by kori
Copyright © 2017
אנחנו בחרנו בדוד כי אנחנו יותר התחברנו
אליו כי הוא דמות יותר מצחיקה ודמות יותר שובבה
ודוד הוא ילד שגורם להרבה בעיות ושטויות ובגלל זה התחברנו לדמות שלו.
סיפורנו מתרחש בחיפה בעיר התחתית בהדר בשנת 2017.
העיר התחתית היא שכונה שבניניה צפופים הקירות סדוקים ישנים ומוזנחים.
בשכונה גרים פועלים זרים אנשים קשי יום שבקושי מרוויחים כסף.
אני וחברי שוקה הגענו לעיר התחתית בעקבות המצב הביטחוני בקיבוץ שנמצא בדרום הארץ.
אני, דוד, נולדתי בקיבוץ. בשעות הצהריים אחרי הלימודים הייתי ניפגש עם חברי שוקה שהגיע לקיבוץ לפני שבוע מחולון ושיחקנו בסוני פליסטיישן. שוקה הוא ילד חוץ שהגיע בעקבות הפרידה של הוריו ועבר לקיבוץ. ביום יום שוקה ואני היינו יוצאים מחוץ לביתנו והיינו מסתובבים בקיבוץ ועושים הרבה שטויות כמו למשל לדפוק בדלת ולברוח, היינו הורסים את השתילים שבשדה וגונבים ביצים ואפרוחים מהלול.
בעקבות המעבר לחיפה הגענו לשכונת הדר והמשכנו להסתובב ברחובות. ראינו מלא גרפיטי על הקירות ולעיתים קרובות היינו ממשיכים ומציירים גרפיטי משלנו. גנבנו כספים וקנינו איתם דברים כמו ספינרים וסליים. יום אחד שוקה ואני יצאנו לסיבוב בנמל וראינו מלא מסעדות דגים, חנויות משחקים ומזכרות. המשכנו להסתובב וראינו בית קולנוע שמאוד רצינו ליראות סרט חדש שהגיע זה עתה ששמו “מהיר ועצבני 6”. ניסינו להתפלח לסרט ולאחר כמה דקות עלו עלינו והסדרן רדף אחרינו והוציא אותנו מהקולנוע לסימטה אחורית. המשכנו לרוץ כי פחדנו שיתפסו אותנו וקפצנו מעל גדרות מרוב פחד.
לפתע ניתקלנו בנער מסכן, שישב על כיסא גלגלים, שנעל נעלי אדידס, ג’ינס קרעים בצבע שחור, חולצה ארוכה מכופתרת, שעון זהב ותכשיטים מפוארים. יום עבר והלכנו להיפגש שוב עם הנער המסכן. כשנפגשנו התחלנו לספר אחד על השני. הנער המסכן ששמו יאנקו התחיל לספר על עצמו. הוא אמר שהוא ואמו עלו מגרמניה לפני שנתיים. שוקה ילד הקיבוץ אמר שהוא אוהב לגנוב דברים ולעשות שטויות כמו לפלח דברים מהסופר ולהרוס לילדים דברים יקרים כמו אקס בוקס ועוד. יום לאחר מכן הלכנו לבקר את יאנקו שוב. לפתע עמד מולנו יאנקו, שני כיסאות ומלא משחקי וידאו שמחוברים לטלוויזיה. לאחר שהתישבנו על הכיסאות שיאנקו ארגן לנו הוא שאל אותנו איזה משחק אנחנו רוצים לשחק. שוקה ואני ענינו לו שאנחנו רוצים לשחק ב- פיפא 2018. שוקה התחיל לשחק ואני ראיתי ששוקה מפסיד ליאנקו כמה פעמים. אני הצעתי רעיון שאנחנו נשחק במשחק מרוץ מכוניות. שוקה ויאנקו שיחקו שוב ושוב ושוקה הפסיד ליאנקו. אני אמרתי לשוקה שיתן לי לשחק נגד יאנקו וכמובן שגם אני הפסדתי, ואז הצעתי רעיון אחר; “בואו נשחק פוקר!” ויאנקו אמר: “אני לא רוצה שתפסידו לי עוד פעם!”. שוקה שאל אותו “אתה ממש אלוף! איך אתה משחק כל כך טוב?” ויאנקו ענה “אני משחק במשחקים האלו שעות ולכן אני טוב כל כך!”.
לפתע הציע שוקה רעיון קצת שונה: “מה דעתכם שנלך לים?” יאנקו הוריד את ראשו ואמר “אני גם ככה לא יכול להיכנס למים… אבל בסדר אין לי בעיה לבוא איתכם לסיבוב קצר בים”.
התחלנו ללכת לכיוון הים וראינו בדרך כבישים ראשים, בניינים ישנים, מכונית צפרו ויאנקו כיסה את פניו בחולצתו ומידי פעם סתם את אוזניו בכפות ידיו. לפתע מולנו בקו האופק הופיע הים בצבעים בוהקים של כחול, תכלת ולבן.
Published: Dec 5, 2017
Latest Revision: Dec 5, 2017
Ourboox Unique Identifier: OB-391637
Copyright © 2017