עשרה טיפים: כך תבחרו שם לספר שלכם by Mel Rosenberg - מל רוזנברג - Illustrated by תרגום: מיקי פלד - Ourboox.com
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

עשרה טיפים: כך תבחרו שם לספר שלכם

by

Artwork: תרגום: מיקי פלד

After fruitful careers as a scientist and inventor I've gone back to what I love most - writing children's books Read More
  • Joined Oct 2013
  • Published Books 1550

בתור התחלה, אני אצא מנקודת הנחה שאתם מעוניינים לפרסם ספר בפלטפורמה של Ourboox.

אם כן – אני כאן בשביל לעזור.

ואם לא – חלק מהטיפים שבספר הזה אינם רלוונטיים עבורכם.

2

ב- Ourboox ברגע שאתם מפרסמים ספר, שמו (הכותר) הופך אוטומטית לכתובתו האינטרנטית.

הנה הכתובת לספר זה בגרסתו המקורית באנגלית (בהמשך תבינו מדוע דווקא באנגלית):

http://www.ourboox.com/books/ten-tips-on-creating-a-title-for-your-e-book/

את שם הספר תוכלו לשנות גם אחרי שפרסמתם אותו. תוכלו לראות כאן שם הספר המקורי הוא באנגלית. אך הכתובת אינה משתנה.

אז הטיפ הראשון שלי הוא:

בתור התחלה תנו לספר שלכם שם זמני. זה יעזור לכם להתרכז בתוכן הספר. בכל מקרה השם ניתן לשינוי. אבל ברגע שתפרסמו אותו – השם יהפוך אוטומטית להיות כתובת האינטרנט של הספר.

אם כך, טיפ ראשון – בחרו בתחילה כותר זמני והתמקדו בעיקר בכתיבת הספר.

3

הטיפ השני:

אם הספר שלכם הוא בשפה העברית, הערבית או בשפה אחרת שאינה מבוססת על אותיות לטיניות, אני מציע שתתנו לספר שם באנגלית. פעולה זו תיצור כתובת פשוטה וקלה לחיפוש עבור הספר. אחרת תקבלו כתובת סבוכה וארוכה.

כמו, למשל, מה שקורה כאן, בספר שפורסם לראשונה עם שם בעברית:

4

http://www.ourboox.com/books/%D7%97%D7%91%D7%A6%D7%9C%D7%AA-%D7%94%D7%A7%D7%A0%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%A4%D7%95%D7%92%D7%A9%D7%AA-%D7%90%D7%AA-%D7%93%D7%A8-%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%95-%D7%90/

הקישור פועל, ונכון שתמיד אפשר להחליף ל-URL קצר יותר (באמצעות tinyurl), אבל למה שלא תחסכו מעצמכם את כאב הראש? פרסמו אותו עם כותר באנגלית ואז תשנו לאיזה כותר שתרצו.

5

הטיפ השלישי:

הימנעו מכותר קצר, שמורכב ממילה אחת או שתיים. מנועי החיפוש למדים על תוכן הספר מהכותר, וזקוקים למידע רב על מנת לקטלג ולדרג אותו. מצד שני, עדיף גם לא כותר ארוך מדי.

האורך האופטימלי הוא כחמש מלים. כמובן שזה לא חוק ברזל. ישנם ספרים עם כותר קצר וכאלה עם ארוך, אבל מניסיוננו ב-OURBOOX מומלץ לבחור בכותר שמורכב מ-4-6 מלים (על מנת ליצור כתובת אינטרנטית באורך סביר) ואז לשנות את שם הספר כרצונכם, אחרי שהוא כבר באוויר.

הסופר שכתב את “המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה” לא לקח בחשבון את מנועי החיפוש של האינטרנט. הוא לא היה צריך.

6

הספר שלכם תמיד יופיע באתר עם הכותר המעודכן שלו (למרות שהכתובת לא תשתנה).

