Безплатно и безжично електичество by Dilyana Kamenowa - Illustrated by Диляна Каменова - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Безплатно и безжично електичество

by

Artwork: Диляна Каменова

  • Joined May 2020
  • Published Books 2

Електроенергията присъства навсякъде в неограничени количества и може да захрани всички машини по света, без да е необходима потребността от въглища, нефт, природен газ или други източници на енергия.

 

Какво се случва с безжичното електричество - A1 блог

1

Никола Тесла

Никола Тесла е роден през 1856 година в Смилян, днешна Хърватска.На младини той бил завладян от математиката и физиката.Известен е с изработките си в сферата на електричеството.Неговите постижения започват още на 24-годишна възраст, като изобретява  индукционния мотор.Най-известните му открития са променливия ток,  радиовълните, рентгена, дистанционното управление и много други.Той пътува до Ню Йорк, за да бъде интервюиран за работа от от своя идол-Томас Едисон.Работи няколко месеца за него, след това започва да преследва своите цели.На 7 януари 1943 година Тесла умира от инфаркт  в хотелска стая в Ню Йорк, потънал в дългове и безпаричие.

Какво не знаем за Никола Тесла

2

Неговият племенник пристигна веднага на мястото, само за да открие, че трупът на чичо му, както и най-ценните му записки, с които никога не се е разделял, ги нямало. Няколко дни след това Специалните служби признават, че са ги взели, но нищо значимо не е открито в тях. Те обаче не ги връщат на наследниците.Много източници твърдят, че Никола Тесла всъщност е открил безплатното и безжичното електричество.  

Енергия на мисълта. Най-секретната теория на Никола Тесла

3

Представяте ли си един свят, в който енергията е безплатна и неограничена? Това би ядосало много важни хора, чиито могъщи корпорации биха се сринали.Една порочна екосистема би рухнала  Ако всеки имаше достъп до безплатно електричество, нефтодобивът, въглищата, транспорта, отоплението, всичко би пропаднало, а нашата планета щеше да си отдъхне. Да, но парите са по-важни.Безплатното електричество не е печелившо.

 

Община Дупница ще си доставя електричество от други източници ...

4

Какво ли е имало в записките му?Много хора,приближени на Тесла, споделят след смъртта му, че Правителството на щатите потискали технологията му и постоянно му правили проблеми.Те искали да разработва оръжия, които да използват срещу враговете си, например неговият  осцилатор, който предизвиква земетресение  в Ню Йорк през 1889.По-късно това му изобретение получава названието “Машината за земетресения на Тесла”.

Лудият сърбин” – 17 странности на великият учен Никола Тесла ...

5

След като открива безжичното електричество, Тесла осъзнава, че това може да се използва и във военната област.Според някои, Правителството на САЩ не закъснява и веднага наредили на Тесла да работи над тази идея.Конспираторите твърдят, че благодарение на усилвател, той успял да изобрети плазмено оръдие с огромна разрушителна сила.Някои преписват Тунгуската мистерия точно на неговия лъч.

Тунгуският метеорит | Мистериозен свят

6

Това се случва на 30 юни 1908 година в необитаем район в Сибир, Русия.Само ден преди това Тесла посещава библиотеката на Микенския конгрес и взема подробни карти на централен Сибир.Той също признава, че е правил експерименти на същия ден и по една странна случайност, неговата лаборатория се намира на права линия по паралел от мястото на експлозията, само че на хиляди километри разстояние.Представяте ли си Тесла наистина да е изобретил плазмено оръдие с такава мощ, която се пренася на хиляди километри? Естествено, официалната версия е сблъсък с метеорит.Останки на такъв обаче не са намерени.Изчислява се, че ударната вълна поваля над 60 милиона дървета на територия от 2150 квадратни километра.Над 100 години по-късно на мястото на сблъсъка все още не поникнат дървета.Откъде Тесла може да изстреля такъв мощен лъч?

7

 С финансиране от Дж.Морган, Никола Тесла започва строежа на кулата ”Уордънклиф” през 1898 година.Първоначално цел била безжичното предаване на съобщения от Америка до Европа.Истинският замисъл на кулата обаче бил съвсем различен.Тесла имал други планове – той искал с нея да постави началото на енергийна система, който да използва земята като проводник, ако проектът му сработил всеки би могъл да има достъп до безплатно електричество.Дори да сложите крушка в земята, тя би светнала.

Tesla's Tower of Power • Damn Interesting

8

Идеята за безплатното и безжично електричество било в основата на проучванията на Тесла.Както вече казах големите компании не могат да печелят от нея. Само при мисълта за безплатен ток глобалният елит направо настръхвал.Това щяло да разтърси из основи енергийната индустрия.Само си представете колко различно би изглеждал света, ако човечеството не се нуждаеше от нефт, въглища, за да функционира.Тогава обаче най-богатите и най-влиятелни хора на света ще изгубят контрол, а както знаем контрола над обществото е всичко.

