ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com
This free e-book is brought to you by
Ourboox.com

Ourboox is the world's simplest platform for creating and sharing amazing ebooks.

You too can become one of our 75,000 authors.

Join us now and start creating your own books right away.

Create your own free book

ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ

by

Artwork: АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител

Member Since
May 2020
Published Books
2

МАРТИН РАДЕВ – ученик в 3 “В” клас в ОУ “Св. Климент Охридски” Бургас, 9 години

 

            В една далечна, източна страна има предание, че децата сами избират в какво семейство да се родят. Тази история толкова ми хареса, че когато мама ми я разказа, аз вече знаех защо точно нея съм избрал за майка. Не бих заменил с нищо любовта, която усещам, когато ме прегърне и начина по който ми говори. Повече от всичко обичам нашите летни нощни разходки, когато стигаме до морето и съзерцаваме лунната пътека. Продставям си как тръгвам по нея и стигам до чужди страни и светове, за които мама ми е разказвала. Засега успях да отида до Франция, където прекарах цяло едно приключенско лято и точно мама го направи възможно и по-вълнуващо от всякога! Обичам, че тя ме кара да мечтая, да опитвам всичко ново, да имам много приятели. Успяхда стигна и до Лондон, защото татко живее там. Това бешемоят приказен, коледен Лондон, когато мама направи така, че да съм стъпил едновременно и на двете полукълба в света. А татко, за един месец ме качи на всички възможни превозни средства. Най-много ми хареса на втория етаж на автобуса и на влака, който се караше от компютър, а не от човек. Всъщност май само на ракета не съм се качвал. Може би моят дядо ще ми покаже, защото е авио инженер и искам да стана като него. Обичам да ме учи и разказва за техниката и изкуствения интелект. Не забравяйте, че съм геймър! А след заниманията ни с него най-обичам да си похапвам бисквитената торта на баба.

Не съм сигурен дали братчето ми си избра мен или аз си го поръчах. Той беше моя коледен подарък. Обичам да гледам колко много ми се радва, как все ме търси и колко важен за пример съм му. Обичам семейството си заради милион причини, но и само заради една – това е моето семейство!

1
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

МАНУЕЛА МЛАДЕНОВА – ученичка в 3 “В” клас в ОУ “Св.Климент Охридски” Бургас, 9 години

 

Аз обичам моето малко семейство, което се състои от мама, тати , аз и нашият домашен любимец .  Моята любов е така всеотдайна и силна към тях!

Ние винаги се наслаждаваме на времето ,

което прекарваме  заедно и не пропускаме да грабнем и да си отделим всеки свободен момент . Усещам , че винаги се подкрепяме и можем да разчитаме един на друг. Те винаги знаят как да ме развеселят и повдигнат моя дух в моите трудни моменти или

когато съм тъжна . Понякога едно малко парченце шоколад, поднесено от мама с усмивка  и една игра на ,,Не се сърди, човече“  с тати ми връщат настроението и ме зареждат с нови сили.

В нашето семейство всеки уважава  мнението на другия и макар  по различните въпроси не винаги да мислим еднакво, накрая  постигаме разбирателство .

Мама и Тати се грижат постоянно за мен за да ми осигурят не само дом, а и спокойствие, уют и топлина. Щастлива съм, че ми показват чувствата си  към мен. Да обичаш и да те обичат е страхотно !

Важно е да имаме добро отношение към себе си и околните и да поддържаме положителни емоции си. Обожавам семейните празници, на които тези емоции преливат , защото сме заедно с баби и дядовци. Прекрасните, шеговити и  мъдри разговори с тях ми дават крила и въображението ми се развихря . Ароматите на вкусните гозби и любимия ми кекс са запечатани в съзнанието ми и някой ден, дори да отлетя от нашият дом ще ми пресъздават прекрасните спомени и незабравими мигове.

Аз съм изключително благодарна за това че имам такова прекрасно семейство.

След време,  когато порасна  и аз искам да създам свое гнездо и да предам на децата си цялата топлота, подкрепа и любов с която съм дарена аз сега !

3
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

ТАЙРА АГОПЯН – ученичка в 3 “В” клас в ОУ “Св. Климент Охридски” Бургас, 9 години

 

 

За мен, моето семейство е най-важно. Те се моята опора и подкрепа. Мама и тати ме учат, че родителите се уважават. Винаги по празници и в почивните дни отиваме да видим баба и дядо. С моите ​​родители се чувства щастлива и спокойна. Обичаме да се забавляваме. Ходим за почивки, разходки, играем различни игри и много пъти караме колела в морската градина. Старая е да съм послушна и да не разочаровам родителите си. Трябва да се уважаваме и да подкрепяме.

