מעשה באמונה by eden liel flor - Illustrated by עדן ברבי , ליאל בן חמו ופלור מנשה  - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

מעשה באמונה

by

Artwork: עדן ברבי , ליאל בן חמו ופלור מנשה

  • Joined Mar 2015
  • Published Books 1

  בחצי האי ערב,היו שבטים נודדים וביניהם היו שלושה אנשים אשר נדדו גם במדבר. תנאי הטבע במדבר השפיעו עליהם ולא היה להם קל,הם נאלצו לעבור להרים ולהתבודד שם. לילה אחד, איש מבין שלושת האנשים שקוראים לו מוחמד חלם , ובחלום נגלה לו המלאך גבריאל. המלאך ציווה עליו ללכת למכה וכאשר הוא יגיע למכה,המלאך יגיד לו מה עליו לעשות.

 

מוחמד לא האמין ולא רצה ללכת למכה כדבר המלאך כיוון שלא ידע מה הולך להתרחש ולצפות לו , הוא לא האמין שהמלאך יתגלה אליו שוב ויגיד לו מה לעשות. מוחמד פחד שילך למכה לשווא ובסוף, המלאך לא יהיה שם לדבר איתו אך המלאך התגלה אליו שוב ושוב ומוחמד הרגיש כי עליו להקשיב לו סיפר הוא לחבריו על המאורע ומה עשו הם?

צחקו ולעגו.

 

 

2

לבסוף,אחרי כל המריבות והסירובים יצאו שלושתם לדרך. דרכם הייתה ארוכה מאד וקשה, במהלך הדרך הם היו רעבים וצמאים והבחינו במזון. המלאך נגלה למוחמד ואמר לו שיאכלו את הפרות מהשיח הקוצני למרות הפחד והאי אמונה למוחמד הם היו זקוקים למזון ואכלו מן הפרות על מנת שישרדו, לאחר זמן מה הבחינו במקור מים שנראה טהור וצלול לשתייה. המלאך התגלה למוחמד שוב ואמר לו שאסור לשתות ממים אלו כיוון שיש סיכון גדול מאד להרעלה ולמוות. אחד משלושת האנשים לא הקשיב ושתה מפני שהיה צמא במיוחד. לבסוף, הוא נפטר! 

 

 

 האיש השני אשר נשאר חי הבין את הלקח שצריך להקשיב לדברי מוחמד. לאחר כמה ימים שהם היו קרובים למכה ולא הצליחו ללכת עוד כי היה הרבה מאוד חול שהקשה על ההליכה. המלאך התגלה למוחמד ואמר לו להכות במטהו והחול יחצה לשניים ובעקבות זאת, תהיה קרקע נוחה להליכה ותאפשר להגיע למכה בהצלחה. מוחמד הקשיב למלאך והוא וחברו הגיעו למכה.

 

 

3

המלאך התגלה למוחמד בפעם האחרונה ואמר לו שהוא נבחר לנביא ועליו לקרוא להאמין באללה,אל יחיד ובלתי נראה. היו אנשים אשר לא רצו להקשיב למוחמד והיו כאלה שהקשיבו לו. כאשר מוחמד הגיע למכה ביצע את בקשת המלאך וייסד דת חדשה הנקראת “אסלאם” וקיבל מן השמיים את הקוראן.

לאט לאט החלו להתפתח מצוות הייסוד של האסלאם. ולמדו האנשים להאמין באל אחד ובשליח שלו מוחמד.

   

4
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content