“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף

by

Artwork: וועדת עיתון ותמר דוד

  • Joined Oct 2018
  • Published Books 36

דבר המנהלת

תלמידים, תלמידות, צוות חינוכי והורים יקרים,

הנה חלף לו גם חודש חשוון, חודש שלכאורה אין בו שום חג או תאריך מיוחד. עם זאת, אנו בבית הספר “ארגמן” הפכנו את חודש חשוון לבעל משמעות ולגדוש באירועים מעשירים, מפרים ומלמדים. החלה תכנית “הקשר הרב דורי” בה נוטלים חלק 44 סבים, סבתות , תלמידים ותלמידות משכבה ו’. ציינו בטקס, במעגלי שיח ובשיעורים את יום הזיכרון ליצחק רבין ואת יום זכויות הילד הבינלאומי. בנוסף, הקדשנו יום לפעילויות מגוונות בנושא זהירות בדרכים,  התחלנו בשכבה ד’ תעשידע ופעילות בנושא המים. נפגשנו עם סופרות, צפינו בהצגות והורים משכבות א’ וו’ החלו לקחת חלק בסדנאות ובמפגשים בנושא מעברים, התמודדות עם גיל ההתבגרות ועוד.

עם זאת, ידענו גם ימים מתוחים בהם נעדרנו יום אחד מבית הספר בשל המתיחות בעוטף עזה. ביום זה תרגלנו למידה מרחוק באמצעות יחידות תוכן דיגיטליות ולשמחתנו חזרנו במהרה לשגרה, בתקווה שישמר השקט בדרום.

את סיומו של חודש חשוון נציין בתאריך היסטורי “כ”ט בנובמבר”. ביום י”ז בכסלו תש”ח, 29 בנובמבר 1947, אישר האו”ם את תכנית החלוקה של ארץ ישראל למדינה יהודית ומדינה ערבית, וכך נסללה הדרך להקמת מדינת ישראל. יום זה ידוע בשם כ”ט בנובמבר.  אנו רגילים לציין תאריך עברי באותיות (למשל: ג’ באייר) ותאריך לועזי בסְפָרוֹת (למשל: 2 בנובמבר). אם כך מדוע נעשה שימוש בתאריך עברי ובחודש לועזי?

התשובה כנראה נעוצה בהיות המאורע בעל חשיבות לעם היהודי ובעל קשר לעולם. מצד אחד התאריך הוא על פי לוח השנה הכללי ויש בו הבעת כבוד לאומות העולם על חלקן במאורע. מצד שני השימוש באותיות עבריות מעניק לתאריך חגיגיות ומלמד על הקשר לעם היהודי.

כיום אנו חיים בכפר גלובלי ולא ניתן לנתק מדינה כזו או אחרת משאר העולם כך שגם אנו נשאף לתקשורת מיטבית המבוססת על סובלנות והקשבה.

זו ההזדמנות לשלוח ברכת הצלחה למועצת התלמידים שהחלה את פעילותה במרץ ובמפגש שבועי מדי יום שישי עם המורה ליאת פוקס. שמות חברי המועצה: נעם גליצקי- ב’1, שחר חיון-ב’2, דוד זלצר- ב’3, עידו- ג’1, מיה ליבוביץ- ג’2, רותם ספין- ג’3, אביעד נגרין- ד’1, עדן- ד’2, עלי עסיס- ד’3, שירה גיבלי- ה’1, שחר קטרנציק- ה’3, עדי ציפורי- ו’1, אלון קריספין- ו’2, אפק גילת- ו’3.

                                                                       בברכה,

                                                                      תמר דוד

                                                                 מנהלת בית הספר

 

2
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

הידעת..?  על חודש חשוון

כולם מכירים ויודעים מהו חודש חשוון, אבל.. הידעתם שזהו לא שמו המלא? ריכזנו כאן את הדברים ש(כנראה) לא ידעתם על חודש חשוון!

