סודות הטבע
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

שמנים אתריים לטיפול לתיפוח ואווירה

  • Joined Jun 2018
  • Published Books 1

קצת על עצמי

 

שמי טניה אני מטפלת הוליסטית כבר מספר עשורים החלטתי שזה הרגע הנכון עבורי להעביר את הידע שלי לכתב ולחלוק עם אנשים שמתעניינים

.ברפואה משלימה,בטיפוח טבעי ורוצים להכניס לביתם ניחוחות שיעשו בביתם אווירה נעימה,בריאה ומזמינה

בספר אחלוק אתכם ידע ומידע על כל שמן בנפרד על השימושים שלו על קונטאינדיקציות ועל המעלות שלו ואופן השימוש בשמן. אתן לכם טיפים איך לשלב בין השמנים השונים , איך לשלב ביניהם והכי חשוב איך להשתמש בהם בצורה נכונה ויעלה ביותר מבלי שתגרמו נזק לכם או ליקירכם.

כולי תיקווה שהידע החשוב יתרום לחייכם ויתן לכם מענה לבעיה כזו או אחרת ושריחות השמנים בבית יעשו את דייריו למחוברים שלווים ומאושרים יותר.

 

 

2

 

מבוא לארומותרפיה

אלפי שנים השתמשו בשמנים אתריים,המצרים,היוונים והרומאים השתמשו בהם לבישום,לריפוי וטיפוח הגוף תוך שהם מיחסים להם תכונות ריפוי

מגוונות,תכונות קוסמטיות ואף תכונות מיסטיות ודתיות שונות

ישנם מאות שמנים נדיפים המשמשים אנשי מקצוע ולכל אחד תכונות שונות:אנטי חיידקיות,אנטי פטרייתיות,אנטי דלקתיות……

השמנים נקלטים בגוף דרך העור ודרך חוש הריח,ישנה גם דרך בבליעה אך לא נרחיב עליה בספר זה ונשאיר את השימוש בה לאנשי מקצוע בלבד שזו עבודתם והם בעלי הסמכה מעבר למה שתוכלו לקבל בספר זה. כשאנחנו מטפלים במישהו קודם כל חשוב זה לא לגרום לנזק!!! לכן תקפידו בשימושים הכתובים.

הדרכים הטובות ביותר לשימוש הן דרך הנשימה והעור.

 

 

 

 

3

דרכי שימוש: עיסוי מקומי,אמבטיות,קרמים,בישום,תרסיסים.

השמנים נפלטים מהגוף דרך העור בזיעה,דרך מערכת הנשימה,שתן וצואה. הם נפלטים בממוצע 3-6 שעות מרגע השימוש ולעתים עד 14 שעות מגוף חולש/חולה/גדול מימדים.

השמנים מופקים ממגוון רחב של צמחים וחלקים של צמחים כגון עצים,שיחים,עשבים,פרחים.

צורת הפקת השמן משתנה מצמח לצמח.

את השמנים יש לאחסן בבקבוקים כהים רחוק מהשמש,אור,חום,לחות – לדאוג שלא יתחמצנו,להקפיד לסגור את המכסה היטב בגמר השימוש.

משך חיי השמן הוא כשנתיים יש הגורסים ש3-5 שנים.

שמן מקולקל – שינוי צבע,שינוי מרקם,שינוי בריח,הפקק נדבק,השמן דביק!

4
שמנים אתריים לטיפול לתיפוח ואווירה by tanya lavrov - Ourboox.com

כללי הכנת תערובת

אחת התכונות החשובות היא סנרגיה בין השמנים לכן כדי להשתמש בשילוב של עד 4 שמנים בתערובת כדי למקסם את השפעת השמנים בתערובת.

ישנם שמנים מעוררים,ממריצים ולעומתם מרגיעים,מקררים.חשוב שבתערובת יהיה איזון בין שתי הקבוצות

שילוב של ריחות עד למציאת הריח המתאים.

רעילות שמנים ואלרגיות לשמנים

לשמנים דרגות רעילות שונות בהתאם למרכיבים וחומריים פעילים שבהם.

