



OKUMA ETKİNLİKLERİMİZİ YAPTIĞIMIZ YERLER
BOLU /AŞAĞI TAŞHAN
BOLU /YUKARI TAŞHAN
BOLU / GÖLCÜK
AŞAĞI TAŞHAN:
Aşağı Taşhan 18. yüzyılın ikinci yarısında eşraftan Emin Ağa tarafından yaptırılmıştır. Kesme taştan inşa edilmiştir.Eyvan şeklindeki giriş mekanı içinde, doğu ve batı duvarlarında ufak birer niş vardır. Arkadaki dikdörtgen mekan ise, köşeleri pahlanmış bir ufak avlu çevresindeki dükkanlardan oluşmaktadır.


YUKARI TAŞHAN:
Büyük cümle kapısı üzerinde yer alan kitabede Yukarı Taşhan’ın, H. 1219 (M. 1804) tarihinde Serbevvab Hacı Abdullah Ağa tarafından yaptırıldığı kaydedilmektedir. Kesme taştan yapılmış olan 2 katlı, açık avlulu, revaklı bir handır.


GÖLCÜK:
Bolu şehir merkezinin 14 km güneyinde suni olarak yapılmış bir set gölüdür. Yükseltisi 1217 m olan gölün yüzeyi 4.5 hektar, çevresi de yaklaşık 1.300 metredir. Etrafı çam, göknar, kayın, gürgen ve karışık türde ağaç türleri ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşemdir. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Orman Bakanlığı’nın Devlet Konukevi olan şirin bir yapı bulunmaktadır.
Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmemektedir. Yıl boyunca gezmek, görmek, dinlenmek, fotoğraf çekmek, yılın belirli zamanlarında sportif olta balıkçılığı, bisiklet turu ve piknik yapmak amacıyla yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Gölcük Tabiat Parkı, Bolu’nun en önemli turistik merkezlerinden biridir.


Published: Jun 25, 2018
Latest Revision: Jun 30, 2018
Ourboox Unique Identifier: OB-504992
Copyright © 2018