חודש חשוון הנקרא בפי חז”ל “מר חשוון” נקרא כך בשל היותו החודש היחיד בשנה ללא מועדים וחגים, אבל בחודש זה מציינים כמה ימים חשובים, כגון: ב – י”א בחשוון נפטרה רחל אימנו, ב – י”ב בחשוון נרצח ראש הממשלה יצחק רבין וב – י”ז בחשוון על פי המסורת החל המבול (תיבת נוח). למה קוראים לחודש “מרחשוון”? חודש זה נחשב כחודש בעל טעם מר – אין בו שום חג או אירוע משמח ואף קרו בו, לפי המסורת, מאורעות מצערים. מי יודע, אולי בהמשך נמציא חג בחודש חשוון, שישנה את שמו, וגם נקבל עוד יום חופש.

כתבה: טל יוספאן, וועדת עיתון

שכבה א’

יום הזיכרון ליצחק רבין
תלמידי שכבה א’ למדו על שלום קטן בתוך הכיתה. במהלך השיח התלמידים שיתפו ברעיונות ודרכים לעשות שלום בכיתהמפי הילדים:
אלון- נכיר טוב יותר אחד את השני.
תום ורונה- נקשיב אחד לשני ונשף פעולה.
ניר- לרכוש חברים בכיתה שיהיו אחד בשביל השני.
איה- אם חברים רבים (לא מסכימים) אז לבקש סליחה ולדעת לחזור להיות חברים.
אריאל ש- לשחק עם חברים ולחשוב מראש מה לשחק יחד.

 

4
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

עכשו סתיו

במסגרת שיעורי מדעים תלמידי כיתה א’ למדו והכירו את סימני הסתיו. התלמידים שמעו סיפור, צפו בסרטון ויצרו. במהלך הלמידה המשכנו את נושא המדעים גם בשיעורי עברית. התלמידים בחרו מילים של סתיו, העתיקו, ציירו וחלקם אף כתבו משפטים. ניתן לראות את התוצרים בכיתות.

שכבה ב’

לומדים על רבין בשיעור עברית בכיתה ב’3
במהלך השבוע האחרון הקדשנו את שעורי עברית ללמידה על יצחק רבין ז”ל. למדנו על יצחק רבין דרך מצגת בה היה מידע על יצחק רבין ותמונות מאירועים שונים. בנוסף קיימנו שיעור בו עסקנו בשיר “שיר לשלום”. שרנו את השיר ולאחר מכן עשינו עבודת יצירה בה כל אחד כתב וצייר מה הוא הרגיש.
אוריה” היה לי מאוד מעניין ללמוד על יצחק רבין.
גלי: הרגשתי כייף ונהניתי מהיצירה”.
עמרי: “היה לי מעניין מאוד והשיעור היה שיעור בלמידה אחרת”.
עדי: “היה לי מעניין ולמדתי עליו דברים חדשים”.

 

6
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

צאו לטייל ברחבי ישראל בהמלצת כיתה ב’3

במהלך חג הסוכות ביקרנו במספר מקומות בארץ. המקום שנרצה לשתף את הוא טיול לעמק הארזים בירושלים שם עשינו מסלול הליכה לכפר העתיק ליפתא אליו עלינו במסלול מסומן במעלה ההר , עברנו בכפר בין בתים עתיקים עד שהגענו למעין ליפתא בו יש בריכה ונקבה שאפשר ללכת בה עם פנס. מה שהיה כיף במיוחד הוא שאת הטיול עשינו ביחד עם רועי ליאון מהכיתה. אחרי המסלול המשכנו לטייל בעמק הארזים ביקרנו באנדרטת התאומים לזכר אסון התאומים שהתרחש בניו יורק ביום 11.9.2001 וחזרנו הביתה עייפים אך מרוצים .

כתב: אריאל רוטמנטיש, כיתה ב’3


בחג סוכות היינו עם הדודים וסבא וסבתא באילת
. בקרנו בפארק תמנע, בבריכה , שייט בספינת זכוכית ובחוות הגמלים. בחוות הגמלים רכבנו על הגמלים היה כייף ומצחיק. קראו לנאקה שלי דולי ובסוף הכנו פיתות בטאבון.

