מהי למידה כורית? by Mel Rosenberg - מל רוזנברג - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

מהי למידה כורית?

After fruitful careers as a scientist and inventor I've gone back to what I love most - writing children's books Read More
  • Joined Oct 2013
  • Published Books 1550

מהי למידה כורית?

למידה כורית (או חשיבה כורית) היא כמו למידה רגילה בבית הספר, אך שונה מאוד. בלמידה רגילה אתה עובר מפה לשם. בלימוד  כורית  אתה עובר מכאן לכל מקום, שואל שאלות משלך, נהנה לחקור ולגלות לאורך הדרך. למידה  כורית  חוגגת את המסע ולא את היעד. בלימוד היפאלי המורה הופך להיות מדריך הטיולים, החונך, האחר התלמידים עסוקים בללמד את זה זה את זה.

2
מהי למידה כורית? by Mel Rosenberg - מל רוזנברג - Ourboox.com

אני מנחש ש HYPHA קשורה למילה HYPHEN. האם אתה מופתע?

מָקוֹר
ראשית המאה ה -17: דרך לטינית מאוחרת מההיפן היוונית   ‘ביחד’,  מההפו  ‘תחת’ +  תרנגולת  ‘אחת’.
4

 HYPHA אלמנט מבני של פטריות, 1866, מרבים לטיניים מודרניים hyphae (1810), מיוונית hyphē (יחיד) “רשת”, כנראה יצירה אחורית מ hyphainō “לארוג, לעוות, לתכנן, לייצר” משורש ה- PIE *(h)uebh- “לארוג” (ראה weave (v.1)). קָשׁוּר: hyphal.

5

כאשר תא של פטרייה נוחת על תפוז הוא עשוי להתחיל להתחלק ולגדול. בשלב מסוים זה עשוי לשלוח HYPHAE (תאים מוארכים גישוש) כדי לגלות טריטוריות חדשות ולנצל את הסביבה לטובת המושבה.

6
מהי למידה כורית? by Mel Rosenberg - מל רוזנברג - Ourboox.com

HYPHAE הם זרועות רב-תאיות המתפשטות ממיקרואורגניזמים מסוימים ויוצאים לגלות שטחים חדשים. הם יוצרים צמתים שמהם נועדו HYPHAE מרובים לגלות את הסביבה. המטרה היא להפריש חומרים שיכולים לעזור לתא לשרוד ולשגשג.

8

למידה כורית היא למידה המתפתחת מרעיון או אובייקט ליבה ומתפשטת לכל כיוון ובכל כיוון. אין נקודת סיום, אין מטרה להגיע אליה, אין שאלה שתענה עליה נכון. זה מבוסס על תשוקה, סקרנות, חקר וגילוי, ולא על פיתרון בעיות. למידה קבועה מגיעה לנקודה יחידה. יש לו ‘יעד’. לימוד כורית מתחיל נקודה יחידה ומסתעף.  אתה יכולה ללמוד כל דבר ולא משהו. לאחר מכן אתה מתעמק בתגליות שבחרת.

9

למידה כורית דומה להליכה איבוד בויקיפדיה, מתחילה עם רשומה ספציפית, ואז עוברת מהיפר-קישור להיפר-קישור, מגלה מידע שלא ידעת שלא ידעת, נוחתת על ערכים כל כך מעניינים ורב-פנים עד שהם עצמם פונים לצמתים שהופכים אז לנקודות ההתחלה לחקר חדש.

10

אתה נוחת איפשהו שאין לך מסלול טיול ומאפשר לעצמך ללכת לאיבוד עד שתמצא משהו שמעניין אותך. אתה עוקב אחר העניין שלך לאינטרס אחר. אתה נשאר יותר זמן בתחומי עניין וגילוי ואז ממשיך לאן שהאינטלקט והסקרנות שלך מובילים אותך.

11

התלמידים יטמיעו את מה שלמדו, מכיוון שהם הפכו לשואלי השאלה, החוקרים. באותה דרך אנו זוכרים את הפרויקטים שעבדנו בעצמנו בבית הספר, אך לא את החומר שהיינו צריכים ללמוד לצורך הבחינות.

12

כמנחה של לימוד כורי, ‘המורה’ צריך להיות הרבה יותר ממעביר מידע, עובדות וידע (שניתן להשיג במקומות אחרים). כשאנחנו מלמדים את התלמידים מידע, עובדות וידע, אנו רומזים להם שאנחנו בסוף המסע. אם שניים פלוס שניים שווים לארבעה, זה לא יכול להיות שווה ל 11 או לכל דבר אחר (זה יכול, דרך אגב). אין לאן ללכת. סוף המסע. אין שאלות שמבזבזות זמן בבקשה. המידע הבא הבא ללמוד.

13

בלימוד כורי בחרת מקום להתחיל בו. זו יכולה להיות ישות פיזית. לעתים קרובות אני אוהב להתחיל עם בננה או שוקולד, יוגורט או דבש. ייתכן שתבקש מהתלמידים לבחור את נקודות ההתחלה שלהם (תאים). או לעבוד בקבוצות.

14

בואו נגיד שאחד התלמידים אוהב / שונא / תוהה לגבי תאנים מיובשות. אילו שאלות התלמידים יכולים לשאול לגבי תאנה? מדוע הוא יבש? כמה יבש? איך זה מתייבש? מדוע זה נקרא פרי? מאיזו מדינה היא באה? למה זה מתוק? איך זה מתחיל (עם צרעה, זה יכול להיות צומת בפני עצמו)? מה קורה כשאוכלים אחד כזה? האם אתה יכול לשרוד על תאנים? אילו בעלי חיים אוכלים אותם? מה אתה יכול לבשל עם זה? האם אתה יכול לגדל עץ תאנה מתאנה מיובשת? האם תאנים צפות? האם אתה יכול להפוך תאנה לכלי נגינה? מה קורה כשמערבבים תאנים עם בטון? מאיפה המילה ‘תאנה’ באה? אלה רק כמה רעיונות, סמכו עלי, ילדים יעלו רעיונות טובים יותר משל עצמם.

15

בעקבות השאלה הראשונית שהתקהלה התלמידים יצאו למשלחות משל עצמם. התלמידים יוצרים דיונים, כותבים, מתנסים, מציירים, שרים, מציירים, מגלים. הם יכולים להציג את תגליותיהם (הפצה). הם יכולים ליצור צמתים לבחירתם (למשל, טורקיה), אשר הופכים אז למוקדים להתעמקות עמוקה יותר ואז הם יכולים להמשיך את הגילוי שלהם משם.

16

בלימוד היפאלי המורים הופכים למדריכי טיולים, מנחים, מנהיגים, עוקבים. הילדים יכולים לערב את משפחתם, חברים (צמתים משותפים), קהילה, ואפילו ממשל.

השיעורים יכולים לבנות מפות היפאליות משלהם, לתאר את המקום בו הם התחילו, את הצמתים בדרך ואת הנושאים, המושגים וההשערות שנחקרו. מפת מחשבים של חקרם.

17

הביטו בחלק מההגדרה של המילה כיתה מוויקיפדיה:

…  הכיתה  לספקת מרחב בו הלמידה יכולה להתקיים ללא הפרעות על ידי הסחות דעת מחוץ.

נראה שאנחנו צריכים הגדרה חדשה גם לזה ….

משהו כמו מקום בו סטודנטים ומנטורים יכולים להיות מוסחים … יחד.

18

The original ebook is better. But you have to know English.

 

19
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Skip to content