5
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

ДИЯН ФОТЕВ – ученик в 3 “В” клас в ОУ “Св.Климент Охридски” Бургас

 

 

Здравейте, аз се казвам Диян. Сега ще ви разкажа за моето задружно семейство! Майка ми за мен е ангел. Обичам я безкрайно много. Тя ми помага за това, което не знам. Винаги съм и се възхищавал. Тя поставя мен на първо място. Обичам те, мамо!

Баща ми винаги е бил пример какъв трябва да бъде бъда. Той ми дава съвети за живота, помага ми с каквото може. Обичам те, тати!

Семейството ми е моята опора и подкрепа, затова трябва да ценим и уважаваме семейството си

! ОБИЧАМ ВИ!

7
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

ИВОНА СТОЙКОВА – ученичка в ОУ “Св.Климент Охридски” Бургас, 9 години

 

     Моето семейство е моята крепост. То е малко. Живея с мама и сестра ми.

     Аз много обичам моето семейство, защото винаги ме подкрепят и много ме обичат. Любими ми моменти с тях са, когато сме заедно. Когато прекарам време заедно. Обичаме да се разхождаме в парка. Там винаги е много забавно. Понякога готвим нещо с мама и кака. Правим мъфини, кекс, питка, баница … Аз много обичам да меся.

     Семейните празници са много хубави. На Коледа и Великден отиваме при баба. Там се срещам с братовчедите ни. На всяка Коледа си разменяме подаръци. На всеки мой рожден ден мама ме изненадва, а после се събирам с приятелки.

Когато съм тъжна ме развеселяват и после играем на настолни игри. Заедно ходим на почивки, където много се забавляваме.      

     Щастлива съм, че имам такова семейство. Постоянно слушам по телевизията да говорят за деца, които са били изоставени от родителите си. Става ми тъжно за тези деца, които нямат кой да ги гушне, кой да ги целуне, така, както прави мама с мен и сестра ми.

     Понякога мама ми се кара и аз и се сърдя за това, след разговор с нея, разбирам, че тя е права. Тя иска най-доброто за нас. Да сме щастливи, да се изучим, за да имаме добро бъдеще и да успеем в живота си.

     Ето затова, обичам моето семейство – може да се караме, може да се сърдим, но винаги се подкрепяме и много се обичаме!

9
Рисунка на Вяра Пенчева/ 10 год./ от Шумен

АЛЕКС КИСЬОВ – ученик в 3 “В” клас в ОУ “Св.Климент Охридски” Бургас, 9 години

 

     Аз съм Алекс. Ученик съм в трети клас на

ОУ “Св. Климент Охридски” Бургас. Моето семейство е четиричлено. Сега ще ви разкажа накратко за него.

По професия мама е химик и начален учител. Сега работи като преподавател на втори клас в СУ “Йордан Йовков”. Тати е електротехник. Работи в завод “Кроношпан”. Гордея се с моите родители, че са сбъднали мечтите си от малки. Имам по голям брат. Също така като мен и мама, учеше в ОУ “Св. Климент Охридски”. Тогава беше знаменосец. Сега учи в немска гимназия “Гьоте” Бургас, къдетоучаства в проект “Еразъм”. От три години в нашето семейство има и домашен любимец – куче. Породата му е йоркширски териер и се казва Бруно. То е много мило и обичливо животно. Моето семейство е задружно. Винаги си помагаме един на друг. У нас цари любов, доброта и хармония. През почивните дни и когато времето е слънчево, всички заедно обичаме да се разхождаме на морето или планината. Обичаме да посещаваме различни райони на Странджа планина. Понякога ходим на село. Там има море. Обичам да играя футбол с моите приятели.

Така накратко Ви запознах с моето семейство и защо то е от първостепенно значение за мен. Обичам семейството си и никогя не бих го изоставил.

Мили хора, грижете се за семейството си!

СЕМЕЙСТВОТО – БЕЗЦЕНЕН ДАР ОТ ЗАЛЕЧНИ ВРЕМЕНА!

 

11
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

ДАНИЕЛ МИРЧЕВ-ученик в 3 “В” клас в ОУ “Св.Климент Охридски” Бургас, 9 години

 

     Моето семейство сме мама, татко и аз- Даниел. Обичам мама и татко, защото те са най-добрите ми приятели. Те са се грижили години наред за мен и винаги ще се грижат. Мама и татко ме обсипват с любов! Винаги мога да разчитам на тях. Те са готови да направят всичко, за да бъда добре и щастлив. Обичам мама, защото е най-добрата майка на света! Обичам тати, като винаги като се прибере от работа, ремонтираме заедно една кола. Така научавам всичко за автомобилите.

