by eli krikler
Copyright © 2021
תוכן הספר:
דף החוזקות האישיות שלי: ע"מ 2
פנים ופנים: ע"מ 3
גלגולו של חפץ: ע"מ 4 מסע מילדות לבגרות חלק א: ע"מ 5 מסע מילדות לבגרות חלק ב: ע"מ 6 מסע מילדות לבגרות חלק ג: ע"מ 7 כתיבה בעקבות תמונה: ע"מ 8 רפלקציה וסיכום: ע"מ 9
דף החוזקות האישיות שלי
- אהבת הלמידה- תכונה זאת אומרת עליי שאני אוהבת את בית הספר ואני נהנה בו. תכונה זאת משתלבת בחיי היום יום שלי בכך שהיא מופעלת הרבה מאוד בזמן בית הספר.
- התמדה והשקעה- תכונה זאת אומרת עליי שאני אוהבת לעשות דברים עד הסוף וכמו שצריך. היא באה לידי ביטוי בכך שאני משקיע בעבודות שאני עושה בבית הספר.
- סקרנות- תכונה זאת אומרת עליי שאני אוהב ללמוד ולגלות דברים חדשים (מה שמתקשר לתכונה הראשונה). היא באה לידי ביטוי בכך שתמיד שיש נושא חדש במדעים, אני ישר מעוניין לגלות מהו.
- מנהיגות- תכונה זאת אומרת עליי שאני יוזם ומנהיג של דברים. תכונה זאת באה לידי ביטוי בכך שאני יוזם ומוביל עבודות קבוצתיות. אני גם מתנדב בפרויקטים של בית הספר (לדוגמה הפרויקט של המוזיאון הורטואלי בספרות)
- חוכמה- תכונה זאת אומרת עלי שאני מסוגל לחשוב בהגיון ולקבל החלטות חכמות. זה בא לידי ביטוי בכך שאני יודע לקבל החלטות בקבוצה וכולם סומכים עליי שאני יקבל החלטות חשובות.
פנים ופנים
עיניים-
אני לא יכול לחשוב על החיים שלי בלי הידיים. אני מאוד אוהב לטייל ולראות דברים חדשים ומעניינים ופתאום בלי העיניים אני לא יוכל לראות ולחקור דברים חדשים בעולם.
פה-
אחד הדברים שאני הכי אוהב לעשות הוא לטעום דברים חדשים. אני ממש אוהב אוכל ובשבילי לאכול ארוחה טובה היא הדרך לעשות לי את היום ליום טוב. בלי הפה שלי אני לא יכול לטעום דברים חדשים.
אף-
כשהייתי בכיתה ג’ אני וחבר מאוד טוב שלי היינו בריב, קיבלנו שיעור חופשי באחד מהשיעורים וירדנו כל הכיתה למטה למגרש לשחק כדורגל. אני והוא היינו בקבוצות שונות, הכדור הגיעה לנגיחה ואני והוא קפצנו כדי לנגוח, הוא נכנס בי בטעות יותר מידי אגרסיבי והחלתי לדמם באף, אחרי המשחק חבר שלי בא והתנצל והשלמנו.
שיניים-
לפני שנה הייתה לי דלקת בשן והיא מאוד כאבה. היינו צריכים ללכת לעקור לי אותה ואחרי שעקרו לי הבנתי שאני צריך לצחצח שיניים יותר טוב ומאז אני מצחצח ממש טוב את השיניים.
אוזן- השמיעה היא חלק בלתי נפרד מחיי, בתור מישהו שמנגן על פסנתר. אני מאוד אוהב לשמוע יצירות קלאסיות ושירים מודרנים. המלחינים האהובים עליי הם מוצארט ובתאובן.
צוואר-
הצוואר הוא החלק בגוף שמחזיק את כל האיברים הנפלאים האלה יחד, הצוואר מחבר את כל הגוף למרכז הבקרה, הראש.
גלגולו של חפץ
סיפורו של החפץ הזה מתחיל מלפני בערך 100 שנים בליטא, סבא של סבא שלי קנה בשוק מכשיר שאמור לרסק גרעינים ולהופך אותם לאבקה שאמורה לשמש להכנת תבלינים. חשוב לציין שמלפני 100 שנים בליטא היו מכינים את התבלינים בבית משום שזה נחשב יותר מכובד.