כתבה: שיר אליאס

ביום חמישי בתאריך 17.10.19 קמנו מוקדם בבוקר ונסענו  לזיכרון יעקב. שם התקיימו סדנאות אומנות . השתתפתי בסדנת ציור ויצרתי ציור על בד, הקשור לחג ולשלום. את הציור שלי יצרפו לשמיכת שלום אשר תוצג בארץ. לאחר מכן, הצטרפתי לסדנת פיסול בחימר ויצרתי כד מחימר. בסוף הצטרפתי לסדנת קעקועים בנצנצים ויצאתי עם קעקוע יפה של ברבור. מאוד נהניתי מ – 3 הסדנאות ונהניתי מהחוויה. לאחר מכן ,הלכנו לאכול פלאפל במדרחוב. היה לי יום מושלם. 

כתבה: מיה חסד


עשינו קמפינג יחד עם המשפחה של עמיחי במעין חרוד שנמצא בעמק המעיינות, בין עפולה לבית שאן. בנינו 2 אוהלים. בערב הכנו פוייקה (תבשיל בתוך סיר מיוחד) ובבוקר הכנו שקשוקה.

התרחצנו במעיין הקר, נהנינו בבריכות שיש שם, ונהנינו בחיק הטבע. במקום יש שירותים ומקלחות.

כתב: עומרי בריל

 

8
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

שכבה ג’

לגו נינג’גו

שמי אביעד סרור ואני לומד בכיתה ב’3. אני אוהב מאוד לגו נינג’גו. אני מאוד אוהב להרכיב דגמים של לגו. הדגם הגדול ביותר שבניתי כולל 5000 חלקים. סידרת הטלוויזיה “לגו נינג’גו” כוללת 11 עונות. מתוכן צפיתי ב-9 עונות, שאר העונות לא תורגמו ולכן לא צפיתי בהן. אני ממליץ לכולם לצפות בסדרה ולבנות דגמים מלגו כי זה כיף לתכנן מראש כיצד להרכיב אותם ולראות בסוף את הדגם מורכב.

כתב: אביעד סרור, כיתה ג’3

עשר אצבעות

במהלך השנה המורה ליאת פוקס הכירה לתלמידי כתה ג’2 את אתר “עשר אצבעות”. “עשר אצבעות” זה אתר בו אנחנו מתרגלים חשבון. בחדר מחשבים כל שכבת ג צריכה לנסות להשיג כמה שיותר מפלצות. כל שלב נהייה יותר ויותר קשה. אנחנו צריכים לפתור את כל התרגילים בכל שלב בתורו. כל כמה שלבים מקבלים מפלצת. סופרים כמה מפלצות יש לנו ולמי שיש את כמות המפלצות הגבוה ביותר הוא המנצחכולם מרגישים בלחץ כי הם רוצים לנצח. מקוות שתכנסו לאתר עשר אצבעות.
כתבו: ניר שריג, מאיה שיפרין, יובל לוי, כיתה ג’2

 

10
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

גיבוש כיתה

ביום שבת ילדי הכיתה הגיעו לגיבוש בשבילי נחל קטלב הנמצא בהרי ירושלים. אכלנו ארוחת בוקר ויצאנו לטייל. ראינו פרחים יפים, נרקיס והתחלה של פריחת רקפות, והתחיל לטפטף. אמרנו “לא נורא” והמשכנו בטיול בכיף וקצת נדקרנו מהקוצים בשביל. הגשם התחזק וירד עלינו מבול. מזל שלחברה שלי יערה הייתה מטרייה. שרנו שירי גשם מתחת למטרייה ונהנינו מאוד. הצלחנו למצוא בית קפה קטן ובזמן שחיכינו שהגשם יפסק, שתינו שוקו חם ממש טעים. כאשר הגשם פסק כולם רצו לאוטו, לפני שהגשם ימשיך. המדריך אילן, שהוא אבא של תמיר מהכיתה, אמר שבשבת הבאה נפגש שוב באותו מקום כדי להמשיך את הטיול. מאוד שמחנו. בדרך הביתה ירד עלינו מבול, היה כיף מאוד. אני ממליצה לכם ללכת לשם כי זה מסלול מאוד יפה וכייפי, גם אם ירד עליכם גשם.

