1- Ödevi hazırlamaya başlamadan önce bilmediğiniz ve ödev vesilesiyle öğrendiğiniz şeyler nelerdir?
Blog’un ne demek olduğunu bilmiyordum öğrendim. X mind,canva,socrative, ourboox, kahoot, ClassDojo’yu bilmiyordum öğrendim. Html kodunu öğrendim.

2: Ödevi yaparken keyif aldınız mı? Aldıysanız en çok keyif aldığınız kısımları nelerdir?
İlk haftalar ödevin teorik kısmını seviyordum.
Canva’yı yaparken, sınav hazırlarken, form hazırlarken keyif aldım.

3- Ödevi yaparken en zorlandığınız kısımlar nelerdir?
Teorik bilgileri yazmak hem güzel hem de zorlayıcıydı. Teorik bilgileri ve uygulamaları yaparken dersi yine izlemek zorunda kaldım bu da beni çok zorladı. Zaman açısından da zorladı. Bazı uygulamalar bilgisayardan yapılması lazım bilgisayarım olmadığı için de zorlandım. Canva’daki hazırladığım sunuyu sunamadım. Ourboox ve canva’da zorlandım.

4- Ödevi yeniden yapacak olsanız neleri farklı yapardınız ? Neden?
Uygulamaları daha güzel daha özenli bir şekilde hazırlayabilirdim, daha fazla kafa yorardım. Canva ‘ da hazırladığım sunuyu daha özenli yapardım. Hazırladığım sınav soruları üzerinde daha fazla dururdum.

5- Ödevi yaparken kendi başınıza yürüttüğünüz işlemler nelerdir? Bu işlemleri yapmayı biliyor muydunuz, araştırarak mı öğrendiniz? Araştırarak öğrendiğiyseniz hangi kaynaklara başvurdunuz ? Neden o kaynakları tercih ettiğinizi belirtin.
Ödevlerin hepsini kendim yaptım çünkü yardım alabileceğim pek kimse yoktu. Kaynak olarak da İsmail hocanın dersini izlemek zorunda kaldım. Googleden de yardım aldım.

6- Ödevi yaparken herhangi birinden destek aldınız mı? Aldıysanız kimlerden destek aldınız? Bu destekler nelerdi?
Sınıftaki bir iki arkadaşıma sorular soruyodum nasıl yapacağımıza dair. Desteğin büyük bir çoğunluğunu dersten aldım. Özellikle canva ve ourboox uygulamaları için dersi açıp tekrar bir kaç defa baktım.

7- Bu ödevde ne tür değişiklikler yapılması gerektiğini düşünüyorsunuz?
İki haftada bir ,bir tane uygulama öğretilmesini isterdim. Çünkü çok fazla vakit alıcı ve biraz zorlayıcı. Kahoot ve socrative ikisi de soru hazırlamaya yönelik olduğu için aralarından bir tanesi çıkarılabilir.

8- Siz ödev verecek olsanız ne tür bir ödev verirdiniz? Neden?
Ben de blog hazırlama ödevi verirdim fakat iki haftada bir , bir tane uygulama öğretirdim. Socrative veya kahootu kaldırıp onlar yerine farklı bir uygulama öğretirdim çünkü işlevleri aynı olduğu için farklı bir uygulama öğretirdim.

9- Dönem ile ilgili genel düşünceleriniz nelerdir?
Bu dönem öğretim teknolojileri dersi 2 tane verim aldığım derslerden bir tanesiydi. Ama bu derste çok zaman harcıyordum. Zorlu ve keyifli bir süreçti benim için. Teknoloji ile aram olmadığı için zorlanıyordum. Bazen ders kayıtlarını birkaç defa izlemek zorunda kalıyordum. Diğer dersleri harcadığım vakit çok azdı. Ama bu ders sayesinde ufkum genişledi. Bir sürü yeni uygulama öğrendim. Hemen hemen hepsini bilmiyordum öğrenmiş oldum.

Published: Jun 5, 2021
Latest Revision: Jun 5, 2021
Ourboox Unique Identifier: OB-1165869
Copyright © 2021