ROBOTİC IQ by Seda - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

ROBOTİC IQ

by

  • Joined Jun 2020
  • Published Books 2

ROBOTİK IQ PROJESİ DEĞERLENDİRME RAPORU

Bu proje, Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin katıldığı bir robotik kodlama ve yaygınlaştırma projelendirme.Yaygınlaştırma için tasarlanmış olarak proje proje planına uygun olarak kodlama ile ilgili bilgiler. ermiştir.

11 ülkeden 86 öğretmen ve sistemde kayıtlı olan 110 öğrenci ile proje içindir.Kullanılabilir durumda öğrenci kaydı istenmemekle beraber, projede 2000 yılında öğrenci katılımı sağlanmıştır.

Erken yaşta “Kodlama Eğitimi” erken yaşta robotik çalışmaları ve yapıcı hareketi gibi özellikli kodlama ve robot eğitimi, 21. yüzyıl becerilerinizdeki ortakları yetiştirmek için proje Avrupa kod haftasıyla başlatılmış ve projede.

Ekim ayında;

Proje giriş etkinlikleri yapıldı.Proğrenci izinlerinin düzenlenmesi, Okul, şehir, ülke tanıtımı, Okulu proje üzerinde işaretleme etkinlikleri uygulandı.Proje blog, facebook ve watshapp grupları oluşturmaup, iletişim ve yaygınlaştırma çalışmaları başladı.

Proje afişleri, logolar ve okul panoları oluşturuldu.Proje ortakları logo ve posterler yarışmaları düzenlenmiş ve yaygınlaştırma içindir.

Avrupa kod haftasında, proje ortak koduyla bir etkinlik oluşturulmuştur  ve Codeweekte proje etkinlikleri düzenlenmiştir. Proje  Avrupa kod haftasında başlamıştır ve bütün ortaklar proje ortak koduyla  etkinliklere katılım sağlamışlardır. Her ortak proje kodunu kullanarak etkinlikler düzenlemiş ve  mükemmellik sertifikalarını almışlardır.

Kasım ayında;

Proje ortakları öğrencileri  farklı başlıklardaki kodlama çalışmalarını ile yürüttüler.

1-Bilgisayarlı kodlama etkinlikleri yapıldı. Bilgisayarsız unplugged kodlama yöntemleri, çeşitli kart oyunları ve fiziksel etkinlikler,görsel yönergeler ile çocuklara kodlama eğitimi vermekte kullanılan teknikler ile ilgili etkinlikler uygulandı.

2-Bilgisayarsız kodlama etkinlikleri uygulandı. Kodlama ya da programlama, bir bilgisayar sistemine ya da elektronik devreye işlem yaptırmak için yazılan komut dizileri ile ilgili etkinlikler,matematiksel işlemler bütünü olan programlamada bir metin,önceden belirlenmiş simgeler dizisine göre işaretleme yöntemleri kullanıldı.

3-Robotik kodlama çalışmaları çalışmaları yapıldı.Elektronik devreler yardımı ile kodlama dilleri kullanılarak ihtiyaç duyulan yönde komut verme işlemleri,makine kontrol sistemi, kodlama ve temel düzeyde robotik alanlarda çalışmalar uygulandı.

4- Kodlama ile ilgili Web 2 araçları çalışmalarında;Jigsaw,Learning apps,Cram,Quiver,Artırılmış gerçeklik uygulmaları yapıldı.

Aralık ayında;

Code org ile ilgili proje etkinlikleri düzenlenmiştir.Proje öğretmenleri öğrencilerini sisteme kayıt ederek,yaş seviyelerine göre öğrencilerin kodlama eğitimleri almalarını sağladılar.Öğretmen ve öğrenciler,Code org’da katıldıkları dersler ile ilgili sertifikaların almışlardır.Projeye kaydolan öğretmenler ve öğrenciler sınıf düzeylerine göre Kod org 1, 2, 3 derslerini tamamladılar.Bilgisayarlı, bilgisayarsız ve robotik kodlama çalışmaları uygulanmaya devam edilmiştir.Proje ortaklarıyla yeni yıl kutlama videoları hazırlanıp tek bir videoda sunularak,bunu paralel yeni yıl proje webinarı yapıldı.

Proje ortak ürünlerinden bütün ortak okulların katılımı ile yazılan“Maskot Robot Robi’nin kodlama maceraları ekitabı yapılmıştır.

Ocak ayında;

Projede ortak ürün olarak “Kod dansı” hazırlanmıştır.Her ortak kod dansında kendine ait dans figürünü çalışmış ve  ortak ürün dans çalışması tüm ortakların katılımı ile oluşturulmuştur.  Proje tanıtım ve yaygınlaştırma çalışmaları yapılmıştır. Bilgisayarlı, bilgisayarsız ve robotik kodlama çalışmaları uygulanmaya devam edilmiştir.Proje maskot robotları ile ilgili projeye özel hazırlanan robot kodlama çalışmaları paralel ürünler olarak uygulanmıştır.

Şubat ayında;

Güvenli internet günü ile ilgili proje etkinlikleri düzenlenmiştir.Öğretmenler güvenli internet kullanımı eğitimlerini alarak sertifikalarını almışlardır.Code weekte proje ortak kodu ile güvenli internet konulu kodlama çalışmaları etkinliği düzenlenmiştir.Ayrıca Etwinning live da bu konuda etkinlikler düzenlenerek proje yaygınlaştırma çalışmaları yürütüldü.

Öğrencilerle kod dans çalışmaları ile ilgili webinarlar düzenlenmiştir.

 

Ortak final ürünü olarak,Canva web aracı ile “Seyahat eden kırmızı robot ortak” e kitabı hazırlanmıştır.Proje öğrenci ve öğretmen son anketleri yapılmıştır.Proje değerlendirme raporu hazırlanmıştır.Proje ortaklarına proje katılım sertifikaları verilmiştir.Proje kapanışı yapılarak proje bitirilmiştir.

Proje yaygınlaştırma ve iletişim ;Facebook,İnstagram,Twitter,Blogger,Whatsapp hesaplarından yapıldı.Ayrıca Eba,Okul web sitelerinde de proje haberleri yapıldı.Proje panoları ve farklı sınıflarda da proje uygulamaları yapılarak proje farklı öğrenci ve öğretmenlere de uygulandı.

Bu proje ile Robotik kodlamayı kullanabileceğiniz, öğretmek ve yayma amaçlarına ulaşıldı.Ülkeler ve şehirler arasında köprüler kurarak dünya barışına bakın bulunma, kullanabileceğiniz ve kullanabileceğinizi işaretleyin. sosyal gelişimde, ortaklarla paylaşma ve eğitimde yeni öğrenme ortamları oluşturma ile ilgili web 2 araçlarını kullanarak, kullanım ve öğretmenlerin sosyal, ekonomik ve akademik gelişme amaçlı bulunuldu.Ortak bir platformda ortak bir ürün planlayabilme.

6
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content