כתבה רותם ספין ג’3 ועדת עיתון

המלצה על ספר של שוהם סמיט

אם יש לכם אחים או אחיות מתחת לגיל 5 אז אנחנו ממליצות לכם לקרוא את הספר אבא אכל דייסה של שוהם סמיט.  הספר מספר על ילדה שרצתה להיות תינוקת. אמא שלה גם הפכה להיות תינוקת והאמא של הילדה אמרה אמא אמא ובמקרה הסבתה של הילדה הגיעה והיא גם הפכה להיות תינוקת . אנחנו ממליצות לכם לקרוא את הספר הזה מיפני שהספר מלמד שלא כדאי להחזיר את הזמן לאחור . בנוסף, הסופרת ביקרה בבית הספר וסיפרה על ספרייה ועל דרך כתיבתה.

כתבו: מור אפריאט ורותם ספין, וועדת עיתון

12
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

שכבה ד’

“תשמרו את הכוח למשהו טוב”

לקראת יום הזיכרון ליצחק רבין למדנו על האיש ופעלו ותרומתו החשובה להיסטוריה .למדנו והתמקדנו במושגים חשובים כמו סובלנות קראנו והקשבנו לשיר “תשמרו את הכוח למשהו טוב ” ערכנו שיח בכיתה על כמה חשוב למקד את הכוחות שלנו לדברים חיוביים. לאחר השיח מורתנו לירז  חילקה לנו רצועות בריסטול וביקשה לכתוב ססמאות בנושא “לא לאלימות ” ולקשט את הבריסטול שסימנו את הקישוטים ואת הססמאות תלינו את הבריסטולים על דלת הכניסה לכיתה משיעור זה למדתי שאסור להרביץ לאף אחד גם אם אתה לא מסכים עם אותו איש ואסור לנהוג באלימות מכל סוג שהיא אלא לקבל את האחר ואת דעותיו. יצחק רבין נרצח מאותה סיבה יגאל עמיר {רוצח רבין} לא הסכים עם רבין ולכן הוא הרג אותו.

כתבה: שי גולדשטיין, כיתה ד2

שומרים על מקורות המים

ביום שני ה- 11/11/2019 כיתה ד’3 יצאה למרחב בית הספר כדי לקחת חלק בפעילות מים מטעם מי ציונה. בפעילות זו לימדו אותנו על מחסור המים בארץ ובעולם, על הגורם לסתימות ועוד. לבסוף עשינו בועות סבון ממים של מזגן וסבון כלים מחברת “פרי”(עם חברות אחרות זה לא עובד) וזה עבד כמו קסם. אנ ו ממליצים ללחוץ על הכפתור הקטן בשירותים ולשים אבקה נגד אבנית ולשמור על הסביבה.

כתבה: כיתה ד’3

פעילות מים בכיתה ד’2 

בפעילות זו למדנו דברים שאפילו הורינו לא ידעו על זאת. למשל עשינו ניסוי אילו חומרים אפשר לזרוק לאסלה ואילו חומרים לא, וגם בדקנו כמה מים אנחנו מורידים שלוחצים על הכפתור הקטן והגדול. ראינו תוך כדי ניסוי איך המים המלוכלכים מתנקים באגמים, נחלים וכ”ו. ראינו שהמים  מתנקים בקלות רבה אבל עדין לא מתנקים לגמרי אבל עדין יותר נקיים ממה שהם היו קודם. ענינו על שאלות באחד הניסויים במים יש דברים שלא ידענו אפילו בעיקר למדנו על חשיבות החיסכון במים. למדנו שאם כל אחד ייקח אחריות על מעשיו יהיה ניתן לחסוך כמויות גדולות של מים ולזהם פחות את הסביבה.