     Когато тати и мама почиват, караме колела. Това ни е любимо занимание. Винаги, когато сме тримата заедно е забавно!      

            Много обичаме да си правим “тройно ГУШ”!

13
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

ДЕНИСЛАВ БОТЕВ – ученик в 3 “В” клас в ОУ “Св. Климент Охридски” Бургас, 9 години

 

 

     Защо обичам моето семейство? За мен моето семейство е безценно! Ние прекарам време си заедно – да се забавляваме, да си говорим и да се разхождаме. Обичам семейството си, защото те меподкрепят. Записват ме на уроци, за да имам хубаво бъдеще. Както не се справям с различни задачи, ми да кураж и ми казват, че ще успея. Понякога ми забраняват някои неща, но аз знам, че това не е за да се заяждат с мен, а за да ми помогнат да няма проблеми. Те са много грижовни, когато се ударя и когато съм болен.

     Затова обичам моето семейство!

15
Мишел Михайлова от БЕЛЕНЕ

МАРТИН ЗЛАТЕВ – ученик от 3 “В” клас в ОУ “Св. Климент Охридски” Бургас, 9 години

 

За мен моето семейство е много ценно. Ние сме сплотени и сме  винаги заедно. Помагаме си и мислим един за друг. Малкият свят на семейството ми се състои от мама, тати, кака и мен-Мартин.

Аз много ги обичам. Надявам се, когато  един ден създам семейство, да прилича на моето!

 

17
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ – ученик в 3 “В” клас в ОУ “Св.Климент Охридски” Бургас, 9 години

 

     Семейството ми се състои от четири души. Аз, мама, тати и брат ми. Обичам ги, защото винаги ще са до мен в нужда и няма да ме подведат. Обичам всички в семейството, но най-много обичам моят брат – Николай. Когато свърша с домашните, отивам да проверя дали се нуждае от помощ за някоя задача.

     В свободното си време обичам да играя с Ники. Но най-хубавото е, когато сме цялото семейство и играем настолни игри. Карантината, заради Ковит 19 ни сближи още повече. Никога до сега не сме прекарвали толкова време заедно. Говорим! Смеем се! Работим! Готвим също! Хубаво е да сме заедно! Дори когато сме скарани и си мълчим. Не всички е перфектно, разбирайте се! Понякога нервите надделяват и си казваме неща, които  не си мислим и си прощаваме. Та ние сме се най-близките и се обичаме. Ясно е, че никой не търси да нарани близките си. Поне не умишлено. Най-важното е, че може да си кажем всичко, да се извиним, да си поискаме прошка и да се въвлечем един друг в изпълнението на някоя щуротия.

     За мен те са всичко в моя живот и ги обичам безкрайно!

19
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

ВИКТОР ДАСКАЛОВ – ученик от 3 “В” клас в ОУ “Св. Климент Охридски” Бургас, 9 години

 

     Обичам моето семейство, защто когато сме всички заедно, се чувствам  спокоен и щастлив.

     Имам по-голяма сестра, която често ме изнервя, но винаги, когато искам помощ , тя първа ме разбира и помага. Винаги знаее как да ме успокои и развесели, когато съм тъжен.

     С тати най-обичам вечер да се борим. Ако трябва нещо вкъщи да се поправи, аз винаги му помагам. Винаги той ми даваме кураж, когато се съмнявам в себе си.

     Обичам сутрин да ни събужда мама с целувка. Когато съм тъжен, само нейните прегръдки ме успокояват.

     Затова всички много ги обичам!

21
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

СТАНИСЛАВ ВАСИЛЕВ- ученик в 3 “В” клас в ОУ “Св. Климент Охридски” Бургас, 9 години

 

Аз обичам моето семейство, защото то винаги е до мен. Винаги ме подкрепят във всяка моя цел. Винаги намират време за мен.

Разсмиват ме всекидневно. За мен освен, че те са мое семейство, те са и мои приятели. И те винаги ме водят на интересни места.

23
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

СИЯНА НИКОЛОВА-ученичка в 3 “В” клас в ОУ”Св. Климент Охридски” Бургас, 9 години

 

За мен моето семейство е най- ценното нещо в живота ми. Мама и тати са моята опора и подкрепа. Според мен човек без семейство е като дърво без корен. Затова трябва да ценим и обичаме семейството си.

С моито родители аз прекарвам много хубави и незабравими моменти. Организираме си редовно почивки, екскурзии и разходки, изпълнени с много радост и приятни преживявания.

Пожелавам на всеки семейство като моето, да те разбира и обича. Да те подкрепя и дава всичко за теб!