עם השנים הערך הרגשי של סבא של סבא שלי אל החפץ הפך ליותר גדול וכשהגיע הזמן הוא הוריש אותו לאחת מבנותיו, הבת הזו הייתה אחות של אבא של סבא שלי ועם השנים גם לה היה רגש סנטימנטלי לחפץ. דודה של סבא שלי הביא לו את החפץ, מסיבה מסוימת לא לבנים שלה.
גם לסבי היה רגש חזק מאוד לחפץ כי זה היה זיכרון גדול לסבא וסבתא שלו. כמו קודמיו גם הוא הוריש את חפץ זה לאבי, וכיום החפץ נמצא בביתי. אחרי שעשיתי את התחקיר הזה נדהמתי לגלות שהוא היה שייח לסבא רבא של אבא שלי, אני לא מאמין שאני אוחז בידי חפץ שהוא גדול מ100 שנה.
מסע מילדות לבגרות חלק א
- מהו המאכל שמזכיר לך את הילדות?
סבתא: “תירס, אבל תירס מפרו.”
אלי: ” למה?”
סבתא: “כי כשאני הייתי ילדה גרתי קרוב לשדה, והיינו הולכים לשדה להוציא את התירס מהמקום שבו הוא גדל והיינו מבאים אותו הבייתה לאכול.
- אם הייתה פותח מסעדה מה היה התפריט?
סבתא: “אמממ נראלי אוכל פרואני או אוכל אשכנזי, למשל סביצה (זה מאכל שמבוסס על דג שמבשלים בפרו) או כאוזה , מליסניק, גפילטע פיש, אורז עם עוף.
ולקינוח: ארוסקונלצה, סוספירו, טרס לצאס ומוס שוקולד.
- מהו החג האהוב עלייך?
סבתא: “חנוכה”.
אלי: “למה?”
סבתא: “כי זה חג שמח, מדליקים את הנרות כל יום עם המשפחה.”
אלי: “האם זה קשור גם למאכלים שיש בחג?”
סבתא: “לא , בגלל האורות והשמחה שיש”.
- מה המסעדה האהובה עליך?
סבתא: “חוסה אנטוניו. זו מסעדה מפרו שאוכלים בה אוכל פרואני, מצוין, יוצא מן הכלל. כשאתה תיסע לפרו אתה “חייב” ללכת לשם”.
- אילו מאכלים את אוהבת לבשל?
סבתא: ” אני אוהבת לבשל מה שהנכדים שלי אוהבים”.
אלי: “אבל מה את אוהבת לבשל?”
סבתא: ” אני מאוד אוהבת לבשל עוגות”.
- ספרי לי על מאכל מסורתי שעובר במשפחה.
סבתא: “שטרודל תפוחים, קנישס…”
אלי: “אבל מתכון ספציפי שעובד במשפחה יש?”
סבתא: “אסק פלייש, בשר אדום כזה מתוק”.
- מהם הטעמים האהובים עלייך?
סבתא: “אני מאוד אוהבת מתוק, אני גם מאוד אוהבת לבשל מתוק”.
- מה החוויה הכי מצחיקה שקרתה לך במטבח?
סבתא : “פעם במקום לשים מלח שמתי סוכר, ולא שמתי לב עד שהאורחים הגיעו”.
אלי: “ומה היה המאכל?”
סבתא: “מרק”.
- האם יש מאכל שמעניין אותך מאוד להכין?
סבתא: “פיצה. ופאיה, פעם הכנתי ולא יצא לי טוב”.
- איזה שף היית רוצה שיבשל לך את ארוחת חלומותייך?
סבתא: “אהרוני, אני אוהבת את אהרוני, יש לי ספר שלו ואני מאוד אוהבת להכין מתכונים שלו”.
- מהו המאכל שמזכיר לך את הילדות?
סבא: “איזקפלייש”.
אלי: “מה זה?”
סבא: “זה בשר עם רוטב מתוק חמוץ, אם עגבנייה ושום”.
אלי: “אמא שלך הייתה מכינה לך אותו?”
- אם הייתה פותח מסעדה מה היה התפריט בה?