Вижте какво е „електричество“ в други речници. Какво е електричество.

9

Именно, след като Дж.П Морган научил за тайните планове на Тесла спрял цялото му финансиране.Без да иска, Тесла споменал пред медиите, че е в състояние да накара да светнат всички крушки на панаира в Париж, използвайки като предавател кулата ”Уордънклиф” .Една погрешна стъпка, която му коства всичко.Дж.П Морган, както и много други почувствали могъществото си застрашено от идеите на Тесла.Хората на върха на социалната структура не искали времената да се променят.Без инвестиция Тесла бил на ръба.Той потърсил други богати за времето си хора, които да му помогнат, но уви всички отказали защото се страхували от неговото откритие.Тесла бил принуден да прекрати проекта с кулата ”Уордънклиф” .

10

Обаче проектът на Тесла имал още няколко интересни приложения – високите атмосферни слоеве на земята са наситени с газ с ниско налягане и след йонизиране се превръщат в добър проводник на електричество, нещо, което е доказано от много учени преди и след Тесла.Представете си го като една гигантска тръба, която е изолирана от по-ниските и по-високите слоеве на атмосферата.Това откритие на Никола Тесла има няколко приложения, едно от най-интересните такива, че с него могат да се осветят океаните.Този ефект се нарича Аврора и би било от голямо значение, но за съжаление обаче няма да го видим, тъй като той е част от плана за безплатен ток, което ни въвежда във второто приложение – всеки, който има подходящ приемник, може да използва безплатен ток от тази гигантска електропреносна мрежа високо в небето. В чертежите на Тесла са открити странни автомобили и летателни средства, които взимат енергия от там посредством йонизиращ проводников радиус. Един такъв елемент у дома би захранил всички нужди на домакинството с безплатна енергия.

Пътувал ли е Тесла във времето? | chernomore.bg

11

За съжаление, през 1917 година кулата била разрушена и продадена за скрап, за да може Тесла да разреши финансовите си проблеми.Доста хора вярват, обаче, че правителството на Щатите използват технологиите му като конкретен пример за това е H.A.A.R.P. Параванът зад нея е изследване на йоносферата, но истината може да е съвсем друга. 

HARP - NIKOLA TESLA | Nikola tesla, Tesla, Wind turbine

12

Тесла не свършва дотук.Той усилено работи върху нова теория за гравитацията, която се противопоставя на тази Айнщайн.Наричал я “динамична теория за гравитацията”. В нея той включва летателни апарати, които много наподобяват НЛО. С прости думи, говори се, че Тесла е измислил антигравитацията.Някои от бележките и чертежите му се пазят в музея в Белград но съществените липсват.

Антигравитационна технология. Митологията на необяснените изгубени ...

 

13

Това, което знаем е, че патентът му за безплатен ток е под номер 787412 от 1905 година, само че е скрит някъде дълбоко и се пази много добре в тайна.Тъжното е, че може би тази тайна ще се разкрие само тогава, когато планетата ни е изчерпана напълно невъзобновяема от енергийни източници като нефт, природен газ, въглища,  тоест, когато мега компаниите изчерпат цялата си стока, до тогава те ще ни контролират и ще ни държат зависими.Затова и цената на тока скача всяка година, защото нямаме избор.За съжаление, нищо не може да направим, поне засега технологиите ги има, но те не биват прилагани.

България отново е с най-скъпата електроенергия в Европа

 

14

Никола Тесла е виждал един тотално различен свят, значително по-развит от този, в  който живеем в момента.Несъмнено, той е един гениален ум, който бива притиснат от хората, които управляват света във времена, в които е нямало масова  комуникация, както днешната – било е много по-лесно да му “затворят” устата, казано по най-груб начин. 

Необикновеният живот на Никола Тесла: Сърбинът, чиито изобретения ...

15

Какво още имало в бележките на Никола Тесла, със сигурност неща, които не искат да знаем.

 

Дали Никола Тесла открива тайни на антигравитацията? | Suenee Universe

16

Когато попитали Айнщайн , какво е да си най-умният човек на Земята, той отвърнал “Не знам – питайте Никола Тесла.”

 

Спорът Айнщайн срещу Тесла за етера - 168 Часа

17

“В деня, в който науката започне да изучава и явленията от нефизическо естество, за едно десетилетие ще постигне повече напредък, отколкото през всички предишни векове на съществуването си.”

 

“Повечето хора са дотолкова обладани от изкушенията на външния свят, че те са напълно слепи за онова, което протича през самите тях.”

 

-Никола Тесла

18
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now