25
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

ВАЛЕНТИН СТОЯНОВ-ученик в 3 “В” клас в ОУ”Св.Климент Охридски” Бургас, 9 години

     За мен, семейството е най-важното в живота ми. Аз го обичам и ще го обичам вечно. В дома ни живеят мама, тати и моят по-малък брат. Заедно се забавляваме много. Ходим на почивки из други градове, и се разхождаме. С брат ми си играем всеки ден, и се забавляваме много. Мама и тати винаги ме подкрепят и помагат за всичко.

     Е, понякога ми се карат, но аз знам, че е за добро!

Обичам моето семейство, защото всички сме задружни и сплотени!

27
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

ВИКТОРИЯ МАРИНОВА-ученичка в 3 “В” клас в ОУ”Св. Климент Охридски” Бургас, 9 години

     Моето семейство се състои от майка ми, баща ми и моето куче на име Джаки. Обичам майка ми, защото тя винаги ми помага за всичко, грижи се за мен, когато съм болна и много ме обича. А моят татко обичам ,защото той се грижи за нас, като ходи на работа. И винаги ми помага с домашните.

А Джаки, той е като мое братче. Винаги сме заедно, когато сме вкъщи или излизаме. И много си играем. Той е в семейството преди мен.

Мама, татко и аз сме много щастливи!

29
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

СТАНИСЛАВ СТАНКОВ- ученик в 3 “В” клас в ОУ”Св. Климент Охридски” БУргас, 9 години

     Най-ценното нещо за мен е, че имам семейство. Азживея с мама, татко и сестра ми. Благодарен съм, че сме сплотени и се обичаме. Но, колко много деца живеят изоставени от своите родители в домове. На тях им липсва майчината милувка и целувка.

     Мама и тати правят всичко за мен, за да бъда нахранен, облечен и здрав. Колко много сълзи съм виждал в очите на мама, когато съм болен. По цели нощи тя е била над мен.

     С моят татко обичам да ходя на плаж, да карам колело. Щастлив съм, когато играем футбол.

     Всяко лято цялото семейство ходим на почивка в Рила, Родопи и Стара планина, а миналата година летяхме със самолет до Англия.

     Щастлив съм с моето семейство. Чувствам опората, която ми дават да бъда упорит, честен и ученолюбив.

     Когато порасна искам да създам такова семейство като моето!

31
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

МАРИЯ ГРОЗЕВА –  ученичка в 3 “В” клас в ОУ”Св. Климент Охридски”Бургас, 9 години

     За мен моето семейство е най-ценното нещо в живота ми! Семейството ми е моята опора и подкрепа! Според мен човек без семейство е като дърво без корен. Затова трябва да ценим и уважаваме семейството си!

     Моето семейство е голямо. Аз живея с мама, тати, кака и баба,която редовно ни идва на гости. Родителите ми осигуряват не само дом, уют, спокойствие и топлина, но се грижат за мен и ме обсипват с любов! Аз мога да да разчитам на семейството си! Щастлива съм да знам, че в радост, трудност и беда, моето семейство винеги ще застане зад мен и ще ме покрепя. При необходимост ще ми помогнат. Те са готови да направят всичко за мен, за да бъда добре и да се чувствам щастлива!

     С кака, вярно, че се караме понякога, но осъзнах, че няма смисъл и няма за какво. Вярно е, че някой ден кака ще напусне, тя ще ми липсва безкрайно. Аз просто не мога да ви опиша колко много обичам семейството ми!

     И аз някой ден ще напусна моето гнездо, но ще трябва да тръгна напред по своя път!

     Семейството е най-важното в живота ми!

33
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com

ИНА ПАВЛОВА – ученичка в 3 “В” клас в ОУ”Св. Климент Охридски” Бургас, 9 години

     Аз съм щастлива, защото имам голямо семейство. Главно то се състои от мен, мама и тати и моето куче.

     Аз имам баби и дядовци. С тях се виждам рядко, защото живеят извън България. Прибират се за празници, като рождения ми ден, Коледа, Великден и други. Тогава се събираме и с моите леля, чичо и братовчеди. Веселбата е голяма, защото играем игри и си разказваме истории. Тъжно е, когато се разделяме.

     Въпреки, че сме далеч един от друг, ние се обичаме и си помагаме.

     Затова обичам моето семейство!!!

35
ЗАЩО ОБИЧАМ МОЕТО СЕМЕЙСТВО – КРАТКИ РАЗКАЗИ by Anita Kirilova Vasileva - Illustrated by АНИТА ВАСИЛЕВА - главен учител - Ourboox.com
This free e-book is brought to you by
Ourboox.com

Ourboox is the world's simplest platform for creating and sharing amazing ebooks.

You too can become one of our 75,000 authors.

Join us now and start creating your own books right away.

Create your own free book