ברכה לחג
אנחנו מאחלות לכם את כל הבריאות והאושר, שתמצאו את הטוב עם המשפחה בתקופה הזאת. תהנו מהחג אפילו שהוא מצומצם ואל תתנו למצב להפריעה לכם להנות. יש המון דברים שאפשר לעשות- לשחק עם המשפחה, לצייר, לעשות אוריגאמי ובכלל כל מה שכיף לכם לעשות.
עלמה וזהר
פעם אחת לפני שנים רבות, חי לו גמד אחד בשם אצבעוני ביער הקסום של ארץ הקריסטלים.
הוא חי עם אישתו וחמשת ילדיו. לאישתו קראו בוגונוויליה ולחמשת ילדיו קראו: פיצי,קיצי,מיצי,שמיצי ונמשת.
הם חיו בפטריה הכי גדולה מכיוון שהיו המלך והמלכה של יער הגמדים. היו להם חמש מזרקות מים מזהב
(אחת לכל אחד מילדיהם). יום אחד נמשת קמה בבוקר והלכה למזרקה שלה כדי להתרחץ אך משהו לא היה כשורה. היא נכנסה למזרקה כרגיל אך פתאום כאשר הרימה את ידה להפתעתה ראתה שהמים זזים בהתאם
לתנועותיה. היא לא הבינה מה מתרחש והרימה את שתי ידיה כדי לראות אם משהו יקרה. היא לא האמינה למראה עייניה! כל מי המזרקה עלו בתנופה אדירה לאוויר ונחתו מחוץ למזרקה

אביה שמע את געשת המים כאשר נחתו על הריצפה ורץ במהירות לראות מה קרה. כאשר הגיע בריצה הוא לא שם לב שהריצפה רטובה והחליק על ישבנו עד שנעצר לרגלי המזרקה. הוא הביט סביבו בתדהמה מוחלטת ושאל את נמשת בכעס מה התרחש במקום. נמשת,שהייתה מופתעת ביותר, לא ידעה מה לענות לאביה והחלה לגמגם מרוב פחד. אצבעוני התעצבן מכיוון שלא קיבל תשובה, והיה גמד מאוד חסר סבלנות, והחל לצעוק בזעם על ביתו שבעצמה לא הבינה מה קרה והייתה בבהלה . בוגונוויליה התעוררה בפתאומיות מהצעקות של בעלה ורצה לאזור הצעקות וגם היא החליקה על ישבנה עד שנעצרה במזרקה. נמשת המבוהלת ארזה את חפציה וברחה ליער. שם היא מצאה לה מערה ושיח אוכמניות שממנו היא אכלה. לאחר כמה ימים שבהם נמשת נשערה ביער הוריה אירגנו משלחת חיפוש שכללה את אחיה פיצי,קיצי,מיצי ושמיצי למוצאה ולהחזירה הביתה.

בימים אלה נמשת חקרה את כוחותיה החדשים והבינה אך להשתמש בהם. כאשר משלחת החיפוש מצאה את המערה שבה שהתה נמשת היא כבר שלטה בכוחותיה ומכיוון שלא רצתה לחזור לארמון השתמשה בכוחותיה להבריח את משלחת החיפוש. אחיה של נמשת הבינו שהיא לא רוצה לחזור וחזרו חזרה. כאשר חזרו לארמון הם בישרו את הבשורות למלך ולמלכה אשר התעצבו מאוד והלכו לישון. בוקר למחרת הם דנו במצב ומכיוון שהבינו שביתם לא רצתה לחזור הם כיבדו את רצונותיה. אך לאחר יום ששהתה ביער נמשת החלה להתגעגע להוריה. היא חזרה לגור בארמון וחיה אם הוריה ואחיה באושר ואושר עד עצם היום הזה.
הסוף
Published: Apr 7, 2020
Latest Revision: Apr 7, 2020
Ourboox Unique Identifier: OB-768619
Copyright © 2020