פרויקט משולב

by noam elias

Artwork: זוהר דג'ן, נועם אליאס, יעל רשקובסקי.

This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

פרויקט משולב

by

Artwork: זוהר דג'ן, נועם אליאס, יעל רשקובסקי.

  • Joined May 2021
  • Published Books 1

“במקום לפח ניצור מהפך”

שמות חברי הקבוצה יעל רשקובסקי,זוהר דג’ן,ונועם אליאס.

בית ספר אורט גוטמן.

תאריך ההגשה 

פרק א’

הנפט הגולמי 

נפט הוא נוזל דליק,סמיך ונדיף, בצבע שחור-חום כהה או ירוק כהה וריח אופייני, המצוי באזורים מסוימים מתחת לפני הקרקע בקליפה הראשונה של קליפת כדור הארץ. 

 הוא מורכב מתערובת. הוא יכול להשתנות במראה שלו בהרכבו ובתכונותיו. הנפט הגולמי הוא תערובת שאפשר ליצור ממנה חמרי דלק  שונים, את הנפט מזקקים במתקן הקרוי בית זיקוק על מנת להפריד אותו למרכיביו השונים, המשמשים למטרות מגוונות. 

 

תהליך היווצרות הנפט הגולמי

יש חיים מתחת למים{חיותיצורים}. אם הזמן היצורים מתים זה על זה והם מתחילים להתכווץ תחת לחץ וככל שעובר הזמן {מיליוני שנים} עד שהם מגיעים לאדמה הנקראת מצבור  ושם הם מחכים מתחת לאדמה שנוציא אותו. 

תוצרי הנפט

         שימושי הנפט:

  • חומרי שימון (סיכה).
  • צבעים.
  • לכות לציפוי.
  • חומרי הדברה.
  • קוסמטיקה.
  • חומרי נפץ.
  • אספלט (לציפוי גגות וכבישים).
  • פרפין.
  • וזלין.
  • דלק למנועי ומטוסים.
  • דלק לתעשייה.
  • מוצרי פלסטיק שונים
  • כימיקלים שונים לתעשייה ורפואה
  • דלק לייצור חשמל בתחנות הכוח.
  • מדללי צבע (Paint Thinner).
  • דלק למציתים.
  • בנזין למכוניות.
  • שמן סיכה למכוניות.
  • שמנים מינרליים.
  • דיזל כדלק למשאיות.
  • גריז לשימון.
  • שעווה.
  • אספלט לכבישים.

פרק ב’

תהליך זיקוק הנפט:

זיקוק נפט, הוא למעשה כל התהליכים שבהם הופכים את הנפט הגולמי למוצרי הצריכה השונים. את הנפט הגולמי מזקקים באמצעות מגדל זיקוק – תהליך שפותח עוד בתקופה הצארית שברוסיה ובארצות הברית באמצע המאה ה-19. בכדי לזקק את הנפט, נדרש לחמממו וזה נעשה באמצעות התנור הממוקם בתחתית מגדל הזיקוק. הנפט הגולמי מוזרם לתנור מיוחד זה, ובהשפעת החום מתאדים רוב החומרים המרכיבים את הנפט והופכים לגזים. התערובת של הנוזלים ושל הגזים מוזרמת למגדל הזיקוק. הגזים השונים נעים במעלה מגדל הזיקוק. 

כאשר הגזים מתקררים, הם מתעבים והופכים לנוזלים. כל חומר מתעבה בהתאם לנקודת הרתיחה- והעיבוי שלו באזור אחר במגדל הזיקוק.

איור היווצרות הנפט 

פרק ג’

אפקט החממה מוגבר                                                                                               אפקט החממה  הוא תהליך שבו גזי החממה  באטמוספירה של כוכב לכת  ארץ גורמים להחזר של קרינת תת אדומה אל פני השטח שלו, ובכך גורמת להתחממות שלו. מקור השם הוא באנלוגיה מוטעית לחימום של אוויר בתוך חממה יחסית לאוויר מחוץ לה. בהיעדר אפקט החממה, הטמפרטורה הממוצעת של פני השטח של כדור הארץ הייתה עומדת על כ-18° צלזיוס מתחת לאפס, אך בזכות אפקט החממה הטמפרטורה היא כ-15°.

מחירים סביבתיים – אסונות טבע בעקבות אפקט חממה מוגבר                                     אפקט החממה מוגבר  גורם לכך שהטמפרטורה  של כדור הארץ  תעלה . כתוצא המכך  קרחונים מותכים כאשר קרחונים מותכים פני הים עולים  

בנוסף  מאפקט החממה חם לנו יותר זה אומר שאם לבני האדם יהיה יותר חם הם יוציאו יותר מזגנים  לעבוד ואחרי זה יגרום לשרשרת אירועים שבסוף אנחנו סובלים מכך זיהום מים זיהום אוויר.                                                                                                                                                 קשר בין אפקט החממה לבין תהליך זיקוק הנפטה

 הוא ששניהם קשורים לחימום. גפ בהיווצרות הנפט צריכים חום בשביל להוביל את זה וגם באפקט החממה צריך להיות חום מסוים בטמפרטורה מסוימת בשביל שזה יקרה. 