כתבה: לורי הלפרין, כיתה ד’2

14
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

יום זכויות הילד

בתאריך 20.11.19 ציינו בכיתה ד’2 את יום זכויות הילד הבינלאומי ערכנו שיח סביב המושג זכות לעומת חובה ואחריות. קראנו סיפור בנושא וצפינו בסרטון ובמצגת. השיח בכיתה היה פורה ומלמד .הילדים הכירו את הצהרת זכויות הילד והחוקים שחוקקה המדינה בעקבות ההצהרה. למשל הילדים התפלאו להכיר מהי ” קצבת ילדים ” ואיך היא קשורה להצהרה ? בעקבות הלמידה כל ילד בחר זכות או חובה והציג אותה ביצירה. ילדים שלא צולמו לא הספיקו לסיים את היצירה .


כתבה: לירז ביטון, כיתה ד’2

לומדים ומשחקים

בשיעור עברית עם המורה שרית למדנו על תכונות אופי. בסוף השיעור שיחקנו בינגו המשלב את התכונות שלמדנו ואת הידע שלנו בנושא. במהלך הבינגו כל ילד התבקש לכתוב 9 תכונו אופי על לוח הבינגו שקיבל. המורה אמרה תכונה וכל ילד שכתב אותה סימן  איקס במשבצת המתאימה. כולם נהנו מאוד מהמשחק והבינו את החומר הנלמד.

כתבו: הדס וקס, נויה חסד, ד1.

16
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

שכבה ה’

פעילות על יצחק רבין

בעקבות רצח יצחק רבין המורה שלנו חן בירון עשתה לנו פעילות דרך המחשב ומפקחות ממשרד החינוך באו לצפות בנו. הייתה מצגת שבא כל זוג מילא שאלות על יצחק רבין וענה דרך כל מיני אתרים שהמורה נתנה כגון: אתר על הגובה, אתר מועד וזיכרון ,אתר מרכז יצחק רבין. אחרי שענינו הסתכלנו בGoogle maps על כיכר רבין ועל האנדרטה של יצחק רבין. אחרי שחיפשנו והסתכלנו עשינו גרפיטי של משפטי שלום ורצח רבין. היה שיעור מלמד ועצוב!!!!.

כתבו: נווה סימן טוב ושחר הררי, כיתה  ה’3.

מעגלי שיח ביום הזיכרון ליצחק רבין

ביום הזיכרון לאחר הטקס התקיימו מעגלי שיח לשכבות ד’-ו’. כל כיתה התחלקה למספר מעגלים ברחבת המגרש. לכל מעגל שיח היה מנחה משכבה ו’ שניהל את הדיון תוך כדי שימוש בכרזות. הייתה לתלמידים הזדמנות להביע דעה, לשאול ולהקשיב לאחרים.

18
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

שכבה ו’

טווים את הקשר הרב דורי בבית הספר “ארגמן”

ביום שישי ה-   1/11 התכנסו בבית הספר “ארגמן” למעלה מארבעים

סבים, סבתות , נכדים ונכדות משכבה ו’ למפגש פתיחה של תכנית “הקשר הרב דורי” הפועלת זו השנה השנייה בבית הספר. זוהי תכנית ערכית המבוססת על מפגשים שבועיים משותפים של הדור הוותיק ותלמידי בית הספר בהם באמצעות יישומי טכנולוגיה יתועדו סיפוריהם האישים של הדור הוותיק במטרה לחזק את הדיאלוג הבין דורי, כבוד הדדי ויצירת מערכת ערכית. כמו כן, ייצאו המשתתפים לסיורים במנהרות הכותל, בבית התפוצות ויצרו קשר גם עם בית הספר “מדלית אל כרמל”. בבוקר הפתיחה מנהלת בית הספר, תמר דוד, מובילת התכנית בירכה בהתרגשות את המשתתפים, התלמידים הנחו את המפגש תוך שילוב שיר, קטע משחק, ברכת התלמידים ועוד. כמו כן, חולק שי וברכות מהנכדים והנכדות. לאה אספיס מלוות התכנית מטעם משרד החינוך הדגישה בדבריה את חשיבות שימור ותיעוד העבר תוך שילוב הסרטון ” אתם חלק מהסיפור”. לאחר הפסקת כיבוד התקיימה פעילות היכרות “טווים את הקשר”.