ואל דאגה אם גיליתם פתאום שמישהו כבר כתב ספר בשם הזה. אם זה ספר שני שמתפרסם עם אותו כותר OURBOOX יוסיף לו אוטומטית את הספרה 2 בכתובת.

7

הטיפ הרביעי:

כותר הספר אמור לרמוז על התוכן במלים ספורות.

זה אתגר רציני. כיצד מתארים ספר בחמש מלים? התשובה: הכי טוב שאפשר.

ספרים מפורסמים רבים נושאים שמות שמורכבים מפחות מחמש מלים. ואין צורך ביותר מזה. “הזקן והים”, “הנסיך הקטן”, “החטא ועונשו”. זכרו שלא כל הסיפור אמור להיכנס בתוך הכותר.

מה שמוביל אותנו לטיפ הבא.

8

הטיפ החמישי:

כדאי להמציא שם אפוף מסתורין על מנת לגרות את הקורא. כותר בסגנון “דברים שהכלב שלי סיפר לי” בקלות אפשר לשנות ל”דברים שהכלב שלי לא סיפר לי”.

טוב, יש כאן כבר שש מלים, ארוך מדי. אבל לא נהייה קטנוניים.

9

הטיפ השישי:

הקפידו תמיד לבדוק את האיות.

אתן לכם דוגמא מכתיבת ספר באנגלית – אם, נניח, הספר שלכם עוסק ביוגורט (yogourt) מומלץ לבדוק כיצד מאייתים הבריטים את המילה, וכיצד האמריקנים. ואז אני מציע שתשתמשו בנוסח אחד בכותר המקורי (url) ובפרסום השני בנוסח הנוסף. באופן שכזה כיסיתם את כל אפשרויות החיפוש.

10

הטיפ השביעי:

חשבו על שמות ומקומות מקוריים.

לפני כשנתיים כתבתי ספר בשם “הג’וב החדש של בוב”. אחרי שכתבתי אותו חשבתי לעצמי שבוב הוא בעצם שם נפוץ מדי, והחלטתי לשנות את שם הגיבור שלי (ליתר דיוק, האנטי-גיבור) ל-ניק, על שם קופרניקוס. לפעמים זה רעיון טוב לתת לגיבורים שלכם שם מיוחד.

אחד מגיבורי סדרת הספרים שלי ד”ר קוקוריקו לילדים הוא צבוע בשם גלומריס. למעשה הרעיון המקורי היה של רתם עמרי, המאיירת. היום תוכלו למצוא בקלות את הספר בגוגל (בשפה האנגלית, הוא עדיין לא תורגם לעברית).

11

הרבה ספרים נכתבו על סתיו בניו יורק. אך אם תקראו לספר שלכם בשם “סתיו באירקוטסק” (עיר ברוסיה) הוא יבלוט בחיפוש על פני האחרים (וחשוב שהספר אכן יעסוק בנושא זה).

12

הטיפ השמיני:

למעשה אפשר ליצור סדרה שלמה של ספרים שנושאים את אותו הכותר. לדוגמא, ספר זה הוא רק אחד מני רבים בסדרת הספרים שלי “עשרה טיפים” (במקור “ten tips”, סדרה שתורגמה כולה לעברית). אם תערכו חיפוש תחת הכותרת ten tips סביר להניח שתמצאו לפחות אחד מספריי.

13

הטיפ התשיעי:

עשו שימוש בלא-יאומן. כותרת בסגנון “כיצד לקנות מכונית בשקל”, בהחלט עשויה לגרום לאנשים להיכנס ולהציץ בספר. אבל בבקשה אל תשלו את הקוראים. חשוב שתספקו בתוכן הספר את הסחורה שעליה מרמז שמו.

14

הטיפ העשירי:

שם הספר הוא אמנם חשוב אבל לא קריטי.

אז – בלי לחץ.

אם הספר מוצלח – אנשים יקראו אותו.

15
This free e-book was created with
Ourboox.com

Create your own amazing e-book!
It's simple and free.

Start now

Skip to content