פרק ד’                                                                                                                טביעת רגל אקולוגית 

טביעת רגל אקולוגית היא מדד לביקוש האנושי למערכות אקולוגיות בכדור הארץ. זהו ניסיון לכמת ולהגדיר כמדד את שטח האדמה והמים הנדרש על מנת לספק את הצרכים ולקלוט את חומרי הפסולת של אוכלוסייה בעלת אורח חיים נתון.טביעת רגל האקולוגית הממוצעת  לאדם היא 17 דונם.                                                                                                                     בעבודו זו מלינו שאלון שבאמצעותו כל חבר בקבוצה בדק את טביעת הרגל האקולוגית שלו. אלו התוצאות                                                                                                                               זוהר דג’ן= טביעת הרגל שלך היא בין 40 ל-50 דונמים זוהי התוצאה הדומה לזו של הישראלי הממוצע – 49 דונם. הממוצע העולמי הוא 28 דונם לנפש, בעוד שכדור הארץ מעמיד לרשותנו רק 17 דונם לנפש.                                                                                                                          נועם אליאס= טביעת הרגל שלך היא בין 40 ל-50 דונמים*זוהי התוצאה הדומה לזו של הישראלי הממוצע – 49 דונם. הממוצע העולמי הוא 28 דונם לנפש, בעוד שכדור הארץ מעמיד לרשותנו רק 17 דונם לנפש.                                                                                                                         יעל רשקובסקי= טביעת הרגל שלך היא בין 40 ל-50 דונמים*זוהי התוצאה הדומה לזו של הישראלי הממוצע – 49 דונם. הממוצע העולמי הוא 28 דונם לנפש, בעוד שכדור הארץ מעמיד לרשותנו רק 17 דונם לנפש. 

הממוצע של חברי הקבוצה הוא 40-50  דונם.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   מספר דרכים לצמצום טביעת הרגל האקולוגית: 

לאור התוצאות החלטנו להקטין את טביעת הרגל האקולוגית שלנו באמצעות הפעולות הבאות:                            -נקטין את השימוש  במוצרים שהם לא מעובדים. ככל שנקנה פחות אוכל מעובד כך חברות -האוכל בעולם יפחיתו את היצור של מזון מעובד.                                                                         -נתחיל לחסוך בחשמל. נכבה את האור והמזגן בכל פעם שנעזוב את החדר.                                   -נלך  ברגל למקומות שונים בסביבה בה אנו גרים. אם נלך יותר ברגל כמות זיהום האוויר בעולם יקטן בהרבה. בנוסף זה טוב לגוף שלנו.                                                                               נמיין פסולת . אריזות פלסטיק  נכך נוכל לצמצם את כמות הזבל ונקטין את טביעת הרגל האקולוגית.

2

כתיבה טיעונית {עברית}.

לאחרונה מושלכים מעל 8מליון טון של פלסטיק אל הסביבה הימית.ישראל מובילה בכמות בהשוואה לממוצע העולמי בקצב הזה בשנת 2050 מי הים יהיו עשירים יותר בשאריות פלסטיק מאשר בדגים המשרד להגנת הסביבה ועמותת אקואושן קוראים לציבור: השאירו את הכלים החד פעמיים בבית.

נימוק 1:ראשית אני מסכים משרד הגנת הסביבה מפני שאנחנו מזהמים את הסביבה בלי סוף אם כל הפלסטיק הזה וכל השקיות האלו. כל הזבל הזה משפיע על השגרת איכות שלנו.

נימוק 2:נוסף על כך הים הוא מקום ממש ממש יפה אי אפשר להרוס מקום שהקטע שלו הוא לעשות כיף וזה לא משנה בן כמה אתה מילד למבוגר עדין צריך לשמור על הסביבה.

דוגמא: אני רוצה ללכת לים אבל בגלל המצב הזה של כל הפלסטיק בים אני לא יכול ללכת כי זה יהרוס לי את הכיף וכל פעם אני מרגיש מסריח בגלל כל הזבל הזה.

ולסיכום אני מסכים שצריך להפסיק אם הפלסטיק {זה מזהם, זה לא נראה טוב בעין אם אני הולך ברחוב ורואה מלא זבל, בני אדם לא אמורים להתנהג ככה, ובכללי זה לא התנהגות ככה לזרוק פלסטיק זה גם על החשבון שלנו בסוף}.

3

פסל ממוחזר {אמנות} 

חברי הקבוצה: נועם אליאס, זוהר דג’ן, יעל רשקובסקי.

הבעיה אליה נרצה לעורר מודעות סביבתית:  

צורת הפסל/שימוש שלו. צורת הפסל היא קרטון צבוע וחתוך כמעט מכל צדדיו. הוא משמש לקן של ציפורים

ולגוזלים שלהם כבית .

מיקום הפסל. על עצים 

מרכיבי הפסל. קרטונים ומקלות ארטיק 

סיסמא לפוסטר:  עזור לסביבה והסביבה תעזור לך

הפסל:

4
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content