טיול גיבוש שכבתי !!

by ofek albala

This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

טיול גיבוש שכבתי !!

  • Joined May 2020
  • Published Books 1

לו”ז:
יום שני – 14.9.20
7:00 – יציאה מבית הספר
9:30 – הגעה לחניון ברקן וארוחת בוקר שהבאתם מהבית.
10:00 – בודקים שכולם נמצאים ועושים פעילות קטנה להרמת המורל.
10:30 – יציאה למסלול עין סמל, העמק הנעלם.
13:30 – כל הכיתות סיימו את המסלול וארוחת צהריים.
14:00 – יציאה לגן השלושה
15:00 – הגעה אל גן השלושה והתמקמות.
18:30 – ארוחת ערב
19:30 – פעילות גיבוש מדהימה!!
21:30 – הצגה שהצוות הכין.
22:15 – ישיבה ביחד, שירים וכיף.
00:00 – כיבוי אורות.

יום שלישי – 15.9.20
7:30 – תחילת השכמה.
9:00 – סיום קיפול והתארגנות.
9:00-12:30 – יום כיף בסחנה! מתנפחים וקרטיבים!
12:30 – איסוף של כולם, החלפת בגדים והתארגנות ליציאה.
13:30 – נסיעה חזרה לבית הספר.
15:30 – פיזור לבתים.

2

מידע היסטורי וגאוגרפי על האתרים בהם נבקר בטיול:

3

מסלול ההליכה:
נצא מהחניון המערבי של הר ברקן, נחצה בזהירות את הכביש ונתחבר אל הסימון האדום. נערוך תצפית קצרה אל עמק חרוד שלמרגלות הגלבוע מצפון. תחילת הדרך לא מסובכת, והיא כמעט מישורית ופניה מועדות במגמת ירידה קלה. עוברים בחורשת אורנים נעימה, ואז יפתח לפנינו עמק רחב ידיים. באביב ובחורף השטח טובל בפריחה צבעונית ומדהימה. באזור זה נמצא סימון ושילוט המורה ימינה (צפונה) לעין הסמל. עין הסמל הוא מעיין שכבה החרב כיום ולידו עץ תאנה. הסמל היהודי בצבא הבריטי שעל שמו קרוי המעיין הוא משה רוזנפלד הי”ד.
אחרי עין הסמל נמשיך עם הדרך עד לקבוצת עצים. עכשיו מולנו יפתח נוף מרהיב של עמק חרוד והרי הגליל התחתון. כאן נעצור למנוחה ותצפית. אחרי המנוחה ואחרי שנהננו מהנוף המדהים נמשיך עם הסימון האדום. מיד יתחיל הכיף והאתגר והירידה על מצוקי הגיר במורדות הגלבוע. לאחר מעבר בשער מעבר בקר, נלך כ-100 מ’ על קצה המצוק. מיד לאחר מכן נתחיל בירידה בערוץ התלול של העמק הנעלם. הירידה כוללת שימוש ביתדות ודרגיות. הירידה מאתגרת, מעניינת ומהנה במיוחד. הנוף שמולנו יפה ביותר והטיול מעניין במיוחד. הטיול בעמק הנעלם יסתיים ברחבת החנייה מעברה השני של חלקה חקלאית גדולה. ומי שירצה יעלה לביקור קצר בגבעת תל יוסף הישנה לפני שעוזבים את המקום.

4
העמק הנעלם

הסיפור של משה רוזנפלד ז”ל
משה שהיה בן 27 ונפל ראשון במאורעות 1936, תרצ”ו, בעת המרד הערבי. משה נרצח על ידי כנופיית פורעים ערביים שהתנכלה לישובים היהודים שבעמק חרוד. הרוצחים הערביים המתינו למשה כאן ורצחו אותו בקרבת המעיין. במרחק של כמה עשרות מטרים מהמעיין ליד קבוצת עצי חרוב, תמצאו את המערה בה המתינו למשה רוזנפלד רוצחיו הערביים.

6
טיול גיבוש שכבתי !! by ofek albala - Ourboox.com

תל יוסף הישנה:
אתר תל יוסף הישנה, הוא המקום בו הקימה פלוגת גדוד העבודה על שם יוסף טרמפלדור ישוב זמני, אשר בהמשך הועתק למקום מושבו הנוכחי של קיבוץ תל יוסף.

8
טיול גיבוש שכבתי !! by ofek albala - Ourboox.com

גן השלושה – הסחנה !!

הגן הלאומי גן השלושה (הסחנה) שוכן למרגלות הגלבוע ונחשב לאחד מאתרי הנופש היפים והמתויירים ביותר בארץ. יופיו אף זכה להכרה בינלאומית כאשר ה’טיים מגזין’ הכתיר אותו לאחד מ – 20 האתרים היפים ביותר בעולם.

שמו העברי של הגן מנציח את זכרם של שלושה חלוצים: אהרון אטקין, חיים שטורמן ודוד מוסינזון, שנפלו בשנת 1938 בעלות רכבם על מוקש בעת שחיפשו מקום מתאים להקמת קיבוץ חדש באזור עמק בית שאן.

מקור המים, הנובעים במעיין עין אֶלעָסִי (עין עמל), הוא באזור הצפוני של הרי השומרון ובמזרח הרי הגלבוע. במהלך זרימתם התת קרקעית בבטן האדמה, מתחממים המים ל – 28 מעלות, ונובעים בטמפ’ זו במשך כל השנה. עובדה זו מאפשרת רחצה מהנה ונעימה במשך כל ימות השנה – גם בימים קרים במיוחד. מכאן שמו הערבי של הגן – הסחנה (‘החמה’).

 

המים בגן נובעים מתוך מעיין הפעיל כל השנה (‘מעיין איתן’), בספיקה ממוצעת של 1,700 מ”ק בשעה, והם ממלאים בריכות ענקיות, המקושרות ביניהן באמצעות מפלים מדהימים ביופיים.

 

10
טיול גיבוש שכבתי !! by ofek albala - Ourboox.com

לסיום:
מקווים למדתם קצת על ההיסטוריה ועל המקומות בהם נבקר בטיול, כמובן שבמהלך הטיול יהיו הסברים עמוקים יותר, זו רק ההכנה 🙂
מצפים לטיול ומאחלים לכולנו טיול מהנה
צוות המורים 🙂

12
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content