Тийнейджърите (не) стават
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Тийнейджърите (не ) стават

  • Joined Jun 2021
  • Published Books 1

Глава 1

   Какво мислят възрастните ?

 ,,Днешните младежи са невъзпитани , необразовани и с ниска обща култра; Днешното поколение са мързеливи мързи ги да учат , пък да не говорим за работа; Безотговорни са не мислят за последствията “

Това са малка част от нещата, които сме чували по адрес за всички млади . Възрастните мислят сегашното поколение за най – пропаднало от близките поколениия . Те ни мислят за много по- лоши от тях . Защо ? И те са вършили глупости и те са пили и купонясвали цели нощи . Но сега младежите са луди, защото правят същото. Явно не си спомнят техните младини . Не си спомнят техните щуротии . Но ние сме еднакви каквото и да се опитват да ми кажат . Тяхното мислене е било същото, трябва да си спомнят дори да е било много отдавна .

1

Глава 2

Аз, тийнейджъра

Аз мисля че трябва да се вслушате в това, което ще ви каже един млад човек . Да не всеки път ще е най- умно и най-доброто, което можеше да каже, но е дошло от него . Всички мислим различно независимо от възрастта . Всеки има мнение . И за да докажа, че е така проведох интервюта с 28 човека . Всичките младежи и различни . Зададох 5 въпроса . Можех да задам още стотина, но и тези са достатъчни, за да докажа че от младежите ще стане нещо добро в бъдеще .

 

2

1. Ако знаеше че ти остава една минута живот как би я използвал/а ?

С този въпрос може да разберем какво смята за най- ценно за човека . С това, което ще запълниш най- ценната минута от живота-именно последната.

2. Каква музика слушаш ?

Има едно нещо което хората казват и това е че целия ти живот е музика от самото раждане до края .

 

3

3. Какво мислиш за казването че тийнейджърите нямат зряло мислене ?

С този въпрос си проличава какво мислят за техните връстници, за тях самите и дали се съгласяват с общото мислене .

4.Какво искаш да постигнеш в бъдеще ?

Този въпрос говори много за човек, от това което се интересува и от всичко коетое принцип за него .

5. Кой те вдъхновява ?

Хора, които мислиш за успешни и искаш да достигнеш до тяхното ниво на живот и мислене .

Въпроси хиляди …

 

4

ГЛАСЪТ НА БЪДЕЩЕТО

  1. Ако знаеш че ти остава една минута живот как би я използвал/а ?

Ами ако имах една минута живот бих излязла с приятелите си и изживяла най-хубавите си моменти . – момиче 14г.
Ако знам, че ми остава една минута живот… Най-вероятно ще искам да се видя за последно с най-близките си хора. Да им благодаря, че са били до мен, да се сбогувам с тях.- момиче 21г.
Да кажа на всички, които обичам, че са важни за мен и ги обичам много – момиче 16г.
 Бих се обадила на всички тези хора, които обичам, но не сме в добри взаимоотношения, както и родителите ми и най-близките ми приятели – момиче 14г.
5
Бих я използвал да прекарам последния си момент с приятелката си – момче 16г.
Бих се насладила на последната си минута живот, като мисля за най-хубавите моменти в живота си – момиче 15г.
 Бих я използвала за да успокоя ума си и да намеря спокойствие преди да умра – момиче 14г.
6
Бих се опитала да я използвам рационално. Знам че е една минута няма да е достатъчна да постигна всичко което съм искала, но най-вече бих я използвала да кажа неща, които съм премълчавала на хора, независимо дали са важни или не за мен, за да знам ще съм останала честна до края на живота си-момиче 15г.
Да кажа на близките че ги обичам- момиче 17г.
Бих звъннала на всички мой близки, за да им кажа, че ги обичам – момиче 15г.
Може би бих звъннала на човека който най много обичам и най ме оценява и ще му кажа че го обичам и да му кажа да не се отказва от целите си и че винаги има смисъл за нешата които иска да върши – момиче 16г.

 

7
Това е доста сложен въпрос, защото една минута е прекалено малко време за да се направи каквто и да било, но аз бих я използвала, за да кажа на всички мои близки хора и приятели колко много ги обичам и да им благодаря за всичко, което са направили за мен. – момиче 18г.
Бих живял за момента, но първото което ще направя е да се сбогувам с близките си – момче 18г.
 Бих благодарила на всеки, който е допринесъл за това да съм човека, който съм, защото сама нямаше да се справя и бих казала по едно голямо обичам те – момиче 15г.
8

   2.Каква музика слушаш ?