סבא: “פפאה אה לונקאינה, זה תפוח עם רוטב של גבינה וצילי. סביצה”.
- מה החג האהוב עלייך?
סבא: “אני חושב שחנוכה”.
אלי: “למה?”
סבא: ” כי זה חג מאוד שמח, ויש אור ואתה עם המשפחה ויש סופגניות ואוכל טעים”.
- מהי המסעדה האהובה עלייך?
סבא: “לא זוכר את השם אבל זו מסעדה שמוכרים בשר…, אה נזכרתי, לה כררתה”.
- תאר את ארוחת חלומתייך?
סבא: “איזקפלייש, אחר כך מרק בורשט זה מרק מסלק עם קנישקלייך. ולמנה אחרונה רסק תפוחי עץ”.
- לאיזה סגנון אוכל אתה מתחבר?
סבא: “אשכנזי”
אלי: ” אני רואה שרוב התשובות שלך הם על אוכל אשכנזי, אני מסיק מזה שזה מה שאמא שלך הייתה מבשלת לך נכון?
סבא: “כן”
- ספר לי על חוויה מיוחדת שהייתה לך
סבא: ” הפעם הראשונה שבאנו לארץ ישראל”.
אלי: “התרגשת?”
סבא: ” ברור”.
- מה הכי הייתה רוצה שיחכה לך בסוף יום העבודה?
סבא: “כוס קפה”.
- מהי מנת השחיתות שלך?
סבא: “אין לי ממש”.
- מהם הטעמים האהובים עלייך?
סבא: “אה קצת חריף, לא חזק, שיהיה לו טעם עדין”.
מסע מילדות לבגרות חלק ב
מתכונים לסבתא:
המאכלים:
מליסניק
סביצה
מוס שוקולד
מנה ראשונה- מליסניק
מצרכים:
תבנית פיירקס 35/25.
200 גר’ קמח תירס 200.
גר’ מרגרינה רכה או חמאה.
200 גר’ סוכר קורט מלח.
250 גר’ חלב רותח.
3 חבילות (750 גר) גבינה “טוב-טעם”.
5%.3 אשל.
גרד מקליפת לימון אחד של 100 גרם.
3 ביצים מופרדות 100 גר’ (כוס) קמח רגיל.
אופן ההכנה:
שמנו את התבנית בשכבה עבה של מרגרינה. שימו בקערה גדולה 200 גרם קמח תירס, מרגרינה, סוכר, מלח, על זה שכפו על זה חלב רותח. ערבבו היטב וחכו מעט. כעבור מעט זמן הוסיפו את הגבינה, אשל, קליפת לימון, חלמונים וקמח. ערבבו. הוסיפו בעדינות חלבונים שהוקצפו במיקסר. ערבלו הכול בשיא העדינות בכדי לא לשבור את הקצף. שפכו לפרייקס ואפו בין 50-60 דקות בחום של 200 מעלות.
מנה עיקרית- סביצה
מצרכים:
700 גרם דג פילה נקי (בלי עצמות ועור).
3 כפת בצל סגול קצוץ.
כף אחת פלפל חריף קצוץ.
2 כפות פלפל.
שן שום קצוצה.
2 כפות גבעולי סלרי קצוצים.
כף מלח.
מיץ מ3 לימונים.
כוס שמן זית.
צרור כוסברה, קצוצה.
צרור בפטרוזיליה, קצוצה דק.
אופן הכנה:
עלינו לערבב את כל הירקות הקצוצות בקערה. לחתוך את הדג לקוביות קטנות ולהוסיף את הדג לקערה. מוזגים את המיץ לימון לקערה, מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים שמן, פטרוזילה וכוסברה קצוצה. מצננים למשך 20 דקות.
(כאן אין יותר מידי מה לכתוב, זה בעיקרון דג עם תיבול)
קינוח- מוס שוקולד
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר.
250 מ”ל שמנת להקצפה.
אופן ההכנה:
קוצצים את השוקולד ומשים בקערה. ממימסים במיקרו גל. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה מאוד. מוסיפים 2-3 כפות מהקצפת לתוך השוקולד המומס ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת השוקולד לתוך יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מרקם של מוס.
