Egitim Sistemleri

by iklim resfebe

This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Egitim Sistemleri

  • Joined Feb 2022
  • Published Books 11

Japonya eğitim sistemi Kısaca Nedir?

Japonya eğitim seviyesi en yüksek olan ülkeler arasında beşinci sırada yer almaktadır. Okuma yazma bilmeyen kimse nerdeyse hiç yoktur.

Japon okulları karma eğitim veren, haftada 5,5 gün eğitim verilen kurumlardır. Cumartesi günleri yarım gün eğitim verilmektedir. Din eğitimi, dinler hakkında bilgi vermek üzerine kuruludur. Altı yaşını dolduran her çocuk 6 yıl süren ilkokula başlamaktadır. İlkokul 6 yıl, ortaokul 3 yıl, lise ise 3 yıl, üniversite de yaklaşık 4 yıl sürmektedir. Zorunlu eğitim toplam 9 yıl olan ilkokul ve ortaokulu kapsamaktadır. Dört aşamalı bir eğitim sistemi vardır. Üç tür okul vardır;

 

https://www.nedir-bu.com/japonya-egitim-sistemi/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

diğer bağlantılar

 

 

https://telegra.ph/Nedir-Bu-1-06-10

3

Almanya Eğitim Sistemi Nedir Kısaca

Dünya tarafından ün kazanmış ve kalitesi ile tanınmış olan Almanya eğitim sistemi öğrencilerin eşit bir sistem içerisinde eğitim almasını sağlar. İyi şekilde organize olduğu düşünülen bu eğitim modelinde öğrenciler hem okuyup hem çalışabilme olanağına sahiptir. Yapılan araştırmalara göre ülke içerisinde köklü ve yenilikçi üniversiteler mevcuttur. Dünya çapındaki sıralamada ilk 100 üniversiteden 10 tanesi Almanya’da bulunur.

Özellikle Berlin ve Münih gibi şehirlerde olan üniversiteler sosyal bilimler ve mühendislik gibi alanlarda en iyiler arasında yer alır. Buralarda okumak pek çok öğrenci için ayrıcalık olarak kabul edilir. Ülkedeki zorunlu eğitim 15 yaş ve altı şeklinde belirtilmiştir. Fakat genel duruma bakıldığında öğrencilerin büyük bir bölümü on sekiz yaşına kadar eğitime devam eder. Bu eğitimler okul öncesi eğitim, ilköğretim eğitimi ve ikinci öğretim gibi çeşitlere ayrılır. Ülkede alınan eğitim öğrencinin ilerlemek istediği alanda yetkinlik kazanabileceği şekilde planlanır. Yaşam standartları ve refah seviyesinin yüksek tutulması öğrenciler açısından avantaj sağlar. Kalite yüksek olduğu için ülkede farklı kültürlerden gelen öğrenci sayısı fazladır.

kaynak: https://www.nedir-bu.com/almanya-egitim-sistemi/

4

Fransa eğitim sistemi, bireylerin doğru bir biçimde yetiştirilmesi için devlet güvencesi altına alınmış durumdadır. En temel kavramlar olan lâiklik, özgürlük ve eşitlik ilkeleri temeline dayandırılmıştır. 1789 Fransız Devrimi, bugünkü eğitimin omurgasını oluşturmaktadır. 5 ana ilke olarak benimsenen değerler mevcuttur: ücretsiz eğitim hakkı, tarafsız eğitim anlayışı, lâiklik, eğitim özgürlüğünün uygulanması, okula karşı yükümlülük. Bunlar, Fransa’daki eğitimin ana kolonlarını oluşturuyor. Bu ilkeler, belirli amaçlar için temel alınmıştır. Bütün gençlerin gereken düzeyde eğitim almasını sağlamak, bütün öğrencilere kendileri ile ilgili plânlarını yapma olanağı tanıma, tüm öğrencilerin yükseköğretim düzeyinde eğitim almaları için eşit olanaklar yaratmak gibi amaçlar esas alınmıştır. Kurumların örgütlenmesi, ders saatleri, sistem ve müfredatları, Fransa Millî Eğitim Bakanlığı denetiminde gerçekleştirmektedir. Okuryazarlık oranı % 99 olması hasebiyle uygulanan politikaların etkili olduğu söylenebilir.

kaynak: https://www.nedir-bu.com/fransa-egitim-sistemi-nedir-kisaca-2022/

5

Hollanda Eğitim Sistemi

Hollanda, eğitimde en gelişmiş ülkelerden biridir. Dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip ülkeler arasında 5. Sırada bulunmaktadır. Kaldı ki Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile hazırlanan raporlara göre de Hollanda her zaman ilk 10’da kendine yer bulmuştur.

Hollanda’da özel nüfusu, okul çeşitlerine göre %70’den fazladır. Zorunlu eğitimi ise 5 yaşında başlar. Fakat aile fertlerinin %99,5’i, evlatlarının 4 yaşında eğitim almasını sağlamaktadır. Küçük yaşta eğitime başlayan Hollandalılar, 17 yaşına gelene kadar eğitim alması zorunludur.

Hollanda eğitim sistemi, eğitimde ilk iki yılın okul öncesi eğitim olması gerektiğini söyler. İlkokul eğitimine dahil edilen okul öncesi eğitim ile birlikte ilkokul eğitim süresi 8 yıldır. İlk iki yılın ardından adaptasyon süreci tamamlanan, el ve akıl becerisi kazanan öğrencilere 3. eğitim yılında okuma-yazma, temel matematik ve temek beceriler öğretilir. Bu temel derslerin öğretim süreci ise 8. sınıfa kadar devam eder.

6
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Ad Remove Ads [X]
Skip to content