Нямам предпочитаем жанр. Обожавам да слушам от всичко по малко – момиче 20г.
Слушам всякаква музика зависи от настроението ми всъщност – момче 19г.
Обичам к-поп. Намирам себе си в цветните видеоклипове и разнообразните и енергични танци. – момиче 15г.
Слушам кпоп (корейски поп) – момче 16г.
 Ммм не слушам много музика, но като цяло повечето стилове музика ми допадат – момиче 15г.

 

9
Наблягам повече на поп-фолк, но обикновено слушам всичко зависи от настроението. – момче 18г.
Слушам всякаква музика, зависи също и от настроението ми, но в голяма част от времето ми слушам хаус, техно, рок. – момиче 15г.
Слушам, това което ми звучи добре няма значение какъв жанр е – момиче 15г.
10
Всякаква, стига да ми харесва. – момиче 18г.
Общо взето всякаква, с изключение на рок и хеви метъл.- момиче 14г.
Слушам английски поп : Rival, Demi Lovato, NEFFEX, Thousand Foot Krutch, Unlike Pluto, Alex Benjamin, Melanie Martinez, 5 SOS – момиче 15г.
Ами, честно казано нямам точно определен стил, който да слушам постоянно. Според зависи каква муза ме е ударила.- момиче 21г.
Първо слушам, всякаква музика с изключение на някои жанрове. Зависи от песента като цяло и от посланието в нея – момиче 15г.
Разнообразна – момиче 15г.
11

   3.Какво мислиш за казването, че тийнейджърите нямат зряло мислене?

 Категорично смятам, че не е правилно, защото макар и във възраст в която не познаваме живота толкова добре, смятам че можем да имаме зряло мислене , изградено главно от това че ние сме хора които трупаме много опит и от различните гледни точки. Един вид си отваряме очите, което помага за отваряне на съзнанието. – момиче 15г.
Не съм съгласна с твърдението. Според мен един тийнейджър е достатъчно голям, че да има мисленето на един възрастен, и това че някои хора може да не се съгласят с мнението на по-младите не значи че те нямат зряло мислене. – момиче 14г.
12
Мисля че от тийнейджър до тийнейджър има разлика – момиче 15г.
Някой имат, някой нямат. От тийнейджър да тийнейджър има разлика, всеки е индивидуална личност и всеки мисли различно без значение от възрастта (поне това е мое мнение) – момче 16г.
Тийнеъджърите имат зряло мислене само не знаят как да го използват, повече ги интересува как да се напият или как да се занимават с даден човек. – момче 18г.
13
Тийнейджърите не винаги имат компетентно и зряло мнение по някои въпроси, но определено могат да изненадат аудиторията с доста интересни заключения – момиче 20г.
Реално годините на човек не го определят за по-зрял от друг който е по-млад. Всичко се опира до опит и някои хора преживяват повече неща от други и това ги прави по-мъдри и възрастта тук не играе роля – момче 19г.
Макар и подценявани, тийнейджърите понякога са много по-тревзвомислещи от възрастните – момиче 15г.
Мисля че това е един общоизграден стереотип за тинейджърите. Да, срещат се доста тинейджъри, които през повечето време не мислят трезво, но се срещат и такива с много зряло мислене и не по малко зрели действия – момиче 18г.
14
Мисля че всеки се развива различно и слагането на хората под общ знаменател е повече от грешно, някои тийнейджъри израстват психически много по- рано от повечето възрастни, много хора минават през тежки неща от деца и това искат или не ги кара да пораснат много по- рано, но за всяко нещо си има различна възраст – момиче 15г.
Мисля, че хората които твърдят, че тийнейджърите нямат зряло мислене са ставали свидетели на грозни постъпки или ситуации, с които се слави, ако така мога да го нарека, нашето поколение. Например побой, приемане на наркотици, тормоз и т.н. Според мен в днешно време е много трудно да опазиш детето си от всички тези лоши неща, които ни заобикалят, но най-важно е да не се влияеш! – момиче 15г.
15
Смятам, че всеки тийнейджър има собствено мислене и мнение. Трябва да бъдат изслушвани  – момиче 15г.
Смятам, че всеки “тийнейджър” е строго индивидуален и че всеки заслужава шанс да се изкаже, защото както има възрастни по-умни от децата, така и обратното. Лично аз не мисля, че е правилно човек, който е “възрастен” но е на сравнително ниско интелектуално ниво да има повече права на” глас” от “зрял за възрастта” си човек, който мисли адекватно и реално е “бъдещето- момиче 15г.
 Не мисля че е така, защото всеки мисли по различен начин за различни неща. Все още не знам на където ме отвее вятъра натам .- момиче 21г.
16

4.Какво искаш да постигнеш в бъдеще?

