8 והתאמנה בצעירותה עם בנים בגלל מחסור בבנות בתחום זה . בשנת 1993 יעל השתתפה באליפות אירופה שביוון וזכתה במקום הראשון. באותה שנה היא זוכה גם במדליית כסף באליפות העולם בברצלונה. זו הפעם הראשונה בה ספורטאי ישראלי זוכה במדליה אולימפית.
הישג זה נחשב בנוסף לניצחון האישי של יעל לניצחון לאומי. במהלך הקריירה הספורטיבית שלה היא זוכה ב24 מדליות! בשנת 2004 נבחרה יעל להדליק משואה בטקס בהר הרצל לאור העובדה שהיא נחשבת לאחת הספורטאיות הטובות ביותר בכל הזמנים בישראל .
- מה שהופך את יעל ארד לדמות מופת-
- הוכיחה שלספורט אין מגדר
- עשתה שינוי בעולם
- הישראלית הראשונה שזכתה במדליה אולימפית.
- בחרתי בדמות זו ממספר סיבות:
- הדמות פורצת דרך – למרות שתחום הג’ודו היה בזמנו תחום לגברים בלבד, הדבר לא הרתיע אותה. היא דבקה במטרה, התאמנה בקבוצה עם בנים ולא ויתרה ובזכות זה הגיעה להישגים יוצאי דופן. היא ניפצה את הסטיגמה שספורט זה הוא לגברים בלבד.
- סמל לרצון והגשמת חלומות – יעל היא דמות להערצה בכל הנוגע להצבת מטרה והגשמתה. היא לימדה אותי לא לוותר למרות כל המכשולים שבדרך.
- מצויינות – עבודה קשה מביאה לתוצאות – יעל נתנה את כל כולה למען הג’ודו. ממנה ניתן ללמוד שאין דבר העומד בפני הרצון. השקעה ומאמץ מביאים לתוצאות.
- אני לוקחת מיעל ארד את הרצון להתמיד ולהצליח ואף פעם לא לוותר גם אם קצת קשה.
אין דבר העומד בפני הרצון.
אם אני רוצה משהו אצליח להשיג אותו בעבודה קשה. בנוסף, אין דבר שהוא לגברים בלבד, גם נשים יכולות לעשות הכל אם רק ירצו.

השם שלי-
השם שלי הוא מאיה ומשמעות השם שלי זה מים , פירוש המילה מאיה בארמית זה מים . ההורים שלי בחרו לי את השם מאיה בגלל שאני בת אחרי שלושה בנים וההורים שלי כל כך שמחו שסוף סוף יצא להם בת אז הם קראו לי מאיה, כלומר שאי אפשר להתקיים בלי מים וכללו בשם שלי את שם ה” .
השם שלי בשבילי הוא דבר שמאוד חשוב לי ואני חושבת שהשם שלי בנה לי את האישיות, המשמעות של השם שלי עבורי הוא הכל השם עיצב את הדמות שלי.
שם המשפחה
המילה העברית “זקן” נחשבת גם לתואר של כבוד שפירושו “חכם”, “מכובד”.
השם המקביל בלטינית, , מתועד כשם יהודי במאה ה-11 בגרמניה ובמאה ה-15 בספרד. בונסניאר, שפירושו המילולי הוא “אדון, שליט טוב” מוזכר בצרפת בשנת 1276; בו סניאר אף הוא בצרפת בשנת 1286; בונסניור בספרד במאה ה-13, בונסנהור בצרפת ב-1417, סנאור, סניור בספרד במאה ה-15, בנסינור בצרפת במאה ה-15, ובן סניור בצפון אפריקה במאה ה-16. סיניור הוא השם המקביל באיטלקית, וסניור בצרפתית.

טקס ההתבגרות שלי
טקס ההתבגרות שהייתי רוצה לעבור הוא הפרשת חלה, בטקס זה מתחברים לדת והוא מסמל את ההתבגרות ואת ההפיכה מילדה לנערה. פירוש טקס הפרשת החלה הוא שיש להפריש את החלק הטוב ביותר שבעיסה וכך גם בחיי היומיום. תמיד להסתכל על הצד הטוב ותמיד להקדיש את החלק הטוב לחיים. אני חושבת שזה דבר חשוב שצריך לדעת בתור נערה. הטקס הזה מתקשר לדת בכך שמקדישים את החלק הטוב ביותר שבעיסה לבורא עולם שמעיר אותנו כל בוקר , במהלך הטקס מתחברים לדת ולה׳. הייתי רוצה גם טקס חברתי למשל ללכת להתנדב במקומות לתרום מעצמי לעולם ולדעת לחשוב על טובת הכלל ולא רק על עצמי. בתור נערה מתבגרת אני חושבת שזה חשוב לדעת לחשוב על האחר ולהיות אחד בשביל השני.
הערכיים המרכזיים שהייתי רוצה להביא לידי ביטוי הם- ערבות הדדית, אחדות, אמונה, התחברות לעצמי.

רב דוריות-
המשפחה שלי הגיעה מעיראק , הם היו מאוד מקורבים שם למלך והם היו משפחה עמידה ומכובדת וכשהתחילו הפרעות בעיראק והחלו להתנכל ליהודים הם החליטו לעלות לארץ והשאירו את כל הרכוש שלהם מאחור.
בזמנו לבנות לא נהגו לחגוג בת מצווה ולא ציינו זאת בדרך מיוחדת לעומת זאת לסבא שלי חגגו בר מצווה , קנו לו תפילין, הוא עלה לתורה וקרא את פרשת השבוע. הטקס היה טקס דתי .

המסורת המשפחתית שלנו סובבת סביב החגים והאוכל, לכל חג יש את המאכל המסורתי שלו ובאותו החג כל בנות המשפחה מכינות את אותו המאכל עם סבתא למשל בחנוכה הולכים לסבתא וסבא מכינים כולם ביחד סופגניות ולביבות ועושים ארוחת ערב חגיגית . כל הנינים ונכדים והדודים , כולם מתאספים אצל סבתא וסבא בבית וחוגגים.
בפורים יש פסטיבל תחפושות אצל סבתא וסבא , כול הבנות עומדות עם סבתא ומכינות אוזני המן.
מה שיפה זה שכולם כולל כולם מתחפשים, סבא וסבתא וכול הדודים הנינים והנכדים כולםםם.
אפשר לראות תמונה מפורים השנה –

Published: May 27, 2021
Latest Revision: May 27, 2021
Ourboox Unique Identifier: OB-1152129
Copyright © 2021