20
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

החלוצים

השנה לשכבת ו’ בשיעורי מורשת יש עבודה בנושא חלוצים, בשיעורים ראינו סרטונים וסיפרו לנו מידע על החלוצים, מהו מעשה חלוצי ועל אנשים חלוצים לדוגמה דוד בן גוריון ועוד מספר דוגמאות לחלוצים אחרים. השיעורים מאוד מעניינים ונתנו לנו המון עזרה ומידע בשביל העבודה. מאוד מהנה להכין את המשחק ולדעת על החלוצים השונים והמעשים שהם עשו. שיעורים אלו גם מוסיפים לנו עוד מידע על ישראל ואנשיהאנו מקווים שהילדים בשכבת ד’ שיקבלו את המשחקים ייהנו וילמדו על החלוצים מהמשחקים השונים.


כתב: רוני זילברמן, כיתה ו’2.

זווית ראייה בסימן ערים תאומות

זווית ראייה זו תערוכה שמתחלפת כל חודש -חודשיים, ענבר המורה לאומנות לוקחת ילדים מכיתות ו’ לתערוכה. בתערוכה שהוצגה בנובמבר 2019 הוצגו ציורים פסלים ומיצבים טיפה שונים ממה שנהוג לראות התערוכה באה מגרמניה מעיר תאומה שלנו. בתערוכה הוצג פסל של אנשים חושבים ויושבים באותו כיוון אבל אחד הפסלים היה בכיוון שונה. בתערוכה הוצג גם מיצב של ספרי תנ”ך קרועים שהיו במי מלח, המיצב אמור לייצג את ליל הבדולח כאשר הקריסטלים של המלח אמורים לייצג את הבדולח השבור, יש עוד הרבה ציורים ופסלים מעניינים. לאחר שראינו את התערוכה התחלנו לצייר בהשראת התערוכה. אני מאד נהניתי מהתערוכה

 

כתב אמיר קריספין, וועדת עיתון

22
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

מצב הביטחוני מנקודת מבטינו 
בשבוע האחרון, הפתיעו  אזעקות את אזרחי ישראל בחלק גדול מהמדינה. ביום שלישי קיבלנו את ההודעה שלא הולכים לבתי הספר וכולם נשארים בבית. בהתחלה היה “נחמד” לזכות ביום חופש, אך במקביל ישבנו במתח מול המסכים וקיבלנו עדכוניםלשמחתנו בנס ציונה לא הייתה אזעקה. במהלך היום המחנכת שלחה לנו משימה מתוקשבת, שהעבירה את זמננו בבית וגם תקשרנו ביחד, כל ילדי הכיתה בקבוצת הווטס אפ. ההתכתבויות והשיח בקבוצה עזרו לנו להישאר רגועים וגם הבעת ההתעניינות של המחנכת בנו וברגשותינו.
למרות שזה נחמד לזכות ביום חופש, אנחנו מעדיפים שזה יקרה בנסיבות אחרות ומקווים שהילדים ביישובי הדרום לא יסבלו עוד מאזעקות ורקטות.
כתבו: אורי בר לב ועמית בארי ו’2 

