by amit payevsky
Copyright © 2018
הרפתקאות דוד אריה בקטב המערבי

תעודת זהות
שם הספר: הרפתקאות דוד אריה בקטב המערבי
שם הסופר: ינץ לוי
שם המאייר: יניב שמעוני
הוצאה לאור: זמורה-ביתן
תקציר
דוד אריה הוא איש הרפתקאות מיוחד. כל יום רביעי הוא בא לבקר את אחייניו צפריר ויינון והוא מצליח לרתק אותם בסיפורי האישיים.
בסיפור הראשון מספר דוד אריה כי הלך לחפש אוצר בהר החורים. מאחר והאוצר היה כבד החליט דוד אריה להשאירו באחד החורים ולשוב לביתו להביא עגלה. הוא סימן את החור באבן כחולה וחזר
לביתו. בדרך הביתה נפל אריה לאחד החורים העמוקים ואיבד את זיכרונו. אחת הילדות מצאה אותו בחור והחליטה לעזור לו. כאשר הבינה שהוא איבד את הזיכרון, היא לקחה אותו לביתה העני
שהיה עשוי מקרטון. היא טיפלה בו יום יום עד שנזכר בהכל. לבסוף אריה החליט להעניק לה את האוצר והיא לא הייתה ענייה יותר.
בסיפור השני אריה ביקר בשבט אינדיאני והבחין כי כל האנשים שם מאוד רזים. הוא פנה אל ראש השבט ושאל מדוע מצבם של האנשים גרוע כל כך.
ראש השבט הסביר לדוד אריה כי יש מפלצת שלוקחת להם את כל האוכל של השבט ואנשיו פוחדים להילחם בה. רק דמות של חצי איש-חצי אישה תוכל לנצח את המפלצת.
דוד אריה החליט לעזור להם- הוא קרא למכשף שיהפוך את אחד האנשים לחצי איש- חצי אישה אך המכשף הפך את דוד אריה לדמות זו. דוד אריה נלחם במפלצת במאמץ רב וניצח אותה בכבוד. מאז לאנשי השבט לא חסר דבר.
בסיפור השלישי הלך דוד אריה בעקבות חיפוש הפרח הגדול והעצום. כאשר מצא את הפרח הוא טיפס עליו ולא ידע שכשם שהפרח ענק, נמצאים בסביבתו גם אנשים ענקים. אחד האנשים הענקים הסתכל על הפרח ראה לפתע כי יש דבר מה על הפרח. הוא לא ידע שזה דוד אריה הוא חשב שזה חרק. האיש הענק לקח את דוד אריה הקטן למעבדה של פרופסור חקרני בשביל לחקור את החרק. בעת החקירה הם גילו שהחרק הוא בעצם אדם קטן- ששמו דוד אריה. על מנת שישחררו אותו הוא חתם על עסקה עם הפרופסור שהוא כן חרק ולכן הוא לא מועיל לו לשום מחקר.
בסיפור הרביעי דוד אריה מספר על חלום שחלם. בחלום הוא ראה דלת שכתוב עליה “אסור לפתוח” ובכל זאת הוא לא עמד בסקרנותו. כאשר פתח את הדלת הוא ראה שני אנשים עם עין אחת. דוד אריה נבהל והתעלף, כאשר פתח את עיניו הוא מצא את עצמו בבית החולים וגם שם צפה באחיות ורופאים בעלי עין אחת. הוא החליט להתעורר מהחלום, אז הוא הלך לחפש שעון מעורר אצל השען שגם לו היתה רק עין אחת. השען טען כי אין אצלם שעון מעורר אלא שעון מרדים . אריה רכש את השעון אך גם הוא לא הצליח לעזור לו. עד היום אריה חולם על אותם אנשים עם עין אחת, אך הפעם הוא לא רוצה להתעורר מהחלום…..
התייחסות לסוף הסיפור
בסוף הסיפור האחיינים של דוד אריה מביעים עניין לשמוע עוד סיפורים ואף מעדיפים להיות עם דוד אריה ולפסוח על פעילויות אהובות אחרות כמו חוג כדורגל.
גם אני הייתי מרותקת להרפתקאות ולא הצלחתי להפסיק לקרוא את הסיפורים.
התייחסות לשם הספר
“הספר נקרא “הרפתקאות דוד אריה בקוטב המערבי
סיפוריו לא היו סיפורים רגילים, הם היו הרפתקאות מפתיעות ומצחיקות
והלוואי וגם אני יכולתי לעבור הרפתקאות מפתיעות בחיי
Published: Jan 11, 2018
Latest Revision: Jan 11, 2018
Ourboox Unique Identifier: OB-407012
Copyright © 2018