by Talya
Copyright © 2023
אוראל בן החמש הוא ילד בעל קשיים תחושתיים. אוראל ילד מתוק וחייכן אשר יש לו רגישות תחושתית. הוא זקוק לתחושות עמוקות ובנוסף הוא גם רגיש לריחות. למרות זאת אוראל הוא ילד מאוד תקשורתי וורבאלי ואוצר המילים שלו מפותח יחסית לגילו. לאוראל ישנה גם בעיית שמיעה. עובדה זו הפריעה לאוראל מאוד בנוסף לקשיים התחושתיים שאיתם הוא מתמודד לאורך כל השנה ולפיכך במהלך המפגשים והפעילויות השונות הנעשות בגן, אוראל יושב צמוד אליי כדי שישמע, יבין וירגיש את המתרחש סביבו.
אוראל בא מאוכלוסיה טובה, משפחה מסורה ואכפתית
המושגים אותם אלמד את אוראל:
מדע וטכנולוגיה- מאפיינים של צמחים.
חלקי הצמח.
צורכי הצמח- הדברים אותם צריך הצמח כדי לגדול.
מטרות הלמידה:
- התלמיד יאתר צמחים בסביבתו ויגלה בהם עניין.
- התלמיד יכיר את מאפייני הצמחים.
- התלמיד יכיר את צורכי הקיום של הצמחים.
מיומנויות קדם הנדרשות לביצוע ההתנהגות:
- הכרות עם עולם הצמח, שייכות הצמחים לעולם המדע
פעילות ללימוד המושגים:
הצגה סימולטנית- הגננת תצא עם הילד לחצר ותחשוף אותו לצמחים שונים הנמצאים בחצר. הגננת תשאל את הילד מהם החלקים המרכיבים את הצמח והילד ינסה לזהות אותם. לאחר מכן הגננת תאפשר לילד לשאול שאלות על הצמחים, כיצד מגדלים אותם, על החשיבות שבהשקייתם. לאחר מכן הגננת תראה לילד תמונות שונות של צמחים, ובאמצעותם היא תלמד אותו את השמות של חלקי הצמח השונים.
לאחר מכן הילד יזהה שורשים, גבעולים גזעים
וענפים(, עלים, פרחים, פירות, זרעים
במגוון צמחים.
– הילד יערוך השוואה בין חלקי היסוד של
צמחים שונים (למשל, ישווה בין
שורשים של עץ ושל פרח על פי
תמונה)
– הילד יתאר מאפיינים אחדים של
הצמחים.
הצגה לסירוגין: הגננת תחשוף את הילד רק לחלק מסוים בצמח- ותלמד אותו את שמו, לאחר מכן תחשוף אותו לחלק נוסף בצמח- לדוגמא בתחילה הגבעול, אח”כ העלים/ הפרחים, וכך תלמד אותו בהדרגה את חלקי הצמח בהתאם לחשיפה של אותו חלק בצמח.
סוגי תמיכות:
תמיכה בגירוי:
הפניית תשומת לב באמצעות סימנים או בצורה מילולית- הגננת תפנה את תשומת לב הילד לחלקים השונים של הצמח ולשמות שלהם באמצעות סימנים/ ציור שלהם.
תמיכה בתגובה:
תמיכה זו תינתן באמצעות הדרכה מילולית. הגננת תדריך את הילד כיצד נקרא כל חלק בצמח, ולאחר מכן הילד בעצמו ישווה בין החלקים הזהים בצמחים שונים- לדוגמא עלים של צמחים שונים, גבעולים של צמחים שונים ועוד.
בתמיכה זו תשתמש הגננת במהלך פעילות החקר בחוץ- כאשר הילד ישווה בין חלקים של צמחים שונים.
הדהייה של התמיכה:
את ההדהיה אבצע לאחר שהילד למד את כל חלקי הצמח, אראה לו חלקים שונים בצמח והילד יצטרך לומר את שמותיהם- מבלי להיעזר בתמונות או בי.
הכללת גירוי:
אראה לילד תמונות של חפצים שהוא לא ראה אותם בחצר והוא יצטרך גם בהם לזהות את החלקים השונים ולומר את שמותיהם.
הכללת תגובה:
הגננת תעודד את הילד להגיב בצורה שונה לאותו גירוי. לומר את חלקי הצמח גם באקראי- לא לפי הסדר שלהם, על מנת להיות בקיאים בשמות החלקים לאוו דווקא לפי סדרם.

Published: Mar 19, 2023
Latest Revision: Mar 19, 2023
Ourboox Unique Identifier: OB-1431174
Copyright © 2023