הפסקה תיאטרלית

שילוב אומנויות תאטרון, שכבת ו, הציגו בפסקה שירים שהמחזנו ממחזות זמר. כל קבוצה בחרה שיר מתוך מחזמר והמחישה אותו בריקוד עם אביזרים ותלבושות. תחילה כל קבוצה (אחרי שהיא בחרה שיר) למדה את השיר שלה בעל פה, לאחר מכן בשיעורים התחלנו לבנות קטע המחזה ותנועה לשיר שמתאימים לעלילת המחזמר. אחרי שסיימנו לבנות את הקטעים, הצגנו אותם אחד לשני בשיעור, כל קבוצה קיבלה ביקורת משאר הילדים ולפיכך שיפצה את הקטע. לאחר שכל הקטעים היו מוכנים, בחרנו תלבושות מתאימות, התאמנו עוד קצת על הקטעים והצגנו אותם בגרסה הסופית. ביום שני ,4/11/19, הצגנו את התוצרים בהפסקה לפני תלמידי בית הספר. התגובות שקיבלנו היו מדהימות ומפרגנות. החוויה הייתה מאוד כיפית ומרגשת ,התהליך היה מהנה ועבדנו בעבודת צוות.

 כתבה: שירה הירשפלד, ו’2

24
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

קומיקס- כולם יכולים!

קומיקס הוא רצף תמונות המשלימות זו את זו ויוצרות סיפור. הדמויות בקומיקס נועדו להמחשת הסיפור. כאשר רוצים שדמות מסוימת תדבר מציירים לה בועת דיבור. כאשר השפיץ שבקצה שלה פונה אל הדמות, כך ניתן לדעת שאותה דמות מדברת. בדרך כלל הקומיקס מחולק לריבועים כאשר כל ריבוע משלים את הקודם לו. קומיקס יכול להיות מצחיק, מפחיד או קומיקס שנועד לילדים יותר קטנים ולכן הוא חמוד, ניתן לזהות זאת לפי הבעות הפנים והצורה שבה מתנהגת הדמות לאורך הסיפור. הקומיקס נועד כדי להמחיש סיפור בדרך שונה מספר רגיל באמצעות ציורים, בועות דיבור ולעתים גם תמונות. הקומיקס גם מעביר לנו את המסר של הסיפור בצורה יותר קלילה ולעתים גם יותר מעניינת.

כעת כשאתם יודעים את משמעות הקומיקס אתם מוזמנים לצייר קומיקס בעצמכם!!!

 

כתבו: הדס וקס וזיו עמיר, ועדת עיתון.

26
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

פעילות בשיעור הנדסה

בשיעור הנדסה עם המורה שרית הכנו פירמידות עם מקלות ופלסטלינה. השיעור התחיל כך: התחלקנו לקבוצות של 4-6 ילדים. אחר כך המורה חילקה את המוצרים  לכל הילדים בכל הקבוצות וכולנו התחלנו ביצירה. בהתחלת הפעילות כל ילד קיבל חתיכה של פלסטלינה וכמות המקלות המתאימה לכל ילד לפי סוג הפירמידה שבחר. מטרת הפעילות היא להבין ולתרגל את החומר על הפירמידות

לקראת המבחן וגם לגבש את הכיתה. כל אחד חילק את חתיכת הפלסטלינה לכמות הקודקודים שיש בפירמידה שהוא הכין. את המקלות חיברנו עם הפלסטלינה (הקודקודים של הפירמידה) ובסוף חיברנו את הקודקוד שבראש הפירמידה. הכנו פירמידות בכל מיני סוגים כגון: פירמידה משולשת, פירמידה מרובעת, פירמידה מחומשת ועוד…. ולבסוף ענינו על דף בו השווינו בין כל הפירמידות שהכנו בקבוצה.

כתבו: נועם אבני, גל פרבר ונעמה בן שושן, כיתה ו’3

שמות הפותרים נכונה את חידת המתמטיקה לחודש תשרי
ג’2
נעם אפרים, איתמר זילברמן, אריאל ג’דג, ליה כהן.
ג’3
עידן כהן, רותם ספין.
ד’1
זיו שרן, איתמר סורדו, נמרוד בן יוסף.
ד’2
שקד אברהמי
ה’2
איה קוניארסקי, גיא בנימין, איתן אברוך, רון הלר.
ו’1
עופרי קפלן, יהלי שכניק
ו’2
אורי בר לב, עדי אליאס.

