Кучета by Ivii - Illustrated by Иви - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Кучета

by

Artwork: Иви

  • Joined Mar 2020
  • Published Books 1

Не случайно са казали,че най – доброто приятелство е между кучето и човека. Те са невероятно предани, утешават стопанина си, защитават и обичат хората безусловно и превъзхождат всеки друг домашен любимец. Тази връзка, която е създадена между стопанина и любимеца му не може да се опише току – така лесно. Тя е специална, така сякаш те са създадени един за друг. Да имаш куче в живота си, означава, че имаш другар за цял живот. Един истински и незабравим приятел.

Реших да ви покажа класацията на 11-те най-добри породи кучета, въз основа на фактори като здраве, личен характер, както и популярност.

2

11. Као ди Агуа (Португалско водно куче)

Първоначално португалските водни кучета са били отглеждани за да ловят риба, да намират изгубени или счупени мрежи и да действат като куриери между кораба и брега. Те са подходящи за хора с алергии и отлични другари, тъй като са изключително любящи, независими, интелигентни и се обучават много лесно. Као ди Агуа винаги се наслаждават на вниманието на хората и са приятелски настроени към непознати. Предупреждаваме, че подобно на много други кучета и тези не обичат да скучаят и изискват повече грижи. Тази порода е любима на американския президент – Барак Обама.

3

10. Нюфаундленд

Известни с любовта си към природата, тази порода кучета са много сладки. Може би най-популярното от тях е кучето-бавачка Нана от приказката за “Питър Пан”, което се държеше прекрасно с децата. Тези малко по-големи любимци са много лоялни и лесни за обучение, популярни са и със своя схватлив нрав. Нюфаундленд кучетата са много добри плувци и могат да спасят човек от удавяне.  

4

9. Малтийска болонка

Това е една от най-древните породи кучета, те са били развъждани, за да доставят радост на собствениците си. Гърците дори са издигали гробници за своите малтийски кучета, а по времето на кралица Елизабет, те са били наричани „Утешителят”, защото се е смятало, че могат да лекуват и да облекчават болката на хората. Заради размера си са подходящи за отглеждане в апартамент.

5

8. Голдън Ретривър

Те са сладки, лоялни и са невероятна компания. Предпочитат да спят в краката Ви, но после могат да тичат навън и без Вас. Те също са много спокойни кучета, особено с малки деца. Голдън ретривърите са много умни животни и са настроени приятелски и толерантно към всеки. Преди са били отглеждани, за да доставят птиците на ловците, така че много обичат да си играят и да носят различни предмети на стопаните си.

6

7. Хъски

Сибирските хъскита са зашеметяващи животни, с тяхната дебела козина и пронизващ поглед. Повечето хора, които избират Хъски, го правят заради тяхната необикновена красота. Те са добронамерени кучета, които са внимателни с децата. Не пускат много козина, с изключение на два пъти в годината, когато я сменят. Нямат типичната кучешка миризма, която обикновено имат по-големите кучета. Хъскитата не са особено подходящи за първо куче, тъй като се нуждаят от много внимание, упражнения и много игра.

7

6.Пудел

Пуделите са порода, която лесно се обучава, тъй като са много интелигентни и енергични, обичат забавленията и са верни семейни приятели. Те имат нужда от много внимание, така че не се изненадвайте, ако са постоянно с Вас. Чувстват се защитени от своя стопанин и от дома си, и могат да бъдат агресивни с други хора и кучета.

8

5.Бигъл

Заради тяхната интелигентност Бигъл се използват от органите на реда по летищата, за да откриват забранени предмети в багажа на пътуващите. Поради техния приятелски характер и външен вид, пътниците не се притесняват от тях. При тази порода липсват наследствени здравословни проблеми, което е добре за стопаните. Най-честата причина да се изостави или продаде Бигъл е силният им лай. Много често се случва собствениците да не успяват да издържат на това, но те подлежат на контрол, ако се предприеме ранно обучение.

9

4.Немска овчарка

Сравнително нова порода (1899 г.), Немските овчарки са изключителни животни: смели, послушни, невероятно верни и с желание да се обучават постоянно. Те също са много интелигентна порода и се отличава с многото неща, които могат да се научат да правят. Обикновено се използват от органите на реда, както за тяхна защита, така и за откриването на забранени вещества и човешки останки. Немските овчарки обичат хората толкова много, че страдат при раздяла и могат да станат агресивни, когато скучаят сами вкъщи

10

3. Уелско Корги Пембурк

Корги са култова порода главно, защото са  много игриви и сладки. Въпреки че понякога са срамежливи с непознати, Корги са много добри с деца и имат силно желание да се молят на собствениците си. Те се характеризират с големите си уши и дългия торс. Важно при тази порода е да се следи храненето, защото са склонни към преяждане.

11

2. Лабрадор Ретривър

Има една причина, поради която Лабрадорите са най-популярната порода в Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство, САЩ. Те са предани и послушни, много са добри с деца и с други животни. Интелигентни са и често биват избирани за кучета-водачи и помощници на незрящи хора или с други проблеми.

12

1. Смесени породи

Без значение от какви породи е смесицата, те са страхотни. Смесените породи се смята, че имат по-малко генетично наследени здравословни проблеми, отколкото чистите породи, според ветеринарния лекар д-р Сара Уард Фатула. Друг техен плюс е, че ако вземете смесена порода от приюта, тя вече ще бъде кастрирана, ваксинирана, а също така ще помогнете и с проблема с пренаселването на приютите и ще освободите място за приемане на нови бездомни, търсещи помощ приятели.

13
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content