Дневниците на вампира by Eleonora - Illustrated by Е.Йовчева - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Дневниците на вампира

by

Artwork: Е.Йовчева

  • Joined Dec 2021
  • Published Books 1
Дневниците на вампира by Eleonora - Illustrated by Е.Йовчева - Ourboox.com

Четири месеца след трагичния инцидент с кола, който убива родителите им, 17-годишната Елена Гилбърт и нейният 15-годишен брат, Джеръми, все още се приспособяват към новата си действителност. Елена винаги е била бляскава ученичка: красива, известна и заета с училище и приятели, но сега тя се бори да скрие своята тъга от света. Елена и Джеръми сега живеят с готината, но потисна леля Джена, която прави всичко възможно да бъде готин родител. Елена успява да намери някаква утеха в нейния познат социален кръг – най-добрата ѝ приятелка Бони, врагоприятелката Керълайн и бившето ѝ гадже Мат, но Джеръми е на по-опасен път, шлаейки се със странна компания и употребявайки наркотици, за да скрие болката си. Джеръми също се опитва да разбере защо сестрата на Мат, Вики, внезапно го отхвърля и излиза с конкурента на Джеръми, Тайлър.

Когато учебната година започва, Елена и нейните приятели са очаровани от красив и мистериозен нов ученик, Стефан Салваторе. Стефан и Елена веднага се привлечени един от друг, въпреки че Елена е озадачена от все по-странното поведение на Стефан, когато той се появява внезапно на гробището, където са погребани родителите ѝ. Това, което тя не осъзнава е, че Стефан крие тъмна и смъртоносна тайна – фактът, че той е вампир. На партито за първия учебен ден следващата вечер, Елена и Стефан тъкмо се опознават взаимно, когато настъпва хаос, след като Вики е нападната и оставена да кърви от грубо ухапване на врата.

Страхувайки се, че знае кой е отговорен за нападението, Стефан се връща вкъщи и намира по-големия си брат, Деймън, когото не е виждал от 15 години. Деймън също е вампир и двамата братя имат дълга и горчива история. Деймън се присмива на Стефан, че отхвърля вроденото им насилие и жестокост, но той разбира обсебването на брат му от Елена, тъй като тя e двойница на жена от миналото на Стефан, която той е обичал повече от век, която Деймън се е опитал да направи своя собствена. Сега тези двама братя вампири, единият добър, а другият зъл, са във война за душата на Елена и за душите на приятелите ѝ, семейството ѝ и всички жители на Мистик Фолс. Елена разбира тайната на Деймън и Стефан. Тя не иска повече да излиза със Стефан, но впоследствие приема всичко.Бони открива, че е вещица. Появява се и Анна, вампир от миналото на Стефан и Деймън. Тя иска да навреди на Елена и останалите, като за целта използва Джеръми, но двамата се влюбват. След като Деймън разбира, че не може да спечели Елена, той решава да намери Катрин, двойницата на Елена. Единственото което се знае за нея, е че е била пленена и затворена в гробница заедно с други вампири през 1864 година. С помощта на Бони и баба ѝ която също е вещица, той отваря гробницата, но с голяма изненада открива, че Катрин не е там. Но Анна успява да изведе майка си, един от затворените там вампири. Само че и останалите вампири от гробницата успяват да избягат и под ръководството на майката на Анна, искат да си върнат града и да си отмъстят за заточението си, като убият жителите на Мистик Фолс. Впоследствие повечето от тях са убити или напускат града. Бабата на Бони умира заради силното заклинание за гробницата, което я е изтощило твърде много. Бони обвинява за това Деймън и го намразва. Появява се Джон Гилбърт, който се смята, че е чичо на Елена и Джеръми, но по-късно се разбира, че е баща на Елена. Той иска да избие всички вампири и почти успява. За целта използва специално оръжие, което неутрализира вампирите. Всички те, без Стефан са затворени в помещение, което Джон запалва.Сред заловените вампири е и Анна, която умира лично убита от Джон, още преди той да запали пожара. Стефан спасява Деймън, но кмета Локууд умира.

Джеръми опитва да стане вампир, но не успява.

Кералайн претърпява тежка катастрофа с Тайлър и Мат, но Деймън и дава от кръвта си и я спасява.

Появява се Катрин, която всички мислят за Елена. Тя прави опит да убие Джон Гилбърт, но не успява и той си тръгва от града.