28
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

בחירות לא רק לכנסת

טקס מועצת התלמידים התקיים ביום שישי בראשון לאחת עשרה. ביום חמישי התקיימו בחירות מקוונות בחדר מחשבים. במהלך היום הודיעו מי נבחר למועצה מכל כיתה. בטקס מועצת התלמידים השתתפה המועצה של שנה שעברה ושל השנה. המועצה החדשה קיבלה חולצות, תמר מנהלת בית הספר הקריאה סיפור על חשיבות הנתינה לאחר. לדעתנו מועצת התלמידים חשובה לבית הספר בשביל לייצג את התלמידים של בית סיפרנו בנושאים שונים וליזום פעילויות.

כתבו: נעה רז ומור אפריאט , וועדת עיתון

נזהרים בכבישים ושומרים על החיים

ביום ראשון  ה- 17/11/2019 כיתה ו1 עשתה לנו פעילות בנושא זהירות בדרכים. לימדו אותנו על זהירות, הקרינו סרטון שעסק בכללים על בטיחות בדרכים למשל: לחגור חגורת בטיחות, מאיזה גיל לשבת מקדימה, לתכנן מקומות עצירה. בסוף ציירנו מכוניות  וגם היו משחקים איך להתנהג באוטו. אני חושבת שהפעילות תרמה לנו להבין כי חשוב לשמור על כללי הבטיחות ואם כל אחד יתאמץ וישמור נרגיש בטוחים יותר בכבישים.

וועדת עיתון :נעה רז, וועדת עיתון

 

30
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

The international walking day

In the international walking day which was on Friday, we walked for 45 minutes around Ness- Tziona, we started at Argaman school and we also finished there. Each class made posters, we sang songs, it was really hot I even finished my bottle of water. I help the teacher Chen with the map of Ned there.uts

Also, I helped my teacher Chen with the map of the walking day. I enjoyed it very much!

Alon Halevi

Moving to the winter clock

On Saturday October 26th  to 27th  at 2 a.m. we moved the clock one hour back from 2:00 o’clock to- 1:00 o’clock.

I like the winter clock because of the fact that we sleep one more hour.

On the other side, we can be confused and wake up at the summer clock and to get early for school or for work.

Shira Lishenko.

32
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

I love winter

I love the winter very much but not just because of the cold weather, I love to drink hot chocolate milk and to eat a hot soup made by my mom. I also like winter clothes, I like to wear long clothes and to feel warm inside. But the most, I like the smell of the rain outside.

Yair  Herschkovitz

Moving to the winter clock doesn’t make me feel good because I prefer the summer more than the winter. In the summer I like to go to the pool, but in the winter It is too cold for it. Also in the winter, we get sick more than the summer so take care of yourself!

 

Amir baruch

 

 

 

 

34
“ידיעות ארגמן”- חשוון- תש”ף by ביה"ס ארגמן - Illustrated by וועדת עיתון ותמר דוד - Ourboox.com

הצחוק יפה לבריאות

תלמיד: המורה, את תענישי אותי על משהו שלא עשיתי?

המורה: כמובן שלא.

תלמיד: אההה, מעולה! כי בדיוק לא הכנתי שעורי בית!

רוני נרדם באמצע השיעור, המורה התעצבנה ואמרה “מיה, את יושבת ליד רוני, תעירי אותו” מיה הסתכלה עליה ואמרה “תעירי אותו את, את הרדמת אותו…”

 

המורה: אחד ועוד אחד שווה שתיים, שתיים ועוד שתיים שווה ארבע, כמה זה ארבע ועוד ארבע?

תלמיד: זה לא הוגן! את עונה על השאלות הקלות ומשאירה לי את הקשות!

ערכו: מור אפריאט וטל יוספאן, ועדת עיתון

36
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content