Kolmikon seikkailu Egyptissä :) by vitoset  - Illustrated by Otso - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Kolmikon seikkailu Egyptissä :)

by

Artwork: Otso

  • Joined Nov 2016
  • Published Books 5

Olipa kerran poika nimeltään Otso. Minä olen 11-vuotias ja asun väliaikaisesti sillan alla kahden kaverin kanssa, joidenka nimet ovat Eino ja Samuel. He ovat myös 11-vuotiaita. Minun vanhempani ovat lähteneen Einon ja Sampan vanhempien kanssa pitkälle matkalle. Minun mummini huolehtii meistä kaikista. Soitin heti mummilleni kun he olivat lähteneet matkalle että emme tarvitse huolehtijaa, mummi vastasi että se käy hänelle. Tykkään seikkailla paljon, Eino on sairaan nopea ja Samuel taas voimakas. Eräänä päivänä kun olin kävelemässä rannalla näin jotain vähän erilaista. Se oli lamppu, joka näytti todella vanhalle. Ajattelin että se olisi voinut tulla muinaisesta Egyptistä ja en koskenut siihen. Sen sijaan kannoin sen puupalojen avulla kotiin sillan alle. Ilta oli tulossa ja ajattelimme nukkua yön yli ja sitten vasta koskea siihen. Aamu tuli ja koskimme lamppuun. Sieltä tuli henki ja niin kuin aina siltä sai toivoa jotain. Toivomme rikkauksia ja sitten jouduimme jonnekin.

2
Kolmikon seikkailu Egyptissä :) by vitoset  - Illustrated by Otso - Ourboox.com

Yhtäkkiä olimme Egyptissä 1336 eaa. Olimme Niilin rannalla, edessä kohosi pyramidi ja sivulla pieni kylä. Meidän kaikkien mielestä täällä on tosi kuuma. Olimme historian tunnilla opetelleet että tuohon aikaa hallitsija oli Tutankhamon ja Niilissä oli krokotiilejä ja kaloja. Emme halunneet uida joen yli vaikka Samuel olisi siihen pystynyt. Hän on todella hyvä uimari. Kaukana häämötti silta, jonka yli täytyi mennä jotta halusi toiselle puolelle kylään. Me kävelimme puoli tuntia jotta pääsisimme kylään. Kylä näytti vanhalle ja ettei siellä asuisi kukaan, mutta olimme väärässä. Kylässä asui yksi köyhä lapsi. Hänelle ei taitanut olla vanhempia. Menimme hänen luo ja kysyimme nimeä. Hän vastasi olevansa Setek. Hänellä oli vanhemmat ja he olivat orjia. Jätimme hänet kylään ja lähdimme pyramideja kohti, jotta saisimme aarteen. Setek lupasi lainata kameleitaan. Kameleiden nimet olivat Seth ja Hamumu. Eino ja Samuel menivät Sethillä ja minä Hamumulla.

4
Kolmikon seikkailu Egyptissä :) by vitoset  - Illustrated by Otso - Ourboox.com

Sitten olimme pyramidin lähellä. Olimme aivan varmoja että pyramidissa oli paljon aarteita, jos saisimme aarteet meistä tulisi rikkaita. Menimme pyramidin eteen pienen oven luo. Jätimme Sethin ja Hamumun pihalle odottamaan. Aukosta ei olisi iso ihminen edes mahtunut sisään. Olimme varmoja että sisällä oli kasa ansoja ja sokkeloita.  Astuimme sisään, Eino ensimmäisenä koska hän oli nopea ja pääsisi karkuun jos pitäisi. Kävelimme sokkeloista tietä eteen päin. Tulimme huoneeseen jonka toisessa päädyssä oli aukko ja lattialla oli ruudukko. Se oli jokin ansa. Astuin ensimmäisenä mustalle ruudulle. Ei tapahtunut mitään. Astuin seuraavalle mustalle ja ei vieläkään tapahtunut mitään. Eino ja Samuel tulivat perässä. Sitten astuin seuraavalle mustalle ja se laukesi. Jäin roikkumaan reunasta. Altani kuului käärmeen suhinaa. Samuel nosti minut takaisin kevyesti. sitten valitsimme valkoisen se toimi ja myös seuraavaksi valkoisen. Selvisimme kahdelta valkoiselta. Tajusin että kaksi mustaa kaksi valkoista ja sitten kaksi mustaa ja niin edelleen sillä pääsimme aukolle. Jatkoimme matkaa sokkelossa. Sitten eteemme tuli seinä. Luulimme että menimme väärälle reitille. Mutta Samuel nojasi vain seinään levätäkseen ja salaovi aukesi. Sitten olimme käytävällä jossa oli kolme vaihto ehtoa. Päätimme että jokainen valitsee yhden ja kävelee sen loppuun. Minä menin keskelle, Eino oikealle ja Samuel vasemmalle. Sovimme että jos jotain löytyy huudetaan kovaa. Olin kävellyt hetken ja sitten edessäni oli portaat alas. Huusin niin kovaa kun jaksoin. Eino ja Samuel tulivat.

6
Kolmikon seikkailu Egyptissä :) by vitoset  - Illustrated by Otso - Ourboox.com

Kävelimme portaat alas ja edessämme oli iso ovi. Päätimme avata sen. Se aukesi siellä oli aarteita, maalauksia, saviruukkuja ja jumalien kuvia. Yhtäkkiä kuulimme ääniä, joku oli tulossa. Näin sen ja se oli itse faarao Tutankhamon. Olimme isojen ruukkujen takana piilossa. Tönäsin vahingossa ruukkua ja se kaatui. Jäimme kiinni. Yhtäkkiä Seth ja Hamumu ryntäävät ovesta ja faarao lyö päänsä maahan ja kuolee. Olimme iloisia kun saimme aarteet. Kiitimme Sethiä ja Hamumua meidän pelastamisestamme. Lähdimme pyramidista rikkauksien kanssa. Palautimme kamelit Setekille. Sitten meninimme lampun luo ja pääsimme takaisin vuodelle 2016. Nyt tiedämme miten Tutankhamon kuoli.

8
Kolmikon seikkailu Egyptissä :) by vitoset  - Illustrated by Otso - Ourboox.com

Sitten olimme kotona. Meidän vanhemmat olivat juuri tulleet kotiin. Kerroimme heille kaiken matkastamme. Luovutimme aarteet museolle ja saimme ison määrän rahaa palkkioksi. Sitten meistä tuli rikkaita.

10
Kolmikon seikkailu Egyptissä :) by vitoset  - Illustrated by Otso - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content