Ödevi hazırlamaya başlamadan önce bilmediğiniz ve ödev vesilesiyle öğrendiğiniz şeyler nelerdi ?
Blogger ödevini hazırlamadan önce başta internet sitesi
hazırlamayı bilmiyordum. Bu sayede site hazırlamayı öğrendim. Buna nazaran blogger uygulaması sayesinde CANVA uygulamasından anket afiş hazırlamayı da öğrendim. İlgili alan olan konularla alakalı internet üzerinde ilgi çekici ve özgün içerikler üretmeyi öğrendik.

Ödevi hazırlarken keyif aldınız mı? Aldıysanız en çok keyif aldığınız kısımlar nelerdir ?
Ödevi hazırlarken başlarda keyif almamıştım. Çünkü uygulamayı henüz daha tam öğrenmemişim. Daha sonra kulana kulana uygulamayı öğrendim. Sonralarda uygulama bana keyifli gelmeye başlamıştı. Keyif aldığım kısımlar sayfalar oluşturma bloggu düzenleme kısmında zevk almıştım.

Ödevi yaparken en fazla zorlandığınız kısım nelerdir ?
Ödevi hazırlarken zorlandığım kısımlar blogger da katıldıklarım katılmadıklarım öğrendiklerim bunlardan sık yazdığım bu soruların cevapların aramak için biraz zorlandım bunun dışında pek zorlandığım bir durum olmadı.

Bu ödevi yeniden yapacak olsaydınız neleri farklı yapardınız? niçin ?
Ödevde sayfa hazırlarken katıldıklarım katılmadıklarım yerine genel olarak ders ile ilgili düşüncelerini isterdim.

Ödevi yaparken kendi başına yürüttüğünüz işlemler nelerdi? Bu işlemleri yapmayı biliyor muydunuz, araştırarak mı öğrendiniz? Araştırarak öğrendiyseniz hangi kaynaklara başvurdunuz?
Ödevi yaparken başta çok bir şey bilmiyordum az bir şey biliyordum hocanın anlattıkları sonra Youtube yardımı alarak ödevin hazırlanmasına bana yardımcı oldu. Araştırarak öğrendim.
Ödevi yaparken herhangi birinden destek aldınız mı? Aldıysanız kimlerden destek aldınız? Bu destekler nelerdi?
Ödevi hazırlarken kimseden destek almadım. Kendi başıma yaptım.

Bu ödevde ne tür değişiklikler yapılması gerektiğini düşünüyorsunuz? (tercih formu, teslim formu, açıklamalar, ödevin içeriği, değerlendirme kriterleri …)
Ödevin içeriği ile ilgili anketler slaytlar yapılmasını isterdim. Mesela derdim derste öğrendiklerinizle ilgili çalışma yapmanızı istiyorum. Teslim formu yerine öğrencinin hazırladığı ödevi sınıfta anlatılmasını istedim.
Siz ödev verecek olsanız ne tür bir ödev verirdiniz? Neden ?
Blogger ödevinde sayfa hazırlamak yerine blogger üzerinden öğretim teknolojileri dersiyle ilgili bir site hazırlamasını isterdim. Çünkü öğrenci hem teknolojiyi iyi kıllanmada hem de dersi kavramada etkili olurdu.

Dönemle ilgili genel düşünceleriniz neler? Özellikle olumsuz gördüklerinizi yazınız.
Dersimiz bence çok eğlenceli geçti. Çünkü yeni yeni şeyler öğrendi mesela; canva edmodo blogger kahoot quizizz gibi hayatımda görmediğim uygulamaları gördüm ve öğrendim. Bu uygulamalar eminim ki öğretmenlik hayatımda bana faydalı olacağını umuyorum. Olumsuz olarak materyal ödevinin teslimini internetten teslim etmek yerine ders esnasında teslim edilmesi olabilirdi.

Published: Dec 22, 2021
Latest Revision: Dec 22, 2021
Ourboox Unique Identifier: OB-1251845
Copyright © 2021