מתכונים לסבא:
המאכלים:
מרק בורשט
קנישס
רסק תפוחי עץ
מנה ראשונה- מרק בורשט
מצרכים:
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום שלמות
2 גזרים קלופים מגוררים
1 סלק גדול מגורר
1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות דקיקות
3-4 כפות רסק עגבניות
2 כפות שמן
3 ליטר ציר עוף או בקר (או ציר ירקות למרק צמחוני)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
חממו בסיר את השמן, טגנו את הבצל ושיני השום והוסיפו את הסלק והגזר. הוסיפו את הציר, הביאו לרתיחה ובשלו 10 דקות נוספות. הוסיפו את קוביות תפוחי האדמה והמשיכו בבישול 10 דקות נוספות. הוסיפו את הקרוב הלבן ותבלו במלח ובפלפל.
מנה שנייה- קנישס
מצרכים:
1/2 כפית שמרים
220 גר’ תפוחי אדמה מעוכים
100 מ”ל מי הבישול של תפוחי האדמה
1 כפית מלח
130 גר’ חמאה
למילוי –
1/2 1 ק”ג תפוחי אדמה, מבושלים בקליפתם
1/2 כפית מלח
3 בצלים גדולים, קצוצים ומטוגנים בשמן תירס עד להזהבה
פלפל שחור גרוס דק, בנדיבות
למריחה על הבצק –
ביצה מדוללת במעט חלב
אופן ההכנה:
שמים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מניחים בקערה קטנה מכוסה בניילון למנוחה במקרר כמה שעות. בינתיים מועכים את תפוחי האדמה ומערבים את הבצלים, המלח והפלפל השחור. מרדדים את הבצק ליריעה לא דקה מידי. חותכים את הבצק לריבועים ושמים בכל אחד כף מהמילוי. סוגרים היטב את ריבועי הבצק. מורחים את הבצק בביצה מדוללת עם מעט חלב. אופים את הקנישס בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20 דקות.
קינוח- רסק תפוחי עץ:
מצרכים:
1 ק”ג תפוחי עץ
180 מ”ל סיידר תפוחים
אופן הכנה:
עלינו לקלף את התפוחים לקוביות של בערך 2 ס”מ על 2 ס”מ על 2ס”מ. עלינו להניח את התפוחים בסיר עליהם אנו יוצקים את הנוזל. להרתיח להנמיך את האש על להבה קטנה ולסגור. לערבב כל 5 דקות, זמן בישל ממוצע הוא בערך 25 דקות. כשהתפוחים במרקם הרצוי, עלינו למעוך אותם בעזרת מזלג. להעביר את הכול לצנצנת וזה הכול.
מסע מילדות לבגרות חלק ג
ביום שישי 12.2.2021 אמא שלי העירה אותי ב7:40 לקראת ההכנה של הארוחה, הייתי מאוד נרגש ולכן התארגנתי מהר וירדתי למטה משום שסבא שלי חיכה לי עם המכונית שלו בכדי לאסוף אותי לביתם. זה פעם ראשונה שאני עושה דבר כזה ועוד לעשות את זה עם סבתא שלי, סוף סוף יכולתי לראות איך היא עושה את זה כל שישי לפני הארוחות המשפחתיות למזלי סבתא שלי קנתה את המצרכים הדרושים, אני פשוט לא אוהב לעשות קניות.
בערך כרבע שעה לאחר מכן הגענו לביתם והתחלנו לבשל. הייתי מבולבל מאוד, אני לא יודע איך לבשל טוב, וגם מאוד חששתי שאני יהרוס משהו ואז לא תהיה לנו ארוחה. התחלתי במשימה פשוטה, לקלף תפוחי אדמה, היו בערך עשרה תפוחי אדמה ואני קילפתי חצי (גם סבתא שלי קילפה איתי). כעבור 5 דקות סיימתי את הקילוף וראיתי את סבא שלי עושה משהו שעניין אותי, הוא מערך את התפוחי אדמה לתוך פירה עם מכשיר שהוא די מגניב ומייד שאלתי אם אני יכול לנסות, סבא שלי ענה בחיוב וניגשתי לעבודה. אני מעכתי בערך 8 תפוחי אדמה, ואם להגיד את האמת עד שסבא שלי לא הסביר לי איך זה לא היה כל כך קל.
