by yoel
Copyright © 2025
יומני היקר, היום הוא אחד הימים הקשים ביותר שידעתי מעודי. למרות שציוויתי את שאול להשמיד את עמלק השמדה מלאה ללא רחמים, כפי שציווה האלוהים, שאול לא עשה זאת. יומני, אני כל כך מאוכזב משאול וכל כך מופתע לרעה ממנו. שאול הפר את ציוויו של האלוהים ולא השמיד את עמלק השמדה מלאה. שאול השאיר את אגג בחיים, והחרם על הרכוש בוצע רק בחלקו. לא רק זאת, הוא לקח את כל הסחורות הטובות כשלל והשמיד רק את הפחותות. אלוהים נגלה אליי והעביר לי מסר ששאול לא עשה את מה שציוויתי עליו. ליבי כבד ואני מלא בצער ובכעס. כיצד ייתכן ששאול הפר את פי אלוהים ואת פי שלי? שאול רצה כנראה להביא את אגג כסמל לניצחונו, אך זה אינו ניצחון, אלא אכזבה. אלוהים מתאכזב משאול וזה כואב לי מאוד. אני מבין ששאול אינו ראוי עוד להיות מלך. פגשתי את שאול בגלגל, והוא אף הוסיף חטא על פשע בכך שהתכחש לטעותו.
שאול טען שעשה את כל מה שאלוהים ציווה עליו. מזועזע, שאלתי אותו: ‘אם כך, מדוע אני שומע את קולות הצאן והבקר?’ שאול החל לתרץ תירוצים ולטעון שהעם לקח את הצאן והבקר לעצמו. שאול האשים את העם – איזו חוסר אחריות ואיזו חוסר מנהיגות! ליבי שבור.
ראיתי שהמלך האהוב שאול לא מסוגל להודות שחטא ולקחת אחריות. שאול לא הבין את יחסו לשלל. לצערי, שאול לא הקשיב לדברי אלוהים, ולכן מאסתי בו. בסופו של דבר, שאול הבין שטעה והודה בפניי בחטאו. הוא ביקש ממני לכבד אותו ולהתפלל עמו מול זקני השבט, ואני הסכמתי לבקשתו כמחווה אחרונה.

יומני היקר.
ליבי כבד ואני מרגיש מועקה נוראית. אני קשור לשטול אך כועס עליו מאוד. אני מתאבל עליו ועל אובדן הקשר בינינו.
אלוהים ציווה עליי היום למלא את קרני בשמן, שלח אותו לישי בית הלחמי כי החליט שאחד מבניו יהיה למלך במקום שאול ורצה שאני אמשוך אותו למלך.
יומני היקר! נזעקתי כאשר ה שלח אותי למשימה הזאת! הלוא שאול עדיין מלך! איך אפשר להמליך מלך אחר תחתיו בסתר?
הבעתי את חששי בפניו ששאול יגלה וירצח אותי.
ה ענה לי שעליי להגיע לישי בתירוץ כאילו הגעתי אליו לזבוח לה’ וכך עשיתי.
ה’ גם אמר לי שייתן לי הוראות נוספות בהמשך.
הגעתי לישי וקראתי לו ולבניו לבוא איתי לזבח כפי שה’ אמר.
ישי הביא עימו את בנו.
בנו התאים בעיניי להיות מלך ורציתי למשוך אותו אך להפתעתי ה’ עצר בעדי ואמר לי שאני טועה!
שאני לא רואה נכון.
ה’ אמר לי שמאס בבן הזה כפי שמאס בשאול.
ביקשתי מישי שיביא את שאר הבנים. גם אותם לא בחר ה’ להיות המלך.
שאלתי את ישי האם יש לו עוד בנים. ישי ענה שיש לו עוד בן, רועה צאן, הוא הכי קטן ואדמוני ואפילו לא אמר לי את שמו.
ביקשתי מישי שיקרא לבנו
האדמוני. ואז הוא הגיע.
יפה עיניים טוב לבב וטוב מראה. להפתעתי הרבה
ה’ גער בי קום! . הופתעתי מאוד שדווקא הנער הזה
הוא מי שה’ בחר בו להיות מלך במקום שאול.
לקחתי את קרן השמן ומשחתי אותו ועזבתי לביתי. ליבי היה כבד עליי
הייתי מיוסר ועצוב.
בהמשך נודע לי שלילד הזה קוראים דוד.
קרה עוד דבר יומן יקר. שאול הרגיש לא טוב מבחינה נפשית ועובדי החצר שלו הציעו לו שיביאו מישהו שמיטיב לנגן. הם הביאו אליו את דויד שיודע לנגן היטב בכינור. שאול אהב את דויד ואת נגינתו והפך לנושא כליו.
להתראות יומן יקר
נתראה בהמשך

יומני היקר שלום.
היום קרה דבר מדהים!
;איש משדה הקרב שחזר סיפר לי שגוליית הפלישתי הציע לבני ישראל לבחור אחד מתוך העם שיערוך עימו דו קרב ומי שינצח ישעבד את העם השני להיות לו לעבד.
יומן יקר! אינך מכיר את גוליית! הוא איש ענק ומפחיד שמלחמה ומוות הם תחום עיסוקו.
למשמע ההצעה פחד רב נפל על בני ישראל. אפילו שאול המלך פחד ממנו.
סופר לי שלפתע פתאום, דויד שהתהלך במחנה וחיפש את אחיו על מנת לתת להם מזון כי כך ציווה עליו אביו, שמע את הצעתו של גוליית וביקש משאול שהוא יהיה זה שיילך להילחם נגד גוליית.
יומני, דויד זה אינו איש מלחמה!. שאול מן הסתם, מאוד התפלא לשמוע את הצעתו של דויד להילחם בגוליית אך דויד התעקש והצליח לשכנע אותו. דויד אמר לו שינצח את גוליית לא בזכות זה שהוא דויד איש מלחמה ,אלא בזכות זה שה’ עימו.
הקרב ביניהם כך סופר לי, היה עוד יותר מדהים!.
גוליית התקרב אל דויד ולא הפסיק לקלל אותו אך לבסוף דויד הכריע אותו עם אבן.
יומני אני המום. כיצד הנער הזה, רועה הצאן הפגין אומץ לב, יוזמה ואמונה בה’.
ועוד דבר מוזר קרה היום… שאול לא זיהה את דויד לאחר שהוא ניצח והביס את גוליית… הרי הם נפגשו, דויד ניגן לו בכינור… נפלאות דרכי האל…
להתראות בפרקים הבאים יומני…
שמואל

Published: Jan 24, 2025
Latest Revision: Jan 24, 2025
Ourboox Unique Identifier: OB-1644015
Copyright © 2025