הגירה by gs  - Illustrated by שון גמפל וגלעד פרייס - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

הגירה

by

Artwork: שון גמפל וגלעד פרייס

  • Joined May 2017
  • Published Books 1

משהו על עצמנו: אנחנו שון גמפל וגלעד פרייס מכיתה ה4 מבית ספר הראלי בחיפה במסגרת שיעור גאוגרפיה אנחנו חוקרים על ספרד ואנחנו נסביר  לכם על ספרד.

2

 על הפרויקט: בהתחלה היינו צריכים  לבחור זוגות ושלישיות אחרי זה הייתה הגרלה על ארצות הים התיכון ולנו יצא לחקור על ספרד בעקבות זאת חקרנו וכתבנו על ספרד סידרנו את כל משה מצאנו בדף ואחרי זה היה צריך לעשות פסקה בנוגע למשה מצאנו בעקבות זאת כל קבוצה הביא את הפסקה לכיתה ועשינו יריד וכל ילד בחר ארץ שהוא רוצה להגר ממנה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 מבוא: הים התיכון הוא ים סגור אך יש בו מיצרים המחברים אותו לאוקיינוס האטלנטי ולחופו יש 20 מדינות.

במסגרת שיעורי גאוגרפיה חקרנו על המדינות השונות.

ארצות הים התיכון חלקן מפותחות וחלקן מתפתחות. לכל מדינה בים התיכון שורר אקלים ים תיכוני וכל קבוצה חוקרת על מדינה אחרת בים התיכון. אנחנו חקרנו על ספרד ונסביר לכם על הגירה ועל ספרד. הגירה נעשית בין צפון לדרום וזה אומר שבמדינה שממנה באנו יש משבר .

4

פסקה מידעית על ספרד: הים התיכון הוא ים כמעט סגור ומסביבו יש מדינות מגונות וחלקן מתפתחות ומפותחות. בצפונה יש את ספרד,ספר היא מדינה מפותחת שבה הכלכלה מדורגת כחמישית באירופה ו12 בעולם וזה אומר שלספרד יש את אחת הכלכלות החזקות באירופה. ספרד גם חזקה במדע בעקבות זאת שהיא חזקה במדע יש לה מרכז בין לאומי של מדע ובנוסף  מספר משתמשי האינטרנט לכל 1000 איש הוא 157 בספרד יש 49 אוניברסיטאות ציבוריות. בנוסף תוחלת החיים בספרד מאוד טובה תוחלת החיים הממוצעת היא 82 וגיל הפרישה הוא 65 דבר שמעיד על בריאות טובה מאוד כי איש ממוצע חי עד גיל 82 ומעלה. המזון בספרד מאוד טוב ומתאים לנון בגלל שהאוכל שלהם דומה לאוכל שלנו. יש הרבה דגים שמה בגלל  החופים הרבים. בנוסך לאוכל יש גם גידולי שדה חיטה שעורה ועוד ….לספרד יש משהו מאוד מעניין ביצור שלהם הם לוקחים אופרת והופכים אותה לאשלגן וגם יש להם הרבה משאבים טבעיים כמו פחם,פחם חום,ברזל,אורניום,כספית,פיריט,פלאוריט,גבס,אבץ,עופרת ועוד….

5
הגירה by gs  - Illustrated by שון גמפל וגלעד פרייס - Ourboox.com

מסקנה בין צפון ודרום:

במרוקו יש 6 אונברסיטאות ובספרד יש 49 אונברסיטאות והם רק ציבוריות…

במרוקו יש 30 מיליות תושבים לעומת זאת 48 מיליון בספרד

במרוקו סוג הממשל הוא מחוכני וסוג הממשל בספרד דמוקרטי.

במרוקו הדת המרכזית היא מוסלמים ובניגוד לכך הדת השולת בספרד היא נוצרים קטולים

במרוקו השפה הלאומית היא מרוקאית ובספרד השפה היא ספרדית

במרוקו אחוזי יודעי קרוא וכתוב נמוך ולעומת זאת בספרד האחוזים גבוהים

7
הגירה by gs  - Illustrated by שון גמפל וגלעד פרייס - Ourboox.com

שלום אני אלעד אני לומד בבית הספר “מרוקי”. למשפחתי יש בעיות כלכליות  ואני  רוצה לספר לכם את סיפור ההגירה שלי. אני חייתי במרוקו, אני יהודי, היו למשפחתי הרבה משברים ובעיות כלכליות עד שיום אחד משהו מוזר קרה….

היום המוזר הגדול התחיל רגיל. חייתי חיים רגילים כמו כל ילד . אימא הכינה לי כריך כמו כל יום רגיל והלכתי לבית הספר.

כשהגעתי לבית ספר חבריי לכיתה ביזו אותי וקראו לי “ספרדי”. כבר לא היו לי חברים בכיתה ולא הבנתי למה בהפסקה שרציתי לשחק כדורגל ומלך הכיתה רון אמר שאני לא יכול.

שאלתי  למה? והוא ענה שאשאל את הוריי. עזבתי את מגרש הכדורגל וחזרתי לכיתה. המשיכו לבזות אותי ולא היה לי כיף בבית ספר. הייתי לבד ובודד ואז הגעתי הביתה ובראשי שמעתי את ההעלבות ואת המשפט שמלך הכיתה אמר לי. נעלבתי מאוד היו לי הרבה חברים ועכשיו אין לי אפילו אחד. חזרתי הביתה וסיפרתי להוריי מה קרה לי בבית הספר  ואבא סיפר לי שאנחנו עוברים לספרד בגלל קידום  בעבודה. שאלתי את אבא שלי למה אנחנו טסים דווקא לספרד? היו כמה אפשריות, אבל אני בחרתי את זאת כי ככה לא יהיה בעיות כלכליות וגם יש שם לימודים טובים מאוד. שם יש הרבה יותר דברים, לדוגמא: כלכלה, והרמת החיים טובה יותר מאשר במרוקו . אני שמחתי כל כך שבטעות נפלתי על הרצפה. אחרי שלושה ימים והרבה העלבות כולנו היינו ארוזים  היינו בדרך לשדה התעופה וכעבור שעה הגענו.

9

כעבור  15 דקות שהיינו כבר במטוס הקברניט אמר  שאנחנו ממריאים. שאלתי את אבא כמה זמן טיסה  ממרוקו לספרד? הוא אמר לי 7 שעות.

כשהגענו לספרד שאלתי את אבא, איפה אנחנו נגור בבית מלון או בבית? אבא ענה לי שאנחנו נגור בבית. מפני שנשיג הרבה כסף. יום למחרת שהלכתי לבית ספר הרגשתי שהכול הרבה יותר טוב מאשר במרוקו ומאז לא היו לנו בעיות כלכליות ולא היו לי בעיות עם ילדי הכיתה. כולם ניסו להיות חברים שלי והייתה לי הרגשה נפלאה.

                                                         סוף

10
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content