אין למרוח את השמנים ישירות על העור אלא לאחר דילול של מים,שמן בסיס,קרמים וכו’

יש לבדוק את רגישות האדם לשמנים

יש להתיחס לקונטראינדיקציות שרשומות לגבי השמן,ישנם שמנים אסורים בהריון או לאנשים עם לחץ דם גבוהה…..

יכולות להיות אלרגיות לשמנים ממשפחת הדרים נא לשים לב

6
שמנים אתריים לטיפול לתיפוח ואווירה by tanya lavrov - Ourboox.com

ריאקציה

ריאקציה משמעותה תגובה של הגוף לטיפול,הגוף עובר תהליך בין הוא פיזי או רגשי לא תמיד נצפה בתגובה אחרי שימוש חד פעמי. תגובה יכולה להיות פריחה,נזלת,השתנה מרובה,שילשול… עד לתגובות רגשיות של בכי עייפות או פרץ של אנרגיה. הראקציה לשמן תלויה בהרבה דברים כמו מצבו הרגשי והפיזי של האדם.

שמן נשא=בסיס

שמן בסיס כשמו כן הוא תמיד יהיה כבסיס לתערובת שנרצה להכין ועם זאת יש לשמנים אלו הרבה מאוד יתרונות והם יכולים לשמש אותנו גם ללא שמנים ארומטיים. ניתן מספר דוגמאות לשמנים בסיסיים .

שמן אבוקדו – מופק מהפרי,מכיל ויטמינים Е D A B C ,חומצה פולית,פרוטאין,חומצות שומניות,חומצות אמיניות. השמן טוב לכל סוגי העור אך בעיקר לעור יבש,אקזמות,אנטי אייג’ינג.

שמן זרעי ענבים – מופק מהזרעים,מכיל מינרלים וויטמינים,בעיקר ויטמין E. משמש לכל סוגי העור:עדין,יבש,מודלק,אלרגי ומכווץ

8

שמן נבט חיטה – מופק מנבט חיטה,מכיל פרוטאין מינרלים ויטמינים A D E K. שימושי לאקזמות,לכל סוגי העור,מתיחות עור,עור שהזדקן,כיבים, כויות,סבוריאה.*לעיתים אלרגי

שמן שומשום – מופק מזרעים,מכיל ויטמינים E B, פרוטאין,לציטין,חומצות אמיניות,סידן. שמושי באקזמות,ראומטיזם, דלקות פרקים,מתאים לכל סוגי העור.

שמן שקדים – מופק מהגרעין,מכיל גלוקוזה,מינרלים ויטמינים B1 B2 B6 , חומצות שומן חיוניות,מלחים. שימושי לכל סוגי העור,מקל על גירודים, בעיות עור,יובש דלקות,כוויות

שמן זית – מופק מהפרי,מכיל פרוטאין,מינרלים,ויטמינים,חומצות שומן. שימושי בראומטיזם,משכך כאבים,טוב לשיער לקוסמטיקה,לעור יבש ודלקתי.

שמן ארניקה – מופק מעלים,להקלה על כאב ומתח שרירים וגידים,לראומטיזם,פרקים,שברים,משכך כאב. אין להשתמש על פצעים פתוחים!

חמאת שיאה – מופק מגרעין של פרי עץ אגוז ממערב אפריקה.מכיל חומצות שומן וויטמינים.שימושי לעור יבש וסדוק,משפר זרימת דם,סבוריאה, אנטי אייג’ינג,לקוסמטיקה.

שמן קוקוס – השמן משמש גם למאכל.בצורתו הטהורה הוא במרקם משחתי כדי שיהיה נוזלי או קל לעירבוב יש לחמם קודם. משמש כהזנה לשיער מעולה לכצוות מפוצלים לשיער צבוע יבש ופגום ,לעור יבש ומגורה.

9
שמנים אתריים לטיפול לתיפוח ואווירה by tanya lavrov - Ourboox.com

שמנים אתריים שחובה בכל בית

לבנדר

11
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content