Като цяло не съм обмисляла много по този въпрос и нямам точен отговор, но това което се стремя да имам в близкото и далечното бъдеще са хора, които ме подкрепят. Относно нещо което наистина бих искала да постигна, това е да бъда човека от когото се нуждаех като малка и да изпълня някоя детска мечта. – момиче 15г.
Нямам определена цел, единственото което искам е да се забавлявам и да не съжалявам за нищо – момиче 14г.
Щастливо семейство, успешна кариера – момиче 15г.
17
Щастие и спокоен, уреден от самата мен живот – момиче 20г.
Искам да бъда по-добра версия на себе си и да постигна мечтите си – момче 19г.
За в бъдеще искам на първо място да изуча, след което да си намеря хубава работа, която да ми доставя удоволствие и да ходя с желание. И мисля че след това всичко ще си дойде на мястото. – момиче 18г.
Най-вероятно да си постигна целите поставени от мен в момента и то като цяло тези мои цели са за сега да стана фармацевт и да съм стабилен финансово – момче 16г. 
18
Искам да обичам бъдещата си работа. Не искам да бъда като голяма част от хората, които работят определена работа, само защото парите са добри. Искам да правя това, което обичам и щастието ми да не зависи от никого, освен от самата мен – момиче 15г.
Най-важното ми е да съм щастлива, да работя каквото мечтая, да живея в идеалната обстановка и да имам човек до себе си, който ще ме обича, колкото и аз него – момиче 15г.
Интересен въпрос… Има страшно много неща, които искам да постигна,но най- вече може би да прекарвам повече време с хората, които ценя и да си създаваме хубави моменти, както и да работя върху себе си – момиче 16г.
19
В бъдеще искам да живея спокоен, дори леко простоват живот с хората, които обичам – момиче 15г.
Какво искам да постигна в бъдеще? Много неща. Искам да издам книга, искам да отворя така бленуваната сладкарница – книжарница. Искам едно щастливо семейство с поне две дечица – момиче 21г.
Искам да имам добра кариера и постигнати успехи – момиче 16г.
Искам да бъда зрял и успешен човек и винаги ще се бора да постигна това което винаги съм искал, годините ще си покажат. – момче 18г.
Като за начало стабилно семейство после може би някакъв малък бизнес – момиче 17г.
20

5. Кой те вдъхновява?

Най-много ме вдъхновяват моите родители, защото без тях животът няма да е такъв какъвто е. Благодарен съм, че ги имам до себе си. – момче 18г.
Вдъхновяват ме спортистите – момиче 14г.
Много труден въпрос, защото вдъхновение може да бъде всеки независимо от неговата постъпка. Вдъхновение мога да намеря в измислен герой от книга или близък роднина, без значение. Приятели, роднини, семейство, герой и дори философи са ми служели за вдъхновение в различни сфери на моето израстване – момиче 15г.
21
Няма човек, който да ме вдъхновява до толкова че да искам да съм като него, но бих казала че всеки човек ме вдъхновява по малко – момиче 14г.
Стига да поискам мога да се вдъхновя сама. Друго нещо, което ме вдъхновява е слънчевото време и слънчевите хора – момиче 15г.
Вдъхновяват ме младите и амбицирани хора, които с упоритистта и желанието си постигат мечтите и целите си.- момиче 18г.
Най-добрият ми приятел ме вдъхновява – момиче 15г.
22
Благодаря на себе си, че вдъхновява мен. Благодаря на себе си за вярата в мен.  Шегувам се чакай да го измисля по – културно . Самата аз мога да се считам за свое вдъхновение и изкуството.- момиче 20г.
Вдъхновяват ме Лана Дел Рей Ники Минаж Лейди Гага и други – момче 19г.
Вдъхновяват ме хората, които се борят за мечтите си, за хората, които обичат и тези, които никога не се отказват.- момиче 15г.
Ммм хората, които правят и невъзможното, дори и да не знам какво искам в бъдеще, те ме карат да търся и да се интересувам от различни неща, докато намеря истинското нещо, не е нужно да е постигнал много човек, за да носи вдъхновение, малките неща са важни –момиче 16г.
23
Вдъхновена съм от всички хора, които въпреки провалите и спадовете в живота си, продължават напред и не се отказват. – момиче 15г.
Хора, които са започнали от нищото – момиче 17г.
Еми за сега младите фермери – момче 16г.
24
Кой те вдъхновява… Интересното тук е че няма определен човек, който да ме вдъхновява, защото в много хора намирам нещо, което ми дава някваква идея или ме вдъхновява дори и да е най-малкото нещо пак го намирам – момиче 16г.
Кой ме вдъхновява…. Е това е труден въпрос. Хората, които не се предават, въпреки трудностите в живота им. Вдъхновяват ме хората, които не се притесняват да изкажат мислите си на глас, въпреки че обществото може да ги съди за по-различното им мислене. Хора, които говорят за важни теми като психически разстройства, здравни проблеми, Bodyshaming и прочие – момиче 18г.
25
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]