Производство на телефони

by .

Artwork: Николета Вардарева и Георги Христов

This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Производство на телефони

by

Artwork: Николета Вардарева и Георги Христов

  • Joined Jun 2022
  • Published Books 1

Смартфоните се произвеждат в следните 6 стъпки:

1. Изработка на прототип

 Идеята е замислена в залата на управителния съвет и след разглеждане на различни варианти, потвърждението се предава на лабораторията за изследвания и разработки. Изследователският екип започва с прототип, който всъщност е неработещ, където естетиката е първото нещо, което трябва да се вземе предвид. Този модел се предава на съответните хора, за да могат те да дадат своето мнение, за да направят промени, ако е необходимо. След нулиране на външния вид на модела, се работи върху вътрешния работен комплект на слушалката.
2
След това управлението на това пътуване се предава на инженерния екип по електрониката и по този начин тук се взема решението за процесора и паметта, заедно с други спецификации за телефона. Избират се съвпадащият екран и необходимият потенциал на батерията. Предната и задната камери също не са пропуснати. След това устройството се въоръжава с избраните компоненти и се проверява за работоспособността.

 

прототип на смартфон

3

2. Инсталиране на софтуер

 

Екипът на софтуера се намесва сега, за да вдъхне живот
на телефона. По принцип е предварително решено за операционната система, която ще бъде заредена в телефона. Изключително необходимо е хардуерът, който играе ролята на екипа по електрониката, да е съвместим за гладкото функциониране на операционната система. Тук се проверява от много експерти по свой собствен начин, за да работи системата според очакванията.

4

3. Фаза на тестване

Преди да започне производството, слушалката се тества стриктно за качество, производителност и други параметри. Те са тествани по отношение както на хардуер, така и на софтуер. Провеждат се различни тестове като тест за падане, тест за огъване и тестове с вода, за да се провери неговата ефективност.

тестване на смартфон

5

4. Масово производство

Когато окончателният прототип е готов, тогава е време за масово производство. Вътрешните компоненти могат да се произвеждат както на място, така и на външни изпълнители.
Повечето пъти тази информация за нов модел, пуснат от компанията, изтича до масите и това може да бъде както полезно, така и друго. Полезно, тъй като популяризира телефона, който трябва да бъде пуснат, и дава публичност. И недостатък, защото това дава шанс на критиците да открият грешки в все още произвежданите модели и по този начин да свалят рейтингите.
6

5. Опаковка

Когато слушалката премине всички тестове, тогава се изпраща за опаковане. Слушалката заедно с аксесоарите и ръководството за потребителя са поставени в кутията, готови за изпращане.

опаковъчна кутия за iphone

7

6. Пратка

Последният етап от целия процес е изпращането. Тези опаковани телефони след това се изпращат до дистрибутори, търговци на склад и търговци на дребно по целия свят и след това от тези търговци на дребно крайният клиент е този, който вдига слушалката.

доставки на смартфони в световен мащаб

8
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content