שאלתי את סבתי מה עושים מכאן, והיא ענתה שעכשיו אנחנו צריכים לשים בצל מטוגן שהיא הכינה מראש לתוך הפירה. אני חשבתי לעצמי פירה ובצל לא הולך ביחד, ומאוד הופתעתי מהתוצאה, בשביל לדעת עם כמות הטיבול מספיקה (מלח ופלפל) הבנו את סבא שלי שהוא לטענתה של סבתי, ממוחה לקנישס (הפירה שהכנו היה אמור להיות המילוי של הקנישס). אחרי שהוא טעם הוא אמר שחסר קצת מלח, הוספנו מלח ואז הפירה היה ממש טעים אני לא זכרתי שאהבתי כל כך פירה אבל לפירה הזה היה טעם יותר טוב (כנראה בגלל הבצל שסמנו).
עכשיו הגיעה הזמן לסיים את הקנישס ולהכניס את הפירה לתוך התנור ולחקות קצת זמן. אני וסבתא שלי לקחנו בצק עלים וחתכנו אותו למשהו כמו 10 ס”מ על 30 ס”מ. מילנו את הבצק בשורה של פירה והקפנו את הפירה עד שיצא לנו משהו כמו גליל, אני חייב לציין שאני ממש התרגשתי ברגע זה משום שאני חשתי את הסיפוק של משהו שאתה מבשל שהוא לקראת סיום ובנוסף זאת הייתה הפעם הראשונה לכן התרגשתי ממש. חתכנו את הבצק ל10 עיגולים והתחלנו לסגור. אני הייתי ממש גרוע בהתחלה והמילוי יצא מכל הכיונים אבל סבתא שלי הסבירה לי איך לעשות וכעבור 3 שעשיתי לא טוב יצא לי אחד טוב וככה המשכתי להשתפר עד שיצאו לי כאלה ממש טובים. את הדבר הזה עשינו 3 פעמים משום רצינו שיהיו הרבה.
משום שבנקודה זאת הייתי מאוד עייף מהעבודה סבתי אמרה לי שהיא תבשל את כל האוכל שנשאר בלעדי, היא גם אמרה לי שעשיתי עבודה טובה😊.
בשמונה בערב האורחים באו לבית של סבי וסבתי, האורחים היו: אחים שלי, אמא שלי, אבא שלי, סבא שלי, סבתא שלי. בעת כולם התרגשו מאוד, הם רצו לדעת איך בישלתי ואם יצא לי טוב. הארוחה הייתה מאוד כיפית והייתה אווירה ממש נחמדה בשולחן. המבוגרים דיברו על שלום המשפחה בפרו (אבא שלי במקור מפרו) והם צחקו על בדיחות שאחיי הקטנים מספרים כל ארוחה. המשתתפים אמרו שהארוחה הייתה מצוינת, וסבי אפילו אמר המשימה שלי ממש שימחה אותו, הוא אכל מאכלים שהוא לא אכל הרבה מאוד זמן והזכירו לו את הילדות.
בסופה של הארוחה חשתי שמחה רבה, אני למדתי על עצמי שאני אוהב לבשל וזה מספק אותי מאוד. מה שסיפק אותי היה שלכל מהאורחים היה טעים והם נהנו מאוד מהארוחה. בנוסף סיפקתי את עצמי גם בכך שאני הבנתי שאני הצלחתי לבשל ולא הרסתי שום דבר.
המלצתי לכם היא שתשאלו את הקרובים שלכם מה המאכלים שהם הכי אוהבים , ותבשלו אותם איתם. זה ייתן לכם המון סיפוק וזה יקרב אותכם אליהם. 😉
כתיבה בעקבות תמונה
בתמונה רואים אותי ואת משפחתי (אחים שלי- דן ונתן, אבא שלי- שמואל ואמא שלי- פטריסיה) אני ומשפחתי היינו בהרי אילת לאחר טיול גיפים. התמונה צולמה בשעת השקיעה. אנחנו היינו על ראש הר, זוהי הייתה התחנה האחרונה בטיולינו. בתמונה היינו מאוד שמחים ונרגשים. התמונה צולמה בתאריך 8.8.2020.
בזמן התבוננות בתמונה הרגשות שעולות לי הן רגשות שמחה גדולים, רגשות אלא עולים לי משום שזהו היה רגע שכל המשפחה הייתה ביחד, אחרי טיול שהיה מאוד מהנה, ולכולנו זאת הייתה סוג של סגירת השנה מאוד שמחה משום שיצאנו כל המשפחה ביחד לחופשה והתגבשנו שם מאוד.
עוד רגש שעולה לי הוא רוגע. אחרי שנה מאוד מלחיצה לכולם (במיוחד לי ולהורי, בגלל הקבלות לחטיבות) הצלחנו למצוא חופשה מהנה ומרגיעה שתשחרר אותנו מכל הלחץ שהיה בשנה החולפת.
אחרי שעובדים קשה מגיעים תוצאות. אני חושב שמשפט זה מאוד מתקשר לתמונה משום שכולנו עבדנו במהלך השנה והגיעה לנו חופשה מהנה באילת. אילו לא היינו עובדים קשה כל השנה לחופשה זאת הייתה הרבה פחות משמעות, ולכן משפט זה מתאים לתמונה הזאת. אמירה נוספת שלדעתי מתקשרת לנאמר היא שכשבאמת מנסים מצליחים. משפט זה מתקשר לתמונה משום שלמרות הקורונה אנחנו חיפשנו מקום ששומרים על הנהלים והוא פתוח. חיפשנו הרבה ולסוף מצאנו.
חופשה זאת הייתה בלתי נשכחת מכמה סיבות. אחד אני ומשפחתי נהנו מאוד מהחופשה ועשינו דברים שלעולם לא עשינו באילת (לדוגמה מצנח רחיפה). סיבה שנייה היא הסיפוק שאתה מקבל כאשר אתה מתוגמל לאחר שאתה עובד קשה כל השנה, אומנם לא תוגמלתי ישירות אך ההורים שלי רצו שנהנה אחרי שנה כזאת. לאור דברי אני מניח שאתם יכולים להבין למה זאת הייתה אחת החופשות הכפיות ביותר בחיי!
רפלקציה
משימות התלקיט היו משימות מאוד מיוחדות, המשימות שילבו גם שיפור ביכולות השפה אך גם עזרו לנו להכיר את בני משפחתנו ואפילו את עצמנו יותר טוב. שילוב זה יכול להניב תוצאות יפות מאוד. משימות התלקיט עזרו לנו להבין את הסובבים אותנו ואפילו להבין את עצמנו, לי אישית גם שיפרו את יכולת הכתיבה שלי ואפילו את יכולת הראיונות שלי.
חלק ממשימות התלקיט היו יותר קשורות יותר לרגש ופחות לכתיבה עצמה, זה הופך את המשימה למאוד מהנה משום שאתה יכול להתרכז על מה אתה חושב ופחות על איך לנסח את זה בצורה הטובה ביותר. כמובן שהיינו צריכים לשמור על הניסוח. בעקבות המשימות למדתי המון על עצמי ומשפחתי, דבר שלא יצא לי לעשות הרבה בבית הספר.
עכשיו אני ארצה להתייחס על הצד הלימודי במשימות התלקיט. ישנם משימות אשר היו לימודיות יותר ופחות רגשיות כגון כתיבה על תמונה. משימות אלה היו מאוד יעילות משום שבמקום לתת לתלמידים לכתוב על נושאים פחות מעניינים אנחנו כותבים על נושאים שחשובים לנו ומעניינים אותנו, כגון המשפחה שלנו. במהלך הכנת המשימות התקדמתי המון בתחום הלשון, בעיקר בכתיבה.
לסיום המשימות היו מאוד מהנות, כל משימה בדרך שלה, יש משימות שהעבודה עצמה מהנה ועבודות אחרות שהתוצר הסופי גורם לך גאווה גדולה. המשימות היו מאוד מיוחדות ומאוד לא אופייני לבית ספר להתחשב ככה בתלמידו ולתת להם משימות על עצמם. אני מאוד מקווה שגם בשנה הבאה יהיו לנו משימות כאלה! תודה רבה על ההתחשבות!
Published: Mar 24, 2021
Latest Revision: Mar 24, 2021
Ourboox Unique Identifier: OB-1086869
Copyright © 2021