Щом Катрин е в града всичко ще се промени.

2
Дневниците на вампира by Eleonora - Illustrated by Е.Йовчева - Ourboox.com

Катрин превръща Кералайн във вампир. Катрин се опитва се събере със Стефан, но той отказва. Мейсън Локууд, върколак и малкият брат на кмета Локууд пристига в Мистик Фолс. Двамата с Катрин имат връзка, но Деймън го убива. Тайлър се превръща във върколак. Джеръми се влюбва в Бони и двамата започват да се срещат. След това се появява Илайджа, първороден вампир, който преследва Елена. Клаус, брат на Илайджа, върху когото има проклятие, се нуждае от Елена, за да го развали. За целта превръща Джена във вампир. По-късно убива нея и Джулс. Джон (бащата на Елена) също умира, за да спаси Елена. Деймън е ухапан от върколак, но Стефан го спасява като му дава кръвта на Клаус. В замяна, Стефан тръгва с Клаус и се завръща към „старото си аз“.

4
Дневниците на вампира by Eleonora - Illustrated by Е.Йовчева - Ourboox.com

В трети сезон, вече 18-годишна, Елена продължава да вярва, че може да си върне Стефан, който е с Клаус месеци наред. Клаус разбира, че Елена не е мъртва и се връща със Стефан в Мистик Фолс. Джеръми и Мат започват да виждат духове, след като почти умират. По-късно духовете на вампирите, върколаците и вещиците се връщат в света на живите, но не за дълго, защото те биват върнати отново в света на мъртвите. Появява се Ребека – сестрата на Клаус и Илайджа. Елена разбира историята на първородните вампири и разкрива на Ребека, че Клаус е убил майка им. Майкъл, бащата на първородните, е пробуден от Катрин, за да убие Клаус, но Клаус го убива пръв. Стефан е освободен от Клаус, след като го спасява от Майкъл. Тайлър е превърнат в хибрид, което застрашава връзката му с Керълайн. Стефан открадва ковчезите, в които Клаус държи семейството си. Джеръми напуска града. Появява се Мередит Фел, докторка, отлично разпознаваща вампири. Цялото семейство на Клаус е съживено. В града стават странни убийства на Браян Уалтърс, Бил Форбс и опит за убийство над Аларик. Естер превръща Аларик във вампир, който има за цел да убие първородните. В стремежа си да спаси Елена, Мередит променя нещата завинаги, като превръща Елена в нейния най-голям кошмар.

6
Дневниците на вампира by Eleonora - Illustrated by Е.Йовчева - Ourboox.com

Елена се изправя пред най-лошия си кошмар, когато се събужда след инцидента и разбира, че сега или трябва да премине през трансформацията или да се изправи пред сигурна смърт. Повече от всякога Деймън изпитва омраза към Мат, затова че той е жив, а Елена е вампир. Междувременно пастор Йънг залавя Стефан, Елена и Ребека. Именно с кръвта на един от помощниците на пастора, Елена завършва трансформацията. Клаус се връща в тялото си, а пастор Йънг се самоубива, заедно с останалите членове на съвета, освен шериф Форбс и госпожа Локууд. Появява се професор Шейн, който разкрива на всички, че има лек за вампиризма, но трябва да се извършат още 2 масови убийства. Той постига това с помощта на Бони, като я обърква, учейки я на черна и опасна магия (изразяване), за която е нужна енергията от убийствата. Госпожа Локууд е убита от Клаус. Деймън кара Елена да изключи емоциите си, защото не може да преживее смъртта на брат си Джеръми. След това тя се променя изцяло. Започва отново да се храни от хора и не съжалява за това, което прави. Стефан и Деймън искат да ѝ дадат лека, за да стане отново човек и да бъде същата, каквато е била, преди да стане вампир. Катрин се появява и иска да бъде безсмъртна, като Сайлъс. Елена най-накрая избира един от братята. Благодарение на Бони, Джеръми се връща при живите, но тя умира. Елена дава лека на Катрин насила и тя се превръща в човек. Междувременно Стефан разбира, че е двойник на име Сайлъс.

8
Дневниците на вампира by Eleonora - Illustrated by Е.Йовчева - Ourboox.com

В пети сезон героите се отправят към колежа. Сайлъс се появява и се преструва на Стефан. Скоро Елена и Деймън разбират, че това не е Стефан и се опитват да го намерят, но древната вещица Кеция ги изпреварва. Разказва им за историята на двойниците. Тя е доста могъща вещица, която разказва собствената си история – нейната и на Сайлъс, след което включва и най-първата двойничка – Амара. Едновременно с това всички разбират, че приятелката им Бони е мъртва. Керълайн и Тайлър късат, понеже Тайлър избира отмъщението пред любовта си към Керълайн. Клаус се появява в града, заедно със сестра си. Ребека помага на Мат, а Клаус и Керълайн имат специален момент в гората. Елена и Керълайн искат да разберат защо професор Максфийлд покрива смъртта на съквартирантката им Меган. По-късно Бони се съживява, благодарение на Кеция, и става котва за „Другата страна“. Кеция, Сайлъс и Амара умират, а Джеръми и Бони подновяват връзката си. Разкриват се много тайни от миналото на героите. Появява се старият приятел на Деймън – Енцо, както и дъщерята на Катрин – Надя. Разкрива се, че преди време Деймън и Енцо са били държани за експерименти от д-р Уитмор. Деймън се е спасил, можел е да остане с Енцо, но го е пренебрегнал. Така Енцо остава там за още 50 години.

В Мистик Фолс идват група хора,наречени Пътешествениците. Те имат специалната сила да обладават и да контролират телата на хората. Тялото на Катрин умира, понеже тя не може да намери лек за старостта си, а Кеция се самоубива, отказва да ѝ помогне и затова тя влиза в тялото на Елена, понеже е пътешественик. Не след дълго разбират, че Катрин е в тялото на Елена. Дъщерята на Катерина, Надя, е ухапана от Тайлър. За да спаси дъщеря си, Катрин иска помощ от д-р Максфийлд, но след като Деймън го убива, тя вече няма никаква надежда, за да я спаси. Когато отива, за да види за последно дъщеря си преди да умре, Катрин разбира, че я очаква и нейната смърт. Стефан убива Катерина с ножа, с който се убиват пътешественици, а Елена се връща в тялото си. Появява се нова вещица – Лив. Пътешествениците и лидерът им Маркос са решени да сложат край на всички вещерски магии, включително и на вампиризма, като слагат защитна бариера и свръхестествените същества не могат да влязат в Мистик Фолс. Стефан умира. Докато „Другата страна“ се разрушава, Деймън и Елена предизвикват експлозия, за да убият пътешествениците. Стефан, Елена, Тайлър, Енцо, Аларик и Люк, които са мъртви, се съживяват. Накрая Бони и Деймън изчезват заедно с „Другата страна“.

10
Дневниците на вампира by Eleonora - Illustrated by Е.Йовчева - Ourboox.com

Деймън и Бони попадат в затворнически свят заклещени в 10 май 1994 г. По-късно разбират, че не са сами, и че при тях е заточен Кай – вещер, изгубил силите си, заточен след като почти е убил цялото си семейство. Аларик помага на Елена да приеме по-леко смъртта на Деймън и Бони. По желание на Елена, Аларик изтрива спомените ѝ с Деймън, кара я да забрави, че го е обичала. Мат и Аларик намират нови връзки. Деймън се завръща от затворническия свят, но Бони остава там. Елена не може да си спомни, че е обичала Деймън. Джеръми тъгува доста за загубата си, но отново Аларик успява да помогне на семейство Гилбърт. Малкият Гилбърт заминава и скоро след това Бони се завръща при приятелите си. Шериф Форбс умира и Керълайн изключва емоциите си. Впоследствие, Стефан също изключва своите, заради нея. Появяват се нови герои: Кай, който след като излиза от затворническия свят, убива Люк, който е негов брат; майката на Деймън и Стефан, която се оказва затворена в друг затворнически свят, но Деймън я спасява и после тя връща човечността на Стефан; Лили, майката на Стефан и Деймън иска да върне своето „семейство“, с което е прекарала последните 110 години в затворническия свят – еретиците, полу-вампири, полу-вещици; Сара, племенница на братята Салваторе, която Стефан пази в тайна от брат си. Елена отново иска и има възможност да бъде човек. Имат лека и тя го взима. Деймън иска да загуби вечната си безсмъртност заради любовта си към нея. Рик се жени за Джо, която е бременна с близнаци, но на сватбата се появява Кай и убива неродените деца, Джо и цялото сборище Джемини. Елена е вече човек, но Кай я е приспал. Тя ще се събуди чак когато Бони умре. Деймън убива Кай. Какво ще направи Деймън – ще жертва най-добрата си приятелка или ще пожертва любовта за следващите 60 – 70 години?

12
Дневниците на вампира by Eleonora - Illustrated by Е.Йовчева - Ourboox.com

Еретиците на Лили се настаняват в Мистик Фолс. Мат решава да стане полицай и успява. На дипломирането на класа му се появяват еретиците на Лили и избиват присъстващите освен Мат, след като заедно с Кералайн поставят бомба с върбинка в дома им. „Семейството“ на Лили тероризира Мистик фолс, което принуждава шериф Донован да евакуира града. Керълайн и Стефан имат връзка. Деймън, Бони и Аларик са на пътешествие из Европа. Бебетата на Джо се оказват спасени и прехвърлени в тялото на Керълайн. Появяват се нови заплахи. Любимият на Лили – Джулиан се връща от камъка, заради който Аларик търси вещица в Европа за да върне Джо – камъкът Феникс. Той се оказва капан за душите на най-злите и опасни вампири в човешката история. Лили умира след спор с Джулиан, който държи Деймън. Камъкът феникс принадлежи на Рейна Круз – опасен ловец на вампири превърната в оръжие срещу чудовищата от шамани през 1843 г., когато Джулиан убива баща ѝ. С животите на осем „вечни“ шамани тя обикаля света и събира душите на вампира в камъка. Деймън и Стефан попадат в камъка за кратко, но Бони ги връща. Енцо открива свои роднини в „Арсенала“ – организация в чието подземие обитава нещо, което контролира хората и ги превръща в убийци. Енцо и Бони имат връзка. В края на сезона Мери Лу и Нора се самоубиват и унищожават камъка, а живота на Стефан остава свързан с този на Рейна. Бони се укрива от Арсенала, но застрашава живота си и Рейна се съгласява да прехвърли живота си на Бони, но не споменава някои подробности. За да спасят Бони от нейното проклятие, Деймън отива в Арсенала, който е обитаван от страховитото свръхестествено същество – вече на свобода, за да убие последния шаман, с който е свързан с живота на Бони. Той успява да я спаси навреме, но остава в капан в трезора,а по-късно и Енцо попада в същия капан.

14
Дневниците на вампира by Eleonora - Illustrated by Е.Йовчева - Ourboox.com

Деймън и Енцо изчезват. Стефан, Керълайн и Бони ги търсят. Оказва се, че Деймън и Енцо са подчинени на злата сирена Сибил. След няколко месеца търсене Бони и Стефан намират Деймън и Енцо, но те не искат да се върнат при тях. Сибил прави всичко възможно Енцо и Деймън да и бъдат лоялни. Аларик и Керълайн се грижат за двете им деца – Лизи и Джоузи. Наемат бавачка Селийн, която се оказва сестра на Сибил също зла сирена. Между всички тези драми Стефан предлага на Керълайн да се оженят и тя приема. Появява се Кейт-създател на сирените, медиум и господар на ада. Селийн предлага на Кейт да вземе двете близначки Лизи и Джоузи в замяна на нея и Сибил. Но Стефан се жертва и предлага себе си и брат си на Кейт. Той приема, а Стефан се връща към „старото си аз“. По-късно Стефан убива Енцо, а Бони натиква лека за вампиризма в Стефан и си връща силите. Кейт убива Сибил и Селийн. Бони побеждава Кейт, но новият господар на ада е Катрин. Стефан се жени за Керълайн, а Бони му прощава за Енцо. Връща се Вики, умрялата сестра на Мат, както и майка ѝ. Те имат мисия да запалят и изгорят Мистик Фолс. Но Бони успява да вкара огъня в тунелите под Мистик Фолс. За да убият Катрин, Стефан се жертва и умира като дава лека за вампиризма на брат си. Бони прави заклинание и връща Елена към живот, като преди това успява да се сбогува със Стефан.

Накрая виждаме всички герои на гроба на Стефан. Керълайн и Аларик отварят училище за свръхестествени като го кръщават „Салваторе“. Бони заминава,за да осъществи мечтата си. А Елена и Деймън заживяват